Johanna gick ner 15 kg i Wellobe.

Gick ner i vikt lagom till sitt bröllop

För ett par somrar sedan fick Johanna Jacobsson fira dubbelt. Inte bara gifte hon sig – hon gick även ner 15 kilo OCH genomförde den sista delen i Tjejklassikern.
– Jag känner mig både snabb, stark, smal och nöjd med mig själv.

För ett par somrar sedan gifte sig en lycklig 27-årig Johanna Jacobsson, före detta Söderlund. Men dessförinnan var målet att komma i form och gå ner 15 kilo. Och när bröllopsdagen äntligen kom kunde Johanna fira dubbelt, efter att äntligen ha nått sin målvikt på 74 kilo.

Vägde nästan 90 kilo

När Johanna väl bestämde sig hade hon varit överviktig i nästan sju år. Kilona smög sig på då hon slutade på ett fysiskt jobb som hon inte kompenserade med någon träning. Och till slut vägde hon nästan 90 kilo.

Satte upp ett mål

Trots kunskap om övervikt satte dock Johanna inte igång med sin viktresa på en gång. Det var först flera år senare som hon bestämde sig för att göra något åt vikten, på riktigt.
– Jag gick med i Wellobe och satte upp två mål: I juli ska jag göra sista delen i Tjejklassikern genom att simma Vansbrosimningen. Och veckan efter ska jag gifta mig. Och jag klarade det! Den tanken motiverade mig enormt.

Investera i din hälsa du också!

Började med löpträning

Efter att ha registrerat sig på Wellobe tog Johanna upp en träningsform som hon egentligen redan hade testat innan: Hon började jogga.
– När jag började med löpträning var det tungt i början. Men nu springer jag fem kilometer på under 30 minuter. Och i mina mått mätt är det stora framsteg. Jag är jättenöjd!

Äter allt, men inte alltid

Matvanorna har Johanna dock inte behövt ändra jättemycket. Hon försöker helt enkelt bara äta det hon gillar, men håller igen på vissa saker.
– Att minska på kolhydrater exempelvis gör att jag känner mig piggare och inte så uppsvälld. Jag försöker också byta ut de mängder chips och Cola light som jag tidigare kunde få i mig. Nu blir det mer mörk choklad med salt, färska bär och bubbelvatten. Jag äter allt – men inte alltid.

"Där fanns allt jag behövde för att klara viktresan"

Genom peppning av både sin man, sina arbetskamrater och ett glatt gäng hon träffat på Viktlubbs forum nådde Johanna till slut sitt mål. Och i september hade hon gått ner hela 15 kilo, och då hade Wellobe varit till enorm hjälp.
–  Det är ett toppenställe. Där har funnits allt jag behövt för att klara av resan. Främst använde jag Loggboken för att få koll på vad jag åt och hur många kalorier jag gjorde av med på motion. Dessutom bloggade jag, tog kontakt med andra i samma situation, läste även andras inlägg för att bli peppad samt tog del av tips och råd på sajten. Jag älskade också hur jag tydligt hela tiden kunde se på min viktkurva varje gång jag hade gått ner.

Skitsnygg i bikini

Väl på sin bröllopsdag hade Johanna gått från 89 kilo till 74 kilo och var i sitt livs form.
– Då belönade jag mig även med att fixa naglar, hår, smink och allt annat som hör till. Sen köpte jag mig också en bikini som jag var skitsnygg i på bröllopsresan!
Vad är ditt viktmål? Låt oss hjälpa dig nå det

Läs även

Kom igång med Wellobe

Så fungerar Wellobe’s mobilapp

Så effektiv är Wellobe

Räkna ut ditt BMI i vår BMI-räknare

Så går du säkrare ner i vikt

Därför fungerar vår viktklubb – Wellobe

*Viktminskning är individuell så vi kan inte garantera hur mycket/snabbt du når ditt mål. Det viktiga är alla hälsofördelar. Vi tar avstånd ifrån osunda ideal och bantningskurer, och rekommenderar inte kaloriräkning som underviktig, sjuk eller gravid. Läs mer i våra användarvillkor.

Räkna ut när du kan nå din målvikt

Fyll i din längd, vikt och målvikt så får du veta ditt BMI och vilket datum du kan nå din idealvikt.

cm
kg
kg
Wellobe är en del av Schibsted. Schibsted är ansvarig för dina data på denna sida. Läs mer här
Wellobe är en del av Schibsted. Schibsted är ansvarig för dina data på denna sida. Läs mer här