Rebecka, före och efter sin viktnedgång i Wellobe.
Rebecka, före och efter sin viktnedgång i Wellobe. Foto: PRIVAT.

Målet: 100 dagar utan socker

Med en mamma och två systrar i Wellobe ville Rebecka Åkesson, 23, också prova. Idag är hon totalt 14,2 kilo lättare.
– Det bästa med Wellobe är att allt blir så tydligt.

Rebecka Åkesson är uppväxt i ett litet samhälle som heter Jämshög i Olofström kommun i Blekinge. Som liten lekte hon en hel del i skogen och ägnade sig åt hästar, så det var inte så att hon inte var fysiskt aktiv.
– Däremot hade vi grädde i allt när jag växte upp. Vi brukar faktiskt skämta om det, säger hon.

Mamman ner 20 kilo

Förra året i augusti gick Rebecka med i Wellobe, då både hennes mamma och två systrar talat varmt om tjänsten. Den ena systern blev dock senare gravid och avbröt sitt program. Mamman, däremot, gick med Wellobes verktyg ner hela 20 kilo.
– Själv vägde jag 85,8 kilo och kände mig allmänt “ohälsosam” eftersom jag åt både mycket sötsaker och hämtmat, utan att tänka på konsekvenserna. Dessutom passade inte de kläder jag ville ha, säger Rebecka.

Behöver du gå ner lite i vikt? Låt oss hjälpa dig igång

JUST NU: En månad på köpet

Antog Mårten Nyléns och Wellobes utmaning

Efter bara åtta veckor hade Rebecka gått ner 6-7 kilo. Sedan kom vintern och våren, och då tappade Rebecka fart och gick upp lite igen.
– I april körde Wellobe utmaningen "90 dagar med Mårten Nylén" för tredje året i rad. Och då bestämde jag mig för att se det som en chans till en nystart och att anta utmaningen själv hemma.

Gick ner 8,6 kilo – på 90 dagar

Rebecka satte dessutom upp ett eget mål: Att gå 100 dagar utan läsk, godis, glass och diverse andra sötsaker. Och visst, de första tre veckorna var jobbiga. Men ju längre tiden gick, desto större skillnad kände hon i både kropp och knopp, säger hon.
– I början tränade jag också rätt mycket, främst via promenader och kondition fyra till fem gånger i veckan. Men efter ett tag kunde jag sänka tempot något. Och efter mina 90 dagar hade jag ändå gått ner 8,6 kilo. Min egen 100-dagars-utmaning klarade jag dessutom av med två extra bonusdagar.

Wellobes app och loggbok räknar alla kalorier

Det bästa med Wellobes 90-dagars-utmaning var att ha en tydlig plan att följa, fokusera på och sträva efter, tycker Rebecka. Och det bästa med Wellobe överlag är också just det: Att allting blir så tydligt, säger hon. Dels räknar Wellobes app och loggbok alla kalorier. Dels kan man följa både vikt och midjemått i grafer.
– Jag tycker också att det är ett jättebra upplägg med delmål eftersom det blir så tydligt då: “Nu ska jag nå det och det delmålet, till det och det datumet. Och totalt kommer jag att sluta på den här vikten”. Det gäller bara att ha tålamod.

Testa samma metod och se hur mycket DU kan gå ner

Namn: Rebecka Åkesson
Ålder: 23
Yrke: Industriarbetare
Bor: Jämshög i Olofström
Familj: Sambo
Längd: 171 cm
Startvikt: 85,8 kg
Väger i dag: 71,6 kg
Totalt: - 14,2 kg

Kuriosa: Idag har Rebecka sprungit både Göteborgsvarvet, Österlen trailrun och Colorrun i Malmö – och har kommit att älska att springa.


OBS! Rebeckas vikt kan ha ändrats sedan intervjun gjordes.

Dela DIN historia och inspirera andra!
Mindre ersättning utgår. Maila info@wellobe.se så berättar vi mer.

Rebeckas bästa vikttips

1. Ge din viktnedgång tid och var tålmodig. För stora förändringar händer inte över en natt.
2. Försök komma ihåg varför du gör det du gör. Och sätt upp tydliga mål med ett antal delmål.
3. Dras du också med ett envist sötsug? Testa honungsmelon –  i massor!
4. Dela tankar, känslor och pepp med andra medlemmar i Wellobes mötesplats. Själv har jag testat att skriva två blogginlägg och fått jättemycket respons där.

Kolla hur mycket DU kan gå ner på 90 dagar

Sofia E. Yoo

*Viktminskning är individuell så vi kan inte garantera hur mycket/snabbt du når ditt mål. Det viktiga är alla hälsofördelar. Vi tar avstånd ifrån osunda ideal och bantningskurer, och rekommenderar inte kaloriräkning som underviktig, sjuk eller gravid. Läs mer i våra användarvillkor.

Räkna ut när du kan nå din målvikt

Fyll i din längd, vikt och målvikt så får du veta ditt BMI och vilket datum du kan nå din idealvikt.

cm
kg
kg
Wellobe är en del av Schibsted. Schibsted är ansvarig för dina data på denna sida. Läs mer här
Wellobe är en del av Schibsted. Schibsted är ansvarig för dina data på denna sida. Läs mer här