Fler måltider, styrketräning och spinning är hemligheterna bakom Lindas viktnedgång.

“Jag har gått från storlek L till S”

En inaktiv vardag gjorde Linda Uddenstig, 44, orkeslös.
Nu är hon piggare, gladare och tio kilo lättare.
– Jag har gått från storlek L till S. Det gör mycket för självförtroendet.

Få tillgång till samma verktyg som Linda
Linda Uddenstig, 44 år, har alltid varit intresserad av hälsa och kost. När hon under första halvan av 2019 kände sig trött och svag var maten bland det första hon tog tag i.
– Jag kände att jag behövde tänka över ganska mycket. Dels vad jag äter, men också att jag ville bli starkare. Jag älskar att träna, så det ville jag komma igång med, säger Linda.

JUST NU: En månad på köpet

“Det har inte varit svårt”

Efter en olycka tidigare i livet bär Linda på en del skador, hon har bland annat stelopererat höften. Det var ett annat skäl att inleda en hälsoresa – hon känner av skadan mer när hon är tyngre.
I september började Linda sin satsning med Wellobe*. Knappt fyra månader senare är hon 13 kilo lättare och förbi sin målvikt.
– Det bästa är att det inte ens har varit svårt. Målet var först att gå ner tio kilo, men det rullade på så bra att jag kunde fortsätta. När jag väl har bestämt mig så kör jag, det är det som är grejen med mig. Jag har inte haft någon hets att väga mig varje dag, utan har låtit mitt allmäntillstånd avgöra hur det går för mig.
Så fungerar Wellobe

“Jag tog bort socker direkt”

Nu är Linda gladare, piggare och hon sover mycket bättre. Hon har bytt ut klädstorleken från large till small och har ett bättre självförtroende.
– Jag tog bort socker direkt. Fika, godis… Det slutade jag äta bland det första jag gjorde. Jag bytte också ut snabba kolhydrater som bröd, pasta, ris och potatis mot kokta grönsaker. Broccoli, morötter och blomkål bland annat.
Utöver det äter Linda som förr. Proteinrika livsmedel som kyckling, fisk och nötfärs används lika mycket nu som då.
– Det är inga stora skillnader alls i vad för typ av mat jag äter. Men jag har lagt till lite måltider. Nu äter jag frukost, lunch, middag och dessutom två mellanmål. Jag har aldrig ätit frukost förut, så det är definitivt en del av hemligheten.

Ska hålla vikten

Nu är Lindas mål att hålla vikten hon gått ned till. Det betyder att hon måste äta mer – och det blir inte helt lätt, enligt Linda själv.
– Det har ju flutit på så bra att gå ner i vikt. Jag var knappt hungrig ens när jag låg på ett underskott. Det är det som är så bra med Wellobe, att du får äta exakt vad du vill så länge du håller dig till den angivna kalorimängden. Du måste inte ta bort saker, som jag gjorde med snabba kolhydrater, men det passade bäst just för mig. Jag mår bättre utan det. Sen lär du dig otroligt mycket under resans gång. Om kost, vad livsmedel innehåller och om din egen kropp.
Nå din målvikt med samma metod som Linda

Lindas bästa tips: Så lyckades jag
Regelbundenhet: Jag började äta oftare och mer regelbundet. Min blodsockernivå höll sig på en bra nivå och jag blev aldrig panikhungrig eller låg.
Beslutsamhet För mig var det viktigt att verkligen bestämma mig. Jag tog tiden att fundera på hur jag ville lägga upp allting, sen körde jag. Bli inte besviken om du missar att logga eller inte tränar en dag – det är bara att köra vidare.
Variera träningen: Jag har tränat både kondition i form av spinning och crosstrainer samt styrketräning på gymmet. Då har jag både kunnat göra av med mycket energi och stärka upp kroppen.

Namn: Linda Uddenstig
Ålder: 43 år
Bor: Falköping
Familj: Make, dotter
Längd: 163 cm
Startvikt: 77,7 kg
Väger nu: 64,5 kg
Målvikt: 67,7 kg

Det här får du som medlem

  • En kostplan
  • En loggbok och mobilapp som håller koll på alla kalorier in och ut
  • En bank med tusentals kaloriberäknade recept
  • Dina framsteg i grafer och tabeller
  • Tips, råd och stöd av några av Sveriges ledande hälsoexperter
  • Ett välbesökt medlemsforum med andra likasinnade
  • Tillgång till alla våra träningsprogram
    Varmt välkommen till oss!

Följ oss för mer inspiration
Wellobe på Facebook
Wellobe på Instagram

*Viktminskning är individuell så vi kan inte garantera hur mycket/snabbt du når ditt mål. Det viktiga är alla hälsofördelar. Vi tar avstånd ifrån osunda ideal och bantningskurer, och rekommenderar inte kaloriräkning som underviktig, sjuk eller gravid. Läs mer i våra användarvillkor.

Räkna ut när du kan nå din målvikt

Fyll i din längd, vikt och målvikt så får du veta ditt BMI och vilket datum du kan nå din idealvikt.

cm
kg
kg
Wellobe är en del av Schibsted. Schibsted är ansvarig för dina data på denna sida. Läs mer här
Wellobe är en del av Schibsted. Schibsted är ansvarig för dina data på denna sida. Läs mer här