Fredric i Hälsovinsten i Wellobe.

Mål: Att gå ner X kg i vikt på 100 dagar

I en kvartett på fyra medlemmar har Fredric Johansson från Kalmar varit ensam man att testa hur många kilon han kan gå ner i vikt på 100 dagar. Såhär ligger han till nu, dag 75.

Nu är det bara 25 dagar kvar. Hur känns det?
– Det skaver lite i mig att jag inte tappar vikt som jag har hoppats, men för övrigt känns det förbaskat bra. Allt utom vikten har gått grymt bra.

Vilka funktioner har du tagit hjälp av i Wellobe?
– Loggboken är fortfarande en viktig del av livet just nu, men det har ändrats lite. Förut var den bra för att se vad jag HADE ätit. Nu har den blivit ett planeringsverktyg för vad jag SKA äta. Sedan är kopplingen till Runkeeper ovärderlig. Det blir så enkelt att logga motionskalorierna att det nästan är löjligt. Dessutom är det en underbar känsla när man får in minuskalorier i Loggboken. Bloggen är dock bäst! Det är så underbart att få skriva av sig och att läsa om andra. Vi delar ju alla samma problemställningar och det finns så mycket styrka i att få ta del av andras tankar. Jag skulle däremot vilja ha lite mer hjälp i menyplaneringen. Mina förslag stämmer inte riktigt med de kalorier som jag ska äta så då blir det inte riktigt att man följer menyerna. Det skulle jag gärna göra annars.

Förra gången vi talades vid var dag 50, hur har du ätit sedan dess?
– Vi pratade om det hemma för några dagar sedan och kom fram till att vi äter nästan exakt likadant som innan. Skillnaden är att jag alltid tar grönsaker först och fyller minst halva tallriken med det. Sen lägger jag på övrigt. Största skillnaden är att jag ALDRIG tar en andra portion.

Och hur har träningen funkat?
– Jag har tränat mycket. Det har blivit många löprundor genom Kalmars kvällsmörka gator. Löpning varannan dag och promenad varannan är målet. Det funkar nästan alltid. Promenad-dagarna försöker jag även köra lite styrketräning hemma framför TV:n när jag kommit hem men det blir inte riktigt varje gång.

Finns det något som har varit lättare än du trodde?
– Nu känns det som om jag har kommit så långt att det mesta är lätt. 1400 kcal per dag kändes väldigt lite från början men nu är det ibland svårt att nå upp dit. Löprundor är motiga i början men nu njuter jag av att springa en timme. Till och med att avstå från fikabröd är lätt just nu. Det är som om omgivningen accepterat att jag avstår, så var det inte i början.

Och finns det någonting som har varit svårare?
– Att tappa vikt har varit ruskigt svårt och det har jag lite svårt att förstå. Jag tycker att jag gör allt rätt men vikten vill inte minska. Allt annat såsom midjemått och sådant påverkas av det jag gör men vikten verkar vara fast parkerad strax under åttio kilo.

Är strategin fortfarande densamma som i början, det vill säga att blogga varje dag?
– Ja, det får man nog säga. Jag sköter min mat, jag tränar ofta och regelbundet och jag bloggar om med- och motgångar.

Vad har du förväntningar nu, sista rejset?
– Jag kommer att fortsätta som jag gjort och hoppas innerligt att jag om 25 dagar har lyckats få till en viktnedgång som är lite väsentlig.

Detta är Hälsovinsten

"Hälsovinsten" är en utmaning som pågår i 100 dagar. Den innebär att du som medlem i Wellobe, utöver de ordinarie verktygen nedan, också får extra pepp, tips, råd och utmaningar – i 100 dagar.


Vill DU få tillgång till samma verktyg som Fredric? Kolla här

*Viktminskning är individuell så vi kan inte garantera hur mycket/snabbt du når ditt mål. Det viktiga är alla hälsofördelar. Vi tar avstånd ifrån osunda ideal och bantningskurer, och rekommenderar inte kaloriräkning som underviktig, sjuk eller gravid. Läs mer i våra användarvillkor.

Räkna ut när du kan nå din målvikt

Fyll i din längd, vikt och målvikt så får du veta ditt BMI och vilket datum du kan nå din idealvikt.

cm
kg
kg
Wellobe är en del av Schibsted. Schibsted är ansvarig för dina data på denna sida. Läs mer här
Wellobe är en del av Schibsted. Schibsted är ansvarig för dina data på denna sida. Läs mer här