Johan gick ner 57 kg i Wellobe.

Succéraset: Så gick Johan ner 57 kg

Johan Lagergren, 32 lyckades gå ner från 150 till 93 kilo.
Därefter utnämndes han till årets Wellobe.
– Jag är väldigt stolt och hoppas kunna inspirera andra, säger han.

Har du också problem med din vikt?
Testa samma knep som Johan

Johan Lagergren har varit överviktig i stora delar av sitt liv. När han slutade träna fotboll i 17-årsåldern började vikten skena och 2015, när Johan var 26, vägde han 150 kilo.
– Då bestämde jag mig för att det var nog. Jag mådde väldigt dåligt och vikten var en av sakerna som jag behövde ta tag i. Mitt fokus har hela tiden varit att jag ska må bra och nu har jag kommit en lång bit på vägen både när det gäller min vikt och de mentala bitarna, säger han.

Investera i din hälsa du också!

Plockade bort mat

Johan fick tips om Wellobe-appen och startade ett abonnemang.
– Jag bestämde mig för att ta det långsamt. Eftersom jag är väldigt självkritisk och har dåligt självförtroende så var det viktigt för mig att ta små steg. Annars visste jag att jag lätt skulle bli besviken om jag inte fick några resultat.
Johan började att plocka bort saker som han åt lite för mycket av som pasta, bröd och glass. Sedan började han gå 7 kilometer varje morgon. Och trots att han var beredd på att det skulle ta lång tid att gå ner i vikt kom resultaten direkt.
– Jag började att gå ner i vikt snabbt, sedan fortsatte det bara. Framåt hösten vägde jag 120 kilo och nu är jag nere på 93.

Vill du testa samma verktyg som Johan? Kickstarta DIN viktresa >>HÄR<<

”Nu mår jag så mycket bättre”

Enligt Johan så var det den mentala biten som var den svåra. Men idag har han kommit en lång bit på väg och mår så mycket bättre.
– I början var det svårt att inte äta lika mycket av vissa saker men det är inget jag saknar idag. Även om det ibland varit väldigt jobbigt så är det verkligen värt det, för nu mår jag så mycket bättre.

Spelar fotboll igen

En av Johans drömmar var att orka spela fotboll igen. Och det gör han. När han gått ner cirka 30 kilo, återupptog han intresset efter en sisådär 10 års uppehåll.
– Det är superkul. Eftersom jag pluggar i Kristinehamn men är skriven i Finspång har jag dubbelkontrakt. Så nu spelar jag i division 4 med ett lag och division 6 med ett lag. Det blir mycket fotboll, men är verkligen kul

Kolla hur mycket DU kan gå ner med samma metod som Johan

”Att röra på sig är A och O”

Redan från starten av sin viktminskningsresa började Johan dessutom träna. I början genom dagliga promenader och så småningom även via handboll och fotboll. Numera är han också en flitig besökare på gymmet.
– Nu spelar jag fotboll nästan varje dag och går till gymmet 3-4 gånger per vecka. Att röra på sig känns som A och O om jag ska må bra.

Vågar tro på sig själv

En av de största fördelarna är att Johan har utvecklats mentalt. Och hans dåliga självförtroende börjar sakta men säkert vända.
– Ett av mina största intressen är musik och jag har drömt om att satsa på det men inte vågat. Men i år har jag börjat spela med en kompis och haft en del framträdanden. Så vi ska jobba vidare med egna låtar och förhoppningsvis spela in lite.
Johan har också börjat plugga och är snart färdig fritidsledare.
– Jag vill hjälpa barn och ungdomar som har det svårt eftersom jag vet av egen erfarenhet att det kan vara jobbigt under skoltiden.

Stolt och glad

När Johan får veta att han utsetts till årets Wellobe blir han väldigt glad.
– Jag är oerhört stolt över vad jag gjort och det känns kul om jag kan inspirera andra att ta tag i sina viktproblem. Det är tufft och jobbigt men jag lovar att det är värt allt jobb.
Se hur snabbt du kan nå DIN målvikt med Wellobe

Detta får du som medlem i Wellobe

  • En mobilapp och loggbok som räknar alla dina kalorier
  • Ett rekommenderat kaloriintag per dag
  • Dina personliga framsteg i grafer och diagram
  • Planerade veckomenyer med kostscheman
  • En bank med tusentals kaloriberäknade recept
  • Tillgång till alla våra träningsprogram för online-träning
  • Tips, råd och stöd av några av Sveriges ledande hälsoexperter
  • Ett välbesökt medlemsforum med andra likasinnade
  • Ett digitalt medlemsmagasin med fokus på mat, motion och motivation

Varmt välkommen till oss!

Läs även

Kom igång med Wellobe

Så fungerar Wellobe’s mobilapp

Så effektiv är Wellobe

Så går du säkrare ner i vikt

*Viktminskning är individuell så vi kan inte garantera hur mycket/snabbt du når ditt mål. Det viktiga är alla hälsofördelar. Vi tar avstånd ifrån osunda ideal och bantningskurer, och rekommenderar inte kaloriräkning som underviktig, sjuk eller gravid. Läs mer i våra användarvillkor.

Räkna ut när du kan nå din målvikt

Fyll i din längd, vikt och målvikt så får du veta ditt BMI och vilket datum du kan nå din idealvikt.

cm
kg
kg
Wellobe är en del av Schibsted. Schibsted är ansvarig för dina data på denna sida. Läs mer här
Wellobe är en del av Schibsted. Schibsted är ansvarig för dina data på denna sida. Läs mer här