Klara om sin hälsoresa i Wellobe.
Klara om sin hälsoresa i Wellobe. Foto: PRIVAT.

”Fokusera inte bara på vikten”

En medlem som har testat "90 dagar med Mårten Nylén" är Klara Persson, 32.
Och även om vågen inte gett de resultat hon tänkt sig, så har måttbandet visat desto mer. Totalt har hon minskat 31 cm.
– Jag tycker inte att man enbart ska fokusera på att gå ner i vikt, säger hon.

Nå din målvikt – med samma metod som Klara

Klara Persson, 32 från Nacka, antog utmaningen "90 dagar med Mårten Nylén” och tappade totalt 4 kilo och 31 centimeter. Och det var tufft, men värt det tycker Klara.
– Min känsla efteråt var ”bäst”! Jag kände mig stolt, stark och fick en boost för mitt självförtroende så det var en bra present till mig själv och mitt välmående. Jag har en son på 1,5 år och tycker att det var viktigt som mamma att ge mig själv det.

Namn:

Klara Persson

Ålder:

32

Yrke:

Projektledare

Bor:

Nacka

Familj:

Sambo och son på 1,5 år

Längd:

168 cm

Startvikt:

85 kg

Viktminskning:

4 kg och 31 cm runt midjan, låren och armarna

JUST NU: En månad på köpet

Gick upp 20 kilo under sin graviditet

Att genomföra utmaningen "90 dagar med Mårten Nylén” under jobb och rutiner har varit en stor fördel, säger Klara. Bland annat cyklade hon till jobbet varje dag, vilkt var ett perfekt sätt att få in träningen i hennes vardag.
– Jag var vältränad och stark innan jag blev gravid och under graviditeten gick jag upp 20 kilo. Då var det många som sa till mig att det skulle rinna av mig när jag ammade. Men här rann det ingenstans och jag fick kämpa för att gå ner mina gravidkilon.

Tappade sin vikt i centimeter

Det var när sonen hade fyllt 1 år och Klara hade börjat jobba igen som hon bestämde sig för att testa "Kom i form på 90 dagar med Mårten Nylén och Wellobe*". Till en början kändes det dock frustrerande att inte gå ner så mycket i vikt som hon hoppats på – tills hon tog fram måttbandet.
– Jag hade tappat min vikt i centimeter istället. Jag har nämligen alltid haft en kraftig benstomme med vader som inte riktigt går ner i ett par stövlar. Så det var när jag kunde börja ha mina gamla kläder igen utan att ha gått ner till samma vikt som innan som jag insåg att det inte är vikten som är det viktiga, utan hur det känns, säger hon.

”En livboj att hålla sig i”

Att logga maten i Wellobe’s mobilapp var ett bra hjälpmedel för Klara. Den var skön att ha som stöd och hon insåg ganska snabbt hur stora portioner hon ätit tidigare.
– Appen blev som en livboj att hålla sig i. Det kändes tryggt att ha den för att veta exakt hur mycket jag kunde äta. Visst kan man välja att dricka vin eller äta godis för sina dagliga 1 300 kalorier, men då blir man ganska hungrig sen. Så appen hjälpte mig att prioritera. 

Har fått bättre självförtroende

Efter Klaras 90 dagar visade vågen -4 kilo och måttbandet -15 centimeter i midjan, -10 centimeter på låren och -6 centimeter runt armarna. Och Klara är nöjd.
– Under de här 90 dagarna har jag ätit som Skalman, efter klockan. För mig har det fungerat väldigt bra att hålla vissa rutiner och att logga det jag har ätit i appen. Det bästa är att jag har fått bättre självförtroende. Jag vet många kvinnor som prioriterar bort sig själva när de blir mammor, men jag tror inte att det är bra. Man måste visa sina barn att man är värd att tas på allvar och att man är viktig.
Och vad är målet framöver?
– Att fortsätta, hitta ett bra mindset med en sund balans och må bra.

Klaras bästa vikttips

1. Logga!

Var noga med att logga det du äter, det hjälper till massor att ha koll.

2. Tro på dig själv!

Om du följer utmaningen kommer du inte att misslyckas.

3. Delmål är viktigt!

Sätt upp delmål och belöna dig själv när du når dem.

4. Berätta för din omgivning!

Jag skrev ut på Facebook att jag skulle anta utmaningen och fick väldigt bra stöd och respons.

Starta DIN hälsoresa

Amanda Johansson

*Viktminskning är individuell så vi kan inte garantera hur mycket/snabbt du når ditt mål. Det viktiga är alla hälsofördelar. Vi tar avstånd ifrån osunda ideal och bantningskurer, och rekommenderar inte kaloriräkning som underviktig, sjuk eller gravid. Läs mer i våra användarvillkor.

Räkna ut när du kan nå din målvikt

Fyll i din längd, vikt och målvikt så får du veta ditt BMI och vilket datum du kan nå din idealvikt.

cm
kg
kg
Wellobe är en del av Schibsted. Schibsted är ansvarig för dina data på denna sida. Läs mer här
Wellobe är en del av Schibsted. Schibsted är ansvarig för dina data på denna sida. Läs mer här