Håkan kom i toppform – tack vare Wellobe.
Håkan kom i toppform – tack vare Wellobe. Foto: Privat.

”Jag vill vara en förebild”

Håkan Lindgren var 39 år när han bestämde sig för att börja leva mer hälsosamt.
Sju år senare är han glad över beslutet – och att han lyckades hålla sin nya livsstil.
– Det bästa är att jag tänker klarare och är mycket piggare. Jag mår mycket bättre helt enkelt, säger Håkan.

Känner du igen dig? Nå DINA hälsomål – med vår hjälp

115 kilo tung tog Håkan Lindgren, 2009, chansen att vara med i Svenska Hälsokampen med Martin Lidberg. Det blev startskottet för hans livsstilsförändring. På några månader gick han från överviktig med sömnapné, högt blodtryck och dåliga knän och till att bli en aktiv, smärtfri, 27 kilo lättare och normalviktig man med en förnyad passion för träning. Den versionen av sig själv har han behållit under åren.
– Många brukar säga att jag tränar så mycket men jag brukar i stället säga att jag har roligt ofta. För mig är träningen verkligen roligt och jag testar på det mesta. Från kampsport till styrketräning, cykling, löpning eller fotboll. säger han. Jag gillar att träna allsidigt och ute i naturen som utegym eller med hinderbanor där man behöver ta sig över några hinder när man är ute och springer, säger han.

Behöver du gå ner i vikt? Testa ditt BMI

JUST NU: En månad på köpet

Vill gärna inspirera

En av de främsta anledningarna till att han ville gå ner i vikt och bli mer aktiv var för att vara en bra förebild för sina barn. Men med åren har han också lyckats inspirera andra människor i sin omgivning något som Håkan ser som mycket positivt.
– Jag tycker det är jättekul att visa att det går. Jag är ett levande bevis på att man kan lägga om kosten och börja träna och få resultat, säger han.
På fritiden har Håkan också gått en del utbildningar inom kost och motion för att förhoppningsvis kunna inspirera fler personer till att ta hand om sig själv och sina kroppar.


Vill du också förändra ditt liv? Bli medlem i Wellobe

Vad är den största vinsten för dig sedan du gick ner i vikt?

– Det bästa är att jag tänker klarare och är mycket piggare. Jag mår mycket bättre helt enkelt. Tidigare hade jag dåliga värden, dåliga knän och led av sömnapné och högt blodtryck, allt detta försvann helt när jag gick ner i vikt. Jag har också fått en bättre självkänsla och blivit mer självsäker och vågar mera, säger han.

Vad var den främsta anledningen till att du gick upp i vikt?

– Det var att jag åt dålig mat på oregelbundna tider. Jag var lagledare och tränare för mina barns idrottsakiviteter och spenderade mycket tid i ishallar och idrottsplatser. Då blev det ofta att man åt där istället för att laga bra mat hemma.

Hur ser det ut i dag?

– I dag har jag kontroll på vad jag äter och när jag äter.

Läs mer om Håkan här

Karin Holmberg

*Viktminskning är individuell så vi kan inte garantera hur mycket/snabbt du når ditt mål. Det viktiga är alla hälsofördelar. Vi tar avstånd ifrån osunda ideal och bantningskurer, och rekommenderar inte kaloriräkning som underviktig, sjuk eller gravid. Läs mer i våra användarvillkor.

Räkna ut när du kan nå din målvikt

Fyll i din längd, vikt och målvikt så får du veta ditt BMI och vilket datum du kan nå din idealvikt.

cm
kg
kg
Wellobe är en del av Schibsted. Schibsted är ansvarig för dina data på denna sida. Läs mer här
Wellobe är en del av Schibsted. Schibsted är ansvarig för dina data på denna sida. Läs mer här