PRIVAT. Aida Dovås, 40, har gått ner nästan 10 kilo med Viktklubbs hjälp.

”För mig ska det bli en del av livet”

Aida Dovås, 40, vägde lika mycket som när hon var höggravid och kände att det var dags att ta tag i sin vikt. Nu är hon piggare, mår bättre och har precis slagit personligt rekord i simning.
– För mig ska det bli en del av livet och det är viktigt att det får ta den tid det tar med viktminskningen, säger hon.

Nå din målvikt – med samma metod som Aida

Aida Dovås, 40, kände att hon vägde för mycket för sin längd och hon trivdes inte med sig själv. Hon började använda Wellobe* för att få ordning på portionerna och gå ner i vikt.
– Jag hade precis fyllt 40 år och vägde lika mycket som när jag var höggravid så det var dags, säger hon.

Testa samma verktyg

Trött på att vara trött

Aida kände sig trött, orkeslös och började oroa sig för följdsjukdomar som kan komma med en övervikt. På helgerna kunde hon sova till lunchtid och kände att hon inte orkade med.
– Jag var trött konstant och jag kände mig ofta helt slut efter en veckas jobb. Nu när jag har gått ner nästan 10 kilo känner jag mig så mycket piggare.

Nå din drömvikt med oss!

”Inte låsa sig på vad vågen visar”

Hennes viktnedgång har gått stabilt nedåt med ett halvt kilo mindre per vecka i snitt. Aida menar att det får ta den tid det tar och att hon är ute efter en långsiktig lösning som är hållbar.
– Man får inte låsa sig på vad vågen visar. Jag tycker att det är väldigt viktigt att man tänker att det är en långtidsförändring. Det tar tid att vänja sig och få in rutinen. För mig ska det bli en del av livet och det är viktigt att det får ta den tid det tar med viktminskningen.
Behöver du också få ordning på hälsan?

Går ner i vikt tillsammans med mannen

Aida och hennes man startade viktresan tillsammans. Hittills har hennes man gått ner 16 kilo. Hon tycker att det är skönt att de gör det tillsammans.
– Det är bra att göra det tillsammans med någon som stöttar en. För mig har det varit väldigt skönt. Vi har inte ändrat så mycket på kosten utan försöker äta så vanligt som det går, men i mindre portioner och med mer grönsaker.

Simmar fyra gånger i veckan

Aida har hittat en träningsform som hon gillar och det är simning. Något hon gillar med just simning är att den får henne att känna sig lätt i vattnet.
– Simning är toppen för att minimera skaderisken när man börjar träna som lite tyngre. Jag simmar fyra gånger i veckan och jag slog nyligen mitt personbästa med 2 kilometer på 58 minuter. Simningen ökar verkligen min motivation också vilket känns skönt.
Namn: Aida Dovås
Ålder: 40 år
Bor: Norberg
Yrke: Specialistsjuksköterska
Familj: Make och två barn
Längd: 156 cm
Startvikt: 84 kg
Målvikt: 64 kg
Väger idag: 74,4 kg

Aidas 4 bästa vikttips

1. Viljan
Hitta viljan och bestäm dig för och göra en förändring för din egen skull.

2. Ha tålamod
Låt viktnedgången ta sin tid och stressa inte över siffrorna på vågen.

3. Hitta en rolig träningsform
Träning behöver inte betyda att du måste vara på gymmet. Ett tips är att gå ut och gå med vagnen tillsammans med en kompis. Hitta en träningsform som du gillar.
4. Belöna dig själv
Gå och köp någon snygg tröja eller klänning när du har nått dina delmål.

Hur mycket kan DU nå med samma verktyg?

*Viktminskning är individuell så vi kan inte garantera hur mycket/snabbt du når ditt mål. Det viktiga är alla hälsofördelar. Vi tar avstånd ifrån osunda ideal och bantningskurer, och rekommenderar inte kaloriräkning som underviktig, sjuk eller gravid. Läs mer i våra användarvillkor.

Räkna ut när du kan nå din målvikt

Fyll i din vikt, längd och målvikt så får du veta ditt BMI och vilket datum du kan vara i mål. Läs mer om BMI

cm
kg
kg
Wellobe är en del av Schibsted. Schibsted är ansvarig för dina data på denna sida. Läs mer här
Wellobe är en del av Schibsted. Schibsted är ansvarig för dina data på denna sida. Läs mer här