”Trodde hungern skulle döda mig”

Så har halva tiden gått och våra fyra Hälsovinsten-deltagare har nu nått vecka 8 och dag 50. Och det går, sakta men säkert, åt rätt håll.
– Att ha koll på alla kalorier in och ut är ett dagligt kvitto på att jag har gjort rätt, skriver Fredric Johansson i sin blogg.

Behöver du gå ner några kilon? Kickstarta DIN viktresa här
Nu har 50 av dina 100 dagar har gått. Hur känns det?
– Bra, hindren blir färre och färre. Är lite missnöjd med att resultaten kommer på alla fronter utom på vågen, men jag vet ju innerst inne att det kanske inte är viktigaste mätvärdet.

Vilka funktioner har du tagit hjälp av i Wellobe?
– Jag hävdar fortfarande att bloggen och medlemmarna som befolkar den är min tyngsta drivkraft. Det finns så mycket härlig energi där, samtidigt saknar jag fortfarande alla män. Var tusan är de? Finns de där? Eller är vi män sämre på att peppa och uppskatta varandra? Loggboken hjälper mig fantastiskt mycket också. Att ha koll på alla kalorier in och ut är ett dagligt kvitto på att jag har gjort rätt.

Hur har du ätit sedan dag 25, då vi talades vid sist?
– De första 25 dagarna kämpade jag för att hålla mig under min kaloribudget. De senaste 25 dagarna har det inte varit några problem så länge jag inte har stoppat i mig "skit". Förändringen är i första hand att hoppa över den och fylla halva tallriken med grönsaker innan jag lägger upp annan mat.

Hur har du tränat då?
– Massor: Jag har kört tre löppass i veckan, två intervallpass och ett distanspass. Dessutom har jag promenerat tre dagar i veckan och kört styrkepass hemma (Mårten Nyléns program) efteråt. Sista dagen har jag vilat, men fortfarande cyklat till och från jobbet alla vardagar och det är 6,5 kilometer enkel väg bara det.

Finns det något som har varit lättare än du trodde?
– Ja, jag trodde att hungern skulle döda mig i början men det verkar som om kroppen har ställt in sig och nu går den runt på betydligt mindre mat. Det är inget som helst problem längre.

Och finns det någonting som har varit svårare?
– Att få den där elaka vågen att visa lite uppskattning, det har varit svårt som tusan. Det är en liten mental knäck varje vecka då jag har kämpat hårt, men inte får mata in några viktresultat. Så om inte vågen skärper sig snart så slänger jag ut den och köper en ny, en snällare.

Är strategin fortfarande densamma som i början, det vill säga att blogga varje dag?
– Ja. Jag tror på den här metoden och hoppas innerligt att vikten kommer att börja dala snart.

Vad har du förväntningar inför resten av tiden?
– Jag misstänker att jag har byggt på mig en del muskler så förhoppningsvis hjälper de mig att bränna några kilon nu i andra halvlek. Jag är fast besluten att nå mitt mål på 70 kilo trots att jag har tre fjärdedelar kvar att gå ner.

Detta är Hälsovinsten

"Hälsovinsten" är en utmaning som pågår i 100 dagar. Den innebär att du som medlem i Wellobe, utöver de ordinarie verktygen nedan, också får extra pepp, tips, råd och utmaningar – i 100 dagar.

*Viktminskning är individuell så vi kan inte garantera hur mycket/snabbt du når ditt mål. Det viktiga är alla hälsofördelar. Vi tar avstånd ifrån osunda ideal och bantningskurer, och rekommenderar inte kaloriräkning som underviktig, sjuk eller gravid. Läs mer i våra användarvillkor.

Räkna ut när du kan nå din målvikt

Fyll i din längd, vikt och målvikt så får du veta ditt BMI och vilket datum du kan nå din idealvikt.

cm
kg
kg
Wellobe är en del av Schibsted. Schibsted är ansvarig för dina data på denna sida. Läs mer här
Wellobe är en del av Schibsted. Schibsted är ansvarig för dina data på denna sida. Läs mer här