Susanne, om sitt otroliga viktras.

”Jag har ätit det jag velat – och ändå gått ner i vikt”

Susanne Wikman, 31, har i princip alltid haft ett gymkort. Men det var först när hon redan gått ner lite som hon vågade börja använda det.
– När jag väl gjorde det fick jag nya resultat för varje dag, säger hon.

Som ung ägnade sig Susanne Wikman åt både bollsporter och cheerleeding. Sedan slutade hon, flyttade hemifrån och fick allt sämre matvanor. Ibland kunde hon äta tre chokladkakor till lunch – eller bara en pizza och en French Hotdog om dagen.
– Värst var att jag levde i symbios med min Coca cola. Jag vaknade, åt och sov med den.

Ville hitta något långsiktigt

Till slut började Susanne närma sig 100-strecket. Men några dieter var det inte tal om. Hon ville hitta något långsiktigt och gick istället med i Wellobe.
– Där lärde jag mig både att sluta småäta, dricka läsk och äta riktig mat var tredje timme.
Dessutom inledde jag en ny morgonrutin: Varje dag förberedde jag mitt kaffe och gjorde några enkla basövningar medan det kokade. Och efter det tog jag en morgonpromenad. Samma runda varje dag, men snabbare och snabbare.

JUST NU: 50% rabatt

”Jag har ätit som jag velat”

Nya kostvanor och regelbundna promenader gav resultat. Nu kunde Susanne komma i lite snyggare träningskläder och kände sig därmed även redo för gymmet.
– I dag älskar jag det och går dit både morgon och kväll. Totalt har jag gått ner 17 kilo, men har ändå kunnat äta som jag har velat. Och då har möjligheten att följa sina framsteg i Wellobe varit jätteviktig. Folk frågar ofta hur jag kan vara så smal när jag äter så mycket och ofta, men jag har helt enkelt bara lärt mig vad som funkar bra för mig.

Susannes 3 bästa tips

1) Bestäm dig bara. Gör du inte det är du dömd att misslyckas. För det är bara du som har verktygen att förändra ditt eget liv.

2) Köpa snygga träningskläder. Peppiga tillbehör stärker självförtroendet och gör det mycket roligare att träna – oavsett om du är hemma eller på gymmet.

3. Tävla mot dig själv. Gå, jogga eller spring, ta hjälp av en stegräknare eller öka motståndet några kilon när du styrketränar. Försöker du ständigt bli bättre kommer du att bli det.

Vi hjälper dig igång – läs mer om hur

*Viktminskning är individuell så vi kan inte garantera hur mycket/snabbt du når ditt mål. Det viktiga är alla hälsofördelar. Vi tar avstånd ifrån osunda ideal och bantningskurer, och rekommenderar inte kaloriräkning som underviktig, sjuk eller gravid. Läs mer i våra användarvillkor.

Räkna ut när du kan nå din målvikt

Fyll i din längd, vikt och målvikt så får du veta ditt BMI och vilket datum du kan nå din idealvikt.

cm
kg
kg
Wellobe är en del av Schibsted. Schibsted är ansvarig för dina data på denna sida. Läs mer här
Wellobe är en del av Schibsted. Schibsted är ansvarig för dina data på denna sida. Läs mer här