Linda har hittat en metod i Wellobe som håller i längden.

”Jag har hittat ett sätt att leva – inte banta”

Förr var hon trött redan när hon vaknade, och på kvällen var det TV, godis och mackor som gällde. Men det var i Lindas förra liv. Men tack vare Wellobe – är hennes nya helt annorlunda.

Känner du igen dig? Se hur du kan få hjälp >> HÄR <<

Linda Hamberg har alltid älskat att äta. Därmed har hon också alltid varit överviktig. Det började redan när hon var liten och själv beskriver hon sig som ”en riktigt knubbig unge”. När hon blev äldre blev dock allting värre och värre. Redan när hon lagade mat mumsade hon på ett kex eller en chokladbit. Och motionen? Den var ”absolut noll”, säger hon.
– Som person är jag i grunden ganska lat. Förr brukade jag till exempel ta bilen överallt och valde alltid närmsta p-plats. Dessutom köpte jag choklad flera gånger om dagen och gömde pappret så ingen skulle se. Det var nästan sjukligt.

Investera i din hälsa du också!

”Jag ville fortsätta leva”

En dag gick blodtrycksapparaten på Lindas jobb sönder. När hon skulle kontrollera den upptäckte hon att hennes eget tryck var skyhögt.
– Först då insåg jag att jag faktiskt riskerade att göra mina barn föräldralösa. Så jag gick hem och ställde mig på crosstrainern och körde fem minuter varje dag. Det kändes ändå helt rimligt. Jag både orkade och hade tid. Och framförallt ville jag ju fortsätta leva.

Behöver du också komma i form? Testa samma verktyg som Linda

Jojobantade

Dock nöjde sig inte Linda med att bara höja pulsen, hon ville också göra någonting åt sin kost. Problemet var att hon inte visste var hon skulle börja. Då fick hon syn på en annons för Wellobe* och tänkte att ”nu skriver jag in mig och kör”.
– Visserligen hade jag redan gjort många tappra försök med diverse viktminskningstjänster, men aldrig haft någon plan för framtiden och bara sett dem som snabba bantningskurer. Och även om jag då lyckades gå ner ganska mycket på kort tid gick jag alltid upp allting igen.

Laddade ner Wellobes mobilapp

Nu ville Linda hitta en metod som höll i längden. Det första hon gjorde var att bestämma att hon inte ville gå ner i vikt för att se bra ut, utan för att må bra. Därför behövde hon heller inga snabba resultat. Linda tilldelades ett rekommenderat energiintag på 1 400 kalorier per dag. Och för att hålla koll började hon logga allt hon åt i Wellobe’s mobilapp.
– Det blev min räddning, att se svart på vitt hur mycket kvar jag hade på kalorikontot varje dag. Och att kunna följa min utveckling visuellt i staplar och diagram.

”Jag har inte behövt några förbud”

Linda började också blogga på Wellobe. Och när hon någon gång hade en dipp fylldes kommentarsfältet med peppiga tillrop från andra medlemmar.
– Folk skrev ”kämpa på” och ”nu gör vi det här ihop”. Det var värsta pushen!
Linda började även träna på riktigt, något hon också loggade. Mest blev det promenader och cykling. Hon testade även Wellobes träningsprogram hemma och andra träningsappar från vilka hon satte ihop egna pass. Och varje gång fick hon några extra kalorier till godo den dagen.
– Då kunde jag tydligt se om jag hade råd att ta en glass en viss dag eller inte. På det sättet har jag i princip aldrig behövt sätta upp några förbud, bara de två första veckorna. Sedan har jag kunnat äta allt. Glass, lakrits, choklad... Jag har till och med gått på kalas.

Nyckeln till framgång

Linda gick med i Wellobe i början av februari med målet att gå ner minst 20 kilo till midsommar. Fem månader senare hade hon klarat det – med två veckor till godo.
– Det var nog bara för att det var så enkelt och roligt. Dessutom var jag aldrig hungrig, man blir förvånansvärt mätt på 1 400 kalorier. Sedan har min man varit jättesupportande och förresten också gått ner i vikt på kuppen.

Och vad är planen nu?

– Att gå ner de sista 14 kilona som är kvar till 90 kilo. För där har jag en gång legat och vet att jag trivs. Fast det viktiga är förstås att jag har hittat ett nytt sätt att leva, inte att banta. Det är nyckeln till framgång*.

Vill du också göra en livsstilsförändring? Bli medlem i Wellobe

Namn: Linda Hamberg
Alias på VK: KlöverLinda
Ålder: 44 år
Yrke: Barnsjuksköterska
Bor: Klöverträsk (en by utanför Luleå)
Familj: Gift och fyra tonårsbarn
Längd: 168 cm
Startvikt: 128 kg
Ny vikt: 104 kg

OBS! Lindas vikt kan ha ändrats sedan intervjun gjordes.

Dela DIN historia och inspirera andra!
Mindre ersättning utgår. Maila info@wellobe.se så berättar vi mer.

Lindas tips: Min tre-veckors-sallad

”Mina barn tycker bara om pizzasallad, så jag brukar göra en specialversion som håller i tre veckor. Sedan fyller jag ut halva tallriken med den och resten med en fjärdedel protein och en med kolhydrater varje mål. Receptet fick jag av en kompis som är dietist.”

Ingredienser

  • 1 kg vitkål
  • 1 kg morötter
  • 1 st paprika
  • 1 st purjolök

Marinad

  • 1 dl olja
  • 1 dl vinäger
  • 3/4 dl socker
  • 1/2 tsk salt
  • 1/2 tsk salladskrydda

Gör såhär:

1. Skala, ansa och riv vitkålen, morötterna, paprikan och purjolöken. Blanda i en skål.

2. Mixa ingredienserna till marinaden och koka upp snabbt.

3. Häll den varma marinaden över salladen och rör om.

4. Tillsätt valfria kryddor och gärna lite vitlök också, så blir det supergott!
*Lindas vikt kan komma att ha förändrats sedan artikeln skrevs.

Behöver du också komma i form? Testa samma verktyg som Linda

*Viktminskning är individuell så vi kan inte garantera hur mycket/snabbt du når ditt mål. Det viktiga är alla hälsofördelar. Vi tar avstånd ifrån osunda ideal och bantningskurer, och rekommenderar inte kaloriräkning som underviktig, sjuk eller gravid. Läs mer i våra användarvillkor.

Räkna ut när du kan nå din målvikt

Fyll i din längd, vikt och målvikt så får du veta ditt BMI och vilket datum du kan nå din idealvikt.

cm
kg
kg
Wellobe är en del av Schibsted. Schibsted är ansvarig för dina data på denna sida. Läs mer här
Wellobe är en del av Schibsted. Schibsted är ansvarig för dina data på denna sida. Läs mer här