Petra Söreskog före och efter sin hälsoresa i Wellobe.

”Jag kunde inte träna – fick resultat ändå”

”Vill jag leva bättre och längre behöver jag göra en förändring”.
Efter flera år av hälsoproblem och konstant trötthet insåg Petra Söreskog, 49, att något behövde göras.
– Nu har jag gått ner 27 kilo och allt är så mycket lättare, säger hon efter ett år i Wellobe.

Få tillgång till samma verktyg som Petra

Du måste inte träna för att gå ner i vikt. Det är Petra Söreskog, 49 år, ett levande exempel på.
Den första januari förra året inledde hon sin hälsoresa. Målet var att bli kvitt skavanker, skador och den ständiga tröttheten. Petra ville leva bättre – och längre.

JUST NU: 50% rabatt

”Fanns ingen stress eller press”

I februari blev rygg- och nervsmärtorna så allvarliga att hon tvingades till rehab och en schemalagd operation i september. En så stor motgång efter bara en månad? Nej, så såg inte Petra på saken.
– När jag väl landat i att jag ville göra en förändring fanns det plötsligt ingen stress eller press. Det får ta den tid det tar, tänkte jag. Det blev istället en längtan att göra något bra för mig själv, säger hon.
Trots att Petra inte kunde röra sig som hon ville märkte hon fort att resultaten började komma. Anledningen? Hon loggade vad hon åt i Wellobes app.
– Och det gjorde jag envist varje dag. Jag fann snabbt ett lugn över att slippa tänka och räkna på vad jag stoppade i mig, för det skötte appen åt mig. Min inställning har varit att jag kan äta precis vad jag vill, att det är jag som väljer vad jag vill stoppa i mig. Inget har varit förbjudet, men att ha en begränsad kalorinivå att röra sig med har gjort att det är lättare att välja bättre alternativ. Det är fortfarande en ögonöppnare för mig när jag byter ett livsmedel mot ett annat och märker att jag då faktiskt kan äta mycket mer.
KOLLA: Hur mycket kan du gå ner i vikt med våra verktyg?

Slapp gå med kryckor

Fram till operationen i september var lättare sjukgymnastik den fysiska aktivitet som Petra kunde ägna sig åt. Ändå fortsatte hon att må bättre och bättre – och fortsatte gå ner i vikt.
– Sen, efter operationen förändrades allt. Jag slapp mina kryckor och kunde gå och börja träna normalt igen. I början var det mest promenader, men nu försöker jag också successivt öka mer intensiv kondition- och styrketräning.
Nu har det gått ett år sedan Petra inledde sin resa med Wellobe. Förutom att ha gått ner 27 kilo vittnar hon om flera direkt avgörande hälsofördelar.
– Allt har blivit så mycket lättare. Inte bara fysiskt, även den mentala hälsan har fått positiva effekter. Det finns mer energi och glädje! Hälsoproblemen har minskat rejält eller försvunnit helt och lyckan över att kunna röra mig igen är en fantastisk känsla.
Nå din målvikt – med våra verktyg

Vikten inte viktigast

Med nyfunnen energi, både vad det gäller kroppen och den mentala hälsan, ser Petra fram emot att hitta nya träningsformer och aktiviteter.
– Jag vill göra sånt som jag mår bra av, sen får vi se vart det leder. Jag vill fortsätta på spåret mot en ny och hälsosam kropp och förstå vad det innebär just för mig. Det behöver inte betyda att gå ner mer i vikt, utan att jag vill ha en kropp som håller länge.
Få fler tips och råd – som medlem

Petras bästa hälsotips

 1. Lita på loggningen. Bara för att du inte har möjlighet att träna i perioder behöver du inte sluta tänka på kosten. Om du håller dig till din rekommenderade kalorinivå kan du gå ner i vikt ändå.
 2. Låt det ta tid. Stressa inte upp dig om det stannar av. Jag såg på det som att det faktiskt är bra att det inte går alldeles för fort, du vill ju att förändringen du gör ska hålla på lång sikt.
 3. Gör det för din egen skull. Det är din kropp och det är bara du som kan bestämma när du behöver göra en förändring.
 4. Glöm inte att njuta emellanåt. Det där "lilla extra" får plats, inte varje dag, men nån gång ibland och det gör skillnad att veta att inget är förbjudet.

Namn: Petra Söreskog
Ålder: 49 år
Bor: Stockholm
Yrke: Assistent på rehabklinik
Längd: 159 cm
Startvikt: 97 kilo
Väger i dag: 70 kilo

Det här får du som medlem

 • En mobilapp och loggbok som räknar alla dina kalorier
 • Ett rekommenderat kaloriintag per dag
 • Dina personliga framsteg i grafer och diagram
 • Planerade veckomenyer med kostscheman
 • En bank med tusentals kaloriberäknade recept
 • Tillgång till alla våra träningsprogram för online-träning
 • Tips, råd och stöd av några av Sveriges ledande hälsoexperter
 • Ett välbesökt medlemsforum med andra likasinnade
 • Ett medlemsmagasin med fokus på mat, motion och motivation

Varmt välkommen till oss!

Följ oss för mer inspiration
Wellobe på Facebook
Wellobe på Instagram

*Viktminskning är individuell så vi kan inte garantera hur mycket/snabbt du når ditt mål. Det viktiga är alla hälsofördelar. Vi tar avstånd ifrån osunda ideal och bantningskurer, och rekommenderar inte kaloriräkning som underviktig, sjuk eller gravid. Läs mer i våra användarvillkor.

Räkna ut när du kan nå din målvikt

Fyll i din längd, vikt och målvikt så får du veta ditt BMI och vilket datum du kan nå din idealvikt. Läs mer om BMI

cm
kg
kg
Wellobe är en del av Schibsted. Schibsted är ansvarig för dina data på denna sida. Läs mer här
Wellobe är en del av Schibsted. Schibsted är ansvarig för dina data på denna sida. Läs mer här