Ida Franzén hittade rätt direkt med Wellobe.

Ida, 35: Mitt sötsug försvann

Hon försökte ta tag i hälsan flera gånger, men det var först när hon började logga vad hon åt i Wellobes app som motivationen kom.
I dag har Ida Franzén, 35 år, tappat 20 kilo och mår bättre än någonsin.
– Förut hade jag varken ork eller tid för träning, nu har jag båda, säger hon.

Nå din målvikt – med samma metod som Ida

Efter tre barn ökade vikten, helt naturligt, för Ida Franzén. Men när hon ville satsa på hälsan visste hon inte vad hon skulle göra. Ida letade efter konceptet som passade henne, och till slut hittade hon Wellobe*. Det första hon gjorde? Att logga vad hon åt en vanlig dag. Då kom insikten.
– Jag insåg att jag åt riktigt dåligt, så det var inte konstigt att jag inte nådde mina mål. Framför allt unnade jag mig sötsaker, främst godis, alldeles för ofta. Jag hoppade ofta över frukosten, och det gjorde mig mer hungrig mot kvällarna, säger Ida.

JUST NU: 50% rabatt

Enkel förändring gav stor effekt

Med den vetskapen visste hon äntligen hur hon skulle bära sig åt. Ida började experimentera med maten, fortsatte logga och hittade snabbt lösningen. Hon åt mer regelbundet, drog ner på kolhydraterna och slutade med sötsakerna till vardags.
– Jag följde ingen tydlig diet, utan testade mig fram till något som funkade. Jag ersatte de kolhydrater jag tog bort med mer grönsaker, en enkel förändring som gav stor effekt. Och visst åt jag mindre godis, men jag hade verkligen inget förbud. Det var snarare så att mitt sötsug försvann, och därför åt jag det inte lika ofta.

Nå din målvikt – med våra verktyg

“Jag äter det jag vill”

När kilona började försvinna fick Ida mer energi. Förr var hon helt slut efter en arbetsdag och landade i soffan så fort barnen somnat – nu tränar hon i stället.
– Jag började med promenader och köpte dessutom ett gymkort, men sen kom coronapandemin och satte käppar i hjulet för det. Så det slutade med att löpträning blev min grej. I dag tränar jag minst fyra gånger i veckan, och det är främst löpning även om jag får in lite spinning och en del styrketräning. 2021 är målet att springa Göteborgsvarvet.Förutom den nyfunna energin är Ida mycket gladare, och nu tror hon att hon hittat ett sätt att leva som håller i längden.
– Jag har landat i en jättebra rutin som verkligen passar in i min vardag. Jag äter det jag vill, mår fantastiskt och vikten ligger stadigt runt min målvikt.

Nå din målvikt – med samma metod

Idas tips – så når du dina hälsomål

1. Sätt inga hårda förbud. Det är så svårt att hålla, och skulle du inte lyckas med det kär det lätt att känna sig dålig.

2. Du kan faktiskt unna dig något ibland. Kanske inte varje kväll, kanske inte hela helgen, men ibland. Se bara till att planera för det och logga det i Wellobes app.

3. Börja inte stenhårt med träningen. Ta det lugnt och metodiskt, för mig räckte det med promenader de första månaderna. Sköter du kosten får du resultat ändå.

4. Logga vad du äter en vanlig dag innan du börjar göra förändringar. Då får du en bild av vilken mat du kanske behöver dra ner på, och vad du kan äta i stället.

5. Få inte panik om det stannar av. Min viktnedgång mattades av efter några månader, men jag fortsatte med min metod och gav inte upp. Då släppte det igen.

Nå dina hälsomål – med vår metod

Namn: Ida Franzén
Ålder: 35
Yrke: Sjuksköterska
Bor: Knivsta söder om Uppsala
Familj: Gift med tre barn
Längd: 170 cm
Startvikt: 80 kg
Väger i dag: 60 kg

Det här får du som medlem

  • En mobilapp och loggbok som räknar alla dina kalorier
  • Ett rekommenderat kaloriintag per dag
  • Dina personliga framsteg i grafer och diagram
  • Planerade veckomenyer med kostscheman
  • En bank med tusentals kaloriberäknade recept
  • Tillgång till alla våra träningsprogram för online-träning
  • Tips, råd och stöd av några av Sveriges ledande hälsoexperter
  • Ett välbesökt medlemsforum med andra likasinnade
  • Ett medlemsmagasin med fokus på mat, motion och motivation

Varmt välkommen till oss!

Följ oss för mer inspiration
Wellobe på Facebook
Wellobe på Instagram

*Viktminskning är individuell så vi kan inte garantera hur mycket/snabbt du når ditt mål. Det viktiga är alla hälsofördelar. Vi tar avstånd ifrån osunda ideal och bantningskurer, och rekommenderar inte kaloriräkning som underviktig, sjuk eller gravid. Läs mer i våra användarvillkor.

Räkna ut när du kan nå din målvikt

Fyll i din längd, vikt och målvikt så får du veta ditt BMI och vilket datum du kan nå din idealvikt.

cm
kg
kg
Wellobe är en del av Schibsted. Schibsted är ansvarig för dina data på denna sida. Läs mer här
Wellobe är en del av Schibsted. Schibsted är ansvarig för dina data på denna sida. Läs mer här