Jenny Lundmark om sin hälsoresa i Wellobe.
Jenny Lundmark om sin hälsoresa i Wellobe. Foto: Privat/Gustav Mårtensson.

Vägde 113 kg – har idag gått ner i vikt och springer

Stillasittande ledde Jenny Lundmark, 30, till en övervikt på 113 kilo. Idag har hon dock avverkat Tjejmilen – och är hela 36 kilo lättare.
– Att jag som aldrig har rört på mig kunde springa en mil. Det är fantastiskt! säger hon.

Övervikten fanns redan under skolåren, men det var först när Jenny Lundmark började plugga till sjuksköterska som också vågen började peka uppåt. Långa studietimmar ledde till stillasittande och onyttiga kostvanor. Och tillslut vägde hon 113 kilo.
– Jag orkade ingenting. Jag var alltid trött, säger hon.

Kan fortfarande äta samma mat

När Jenny fick barn ökade tempot dessvärre ännu mer. Då bestämde hon sig för att bryta mönstret och fick genom sin svägerska chansen att prova funktionerna i Wellobe.
– Jag tyckte särskilt mycket om att jag kunde skriva in egna recept. På så sätt kunde jag fortsätta äta samma mat, men i nyttigare och mindre portioner. Och tillslut gick jag med själv.

JUST NU: En månad på köpet

”Skillnaden är enorm”

När Jenny gick med i Wellobe hade hon ändå lyckats gått ner ett par kilo på egen hand. Men i dag har hon blivit av med totalt 36 kilo. Skillnaden är enorm, särskilt vad gäller orken.
Under hösten nådde hon en viktig milstolpe då hon sprang hela Tjejmilen. Hon hade dessutom lovat sig själv att inte gå någon del av loppet och det löftet höll hon.
– Jag har ofantligt mycket mer energi nu. Jag orkar både jobba, träna och hitta på roliga grejer med barnen. Och jag är gladare!

Jennys bästa tips för att gå ner i vikt:

1. Sätt realistiska mål. Att gå ner ett halvt kilo i veckan är absolut nog. Blir det mer än så är det bara en bonus, samtidigt slipper du bli besvikelsen om du sätter ribban på en rimlig nivå.

2. Berätta för dina närmsta om dina försök att gå ner i vikt. Det stödet är jätteviktigt.

3. Glöm inte att också leva, njuta och ha kul. Och var inte för hård mot dig själv om du faller tillbaka till gamla vanor. Ta i så fall nya tag dagen efter istället.
Starta din viktresa här

Lisa Halldén

Sofia E. Yoo

*Viktminskning är individuell så vi kan inte garantera hur mycket/snabbt du når ditt mål. Det viktiga är alla hälsofördelar. Vi tar avstånd ifrån osunda ideal och bantningskurer, och rekommenderar inte kaloriräkning som underviktig, sjuk eller gravid. Läs mer i våra användarvillkor.

Räkna ut när du kan nå din målvikt

Fyll i din längd, vikt och målvikt så får du veta ditt BMI och vilket datum du kan nå din idealvikt.

cm
kg
kg
Wellobe är en del av Schibsted. Schibsted är ansvarig för dina data på denna sida. Läs mer här
Wellobe är en del av Schibsted. Schibsted är ansvarig för dina data på denna sida. Läs mer här