Anne-Marie Lejeune testade Wellobes 5:2-program.

”Jag skulle kunna fortsätta hela livet”

Trots att Anne-Marie Lejeune både äter bra och rastar sina hundar ett par gånger om dagen började hon för några år sedan gå upp i vikt. Hon har aldrig riktigt varit överviktig, men ändå gått upp tillräckligt mycket för att vantrivas.
– Med 5:2-metoden har jag både lyckats nå och hålla min målvikt, säger hon.

Känner du igen dig? Nå DINA hälsomål – med vår hjälp

Anne-Marie Lejeune kan i alla fall inte anklagas för att inte hålla igång. Snart 71 år gammal har hon en dotter, två biologiska barnbarn, ett bonus-barnbarn och ett barnbarns barn som hon träffar en hel del. Utöver det har hon dessutom tre jakthundar som är 11, 8 och 1,5 år.
– Det är tikar allihop av en ras som kallas Basset griffon vendeen. De behöver mycket motion så vi går ut och promenerar ungefär tre gånger om dagen. En timme på förmiddagen, en på eftermiddagen och en på kvällen, säger hon.

Aldrig varit "jätteöverviktig"
Men även om Anne-Marie alltid har varit aktiv och sett till att äta både bra och regelbundet, erkänner hon att hon möjligtvis har ätit för stora portioner. Och även om hon aldrig har varit "jätteöverviktig" som hon själv uttrycker det, har hon ändå varit missnöjd med sin kropp. Dessutom har hon haft problem med diafragman och fått sura uppstötningar.
– Som så många andra har jag också jojobantat mig igenom olika metoder för att hitta rätt. Jag var med i Wellobe för första gången för tio år sedan redan och gick faktiskt ner ända till 52 kilo. Och där höll jag mig i också i många år.
Här är fler medlemshistorier

Kan unna sig mer på helgerna
För något år sedan gick också Anne-Maries syster och hennes barnbarn med i Wellobes 5:2-program. Och på den vägen är det, då gick även Anne-Marie med.
– Som fastedagar valde jag måndagar och torsdagar, då får man en dag efter och en dag före helgen och kan unna sig lite mer under fredagen, lördagen och söndagen. Det har i alla fall passat mig perfekt. Till frukost på fastedagarna har jag ätit en macka och en kopp te, till lunch lite yoghurt med müsli, och till middag en smörgås med makrill i tomatsås, två ägg eller en omelett. Sedan har jag ätit som vanligt på övriga dagar och till och med druckit vin.

Från Large till Small
Till skillnad från många andra tyckte Anne-Marie att det dröjde innan hon började gå ner i vikt. Samtidigt erkänner hon att hon inte var sådär jättesträng mot sig själv alla gånger.
– Jag kämpade i och för sig inte alls särskilt hårt i början och sedan hade jag rätt som det var gått ner några kilon ändå ...!
Så där fortsatte det. Och för att göra en lång historia kort nådde Anne-Marie sin målvikt på drygt ett år. Och sedan har hon utan problem också hållit sig kvar där, säger hon.
– Det är jätteskönt och jag skulle kunna fortsätta med detta hela livet, bara för att det är så bekvämt. Jag har inte ont i diafragman längre, dessutom är det mycket roligare att köpa kläder nu. När jag började hade jag storlek 40 och Large. Nu ligger jag på 36 och Small.
Vill du prova samma verktyg som Ann-Marie? Kolla här

Det här får du som medlem

  • En mobilapp och loggbok som räknar alla dina kalorier
  • Ett rekommenderat kaloriintag per dag
  • Dina personliga framsteg i grafer och diagram
  • Planerade veckomenyer med kostscheman
  • En bank med tusentals kaloriberäknade recept
  • Tillgång till alla våra träningsprogram för online-träning
  • Tips, råd och stöd av några av Sveriges ledande hälsoexperter
  • Ett välbesökt medlemsforum med andra likasinnade
  • Ett digitalt medlemsmagasin med fokus på mat, motion och motivation

Varmt välkommen till oss!

Läs även

Testa vårt 5:2-program

5:2 Dieten för nybörjare

TESTA: Kan 5:2-dieten fungera för dig?

Så tränar du under 5:2

Så gick Sandra ner med 5:2-metoden

”5:2-metoden ger mig frihet under ansvar”

”Jag skulle kunna fortsätta hela livet”

”Man går inte ner i vikt bara av att träna”

5:2-metoden hjälpte mig ner i vikt

*Viktminskning är individuell så vi kan inte garantera hur mycket/snabbt du når ditt mål. Det viktiga är alla hälsofördelar. Vi tar avstånd ifrån osunda ideal och bantningskurer, och rekommenderar inte kaloriräkning som underviktig, sjuk eller gravid. Läs mer i våra användarvillkor.

Räkna ut när du kan nå din målvikt

Fyll i din längd, vikt och målvikt så får du veta ditt BMI och vilket datum du kan nå din idealvikt.

cm
kg
kg
Wellobe är en del av Schibsted. Schibsted är ansvarig för dina data på denna sida. Läs mer här
Wellobe är en del av Schibsted. Schibsted är ansvarig för dina data på denna sida. Läs mer här