Ann-Sofie Karlsson om sin viktresa i Wellobe.
Ann-Sofie Karlsson om sin viktresa i Wellobe. Foto: PRIVAT.

Slutade med godis och gick ner i vikt

Mysiga sambokvällar ledde till 98 kilos övervikt för Ann-Sofie Karlsson, 38. Men efter många försök har hon nu lyckats gå ner till hela 80 kilo.
– Jag har äntligen hittat ett sätt som funkar, säger hon.

Under sitt första år som sambo fastnade Ann-Sofie Karlsson ganska snabbt i den klassiska fällan: Mysiga hemmakvällar med pizza, chips och godis.
– Jag är ett riktigt godismonster. Tillslut vägde jag 98 kilo och då bestämde jag mig för att det fick vara nog, säger hon.

”Upp och ner som en berg-och dalbana”

Ann-Sofie provade flera dieter, men hittade ingen som även hjälpte henne hålla sin nya vikt. Hon tappade alltid motivationen efter ett tag och gick sedan upp alla kilon igen.
– Andra saker i livet kom hela tiden emellan, jag gick upp och ner som en berg- och dalbana. Jag vet inte hur många gånger jag försökte.
Men tillslut hände något och Ann-Sofie hittade en målmedvetenhet hon tidigare saknat. Hon gick med i Wellobe. Och sedan dess har hon gått ner 12 kilo – utan att gå upp dem igen.

JUST NU: En månad på köpet

Mindre kolhydrater

Crosstraining två till tre gånger i veckan, nästan inget godis och mindre kolhydrater är Ann-Sofies strategi. Hon har också upptäckt att hon lättare håller suget i schack genom att äta regelbundet. Hon tycker dessutom om mat för mycket för att hoppa över några måltider.
– Jag är rätt enveten och nu vet jag att jag kommer att kunna hålla min nya vikt. Jag har hittat ett sätt som funkar för mig och som jag trivs med.

Ann-Sofies bästa tips:

1. Drick mycket vatten
Det är ett effektivt sätt för att få bort godissuget.

2. Sov ordentligt
Är du utvilad är det lättare att hålla humöret uppe och orka leva hälsosamt.

3. Rör på dig
Det kan räcka med att träna ett par gånger i veckan, men försök vara aktiv i vardagen också.

Vill du prova samma metod som Anne-Sofie? Kolla här

Lisa Halldén

Sofia E. Yoo

*Viktminskning är individuell så vi kan inte garantera hur mycket/snabbt du når ditt mål. Det viktiga är alla hälsofördelar. Vi tar avstånd ifrån osunda ideal och bantningskurer, och rekommenderar inte kaloriräkning som underviktig, sjuk eller gravid. Läs mer i våra användarvillkor.

Räkna ut när du kan nå din målvikt

Fyll i din längd, vikt och målvikt så får du veta ditt BMI och vilket datum du kan nå din idealvikt.

cm
kg
kg
Wellobe är en del av Schibsted. Schibsted är ansvarig för dina data på denna sida. Läs mer här
Wellobe är en del av Schibsted. Schibsted är ansvarig för dina data på denna sida. Läs mer här