Idag är Jessica fri från cancern – och har nått sin idealvikt.

Vägen till idealvikten blev en resa

Hon var redo att ge upp, men åkte som sista försök på en träningsresa.
Där fick hon lära sig hur viktig balans och mentalt välmående är för hälsan.
– Med den kunskapen blev vägen till min idealvikt en resa istället för en kamp, säger Jessica Snygg, 50.

Behöver du hitta tillbaka till din idealvikt? Testa samma metod som Jessica


Fyrabarnsmamman Jessica Snygg hade aldrig haft problem med övervikt, tills 2014, ett år efter att hennes sista barn fötts. Hon drabbades då av bröstcancer och behandlingen var inte bara tuff, den gjorde också att hon gick upp långt över sin idealvikt.
– Många tror att man går ner i vikt när man drabbas av cancer, men för mig och många med mig blev det tvärtom.

Idealvikten blev målet

Behandlingen tog bort tumören. Däremot satt vikten kvar och med ett tiotal extrakilo kände sig Jessica trött och obekväm med sig själv. Hösten 2018 bestämde hon sig därför för att försöka gå ner till den idealvikt hon haft innan sjukdomen. Men trots att hon kämpade på med hälsosam mat och promenader, reagerade inte vågen nämnvärt. Till slut började hon ge upp hoppet och tänkte att övervikten kanske var en biverkan hon skulle bli tvungen att lära sig leva med.

Kan du nå din idealvikt med samma verktyg?

Åkte på träningsresa

Sedan tidigare var Jessica med i Wellobe* och som ett sista försök anmälde hon sig och sin syster till den träningsresa till Fuerteventura och Playitas resort som gick av stapeln i mars 2019.
– För mig blev den helt avgörande för att jag skulle nå min idealvikt. För där fick jag en helhetsbild och plötsligt föll allt på plats, säger Jessica och berättar hur Wellobe’s experter fick henne att förstå hur viktig den mentala biten är när man vill nå sin idealvikt.

"Balansbordet" en ögonöppnare

Av träningsexperten Mårten Nylén lärde sig Jessica t ex om det så kallade "Balansbordet" – att se livet som ett bord med fyra ben där varje ben representerar ett visst område:

  • kosten
  • motionen
  • vilan
  • mental balans

– Om fler än ett ben är trasigt så rasar hela bordet. Det blev en ögonöppnare för mig, säger Jessica.

Prova samma verktyg som Jessica – och nå din idealvikt

Har nått sin idealvikt

Den nya kunskapen innebar att Jessica fick jobba mycket med sig själv, men det gav resultat. Tillsammans med sin nyfunna mentala styrka, 15 minuters träning några gånger i veckan samt långa promenader har hon nu nått sin målvikt – och mer därtill. Hon känner sig både piggare, gladare och mer välmående än på länge.
Kommande semestrar oroar hon sig inte alls för. Balansen – och vikten – är hon säker på att hon kommer att kunna hålla även lediga dagar, men även om hon skulle gå upp några kilo igen så är det ingen katastrof.
– Nu har jag kunskapen för att kunna gå ner dem lika lätt igen.

JUST NU: 50% rabatt

Jessicas bästa tips

1. Logga all mat. Var noga med allt, även de dagar du äter mer. Det är bara genom att ha ordentlig koll som du kan göra smarta val och beslut.
2. All träning räknas. Tro inte att det är meningslöst med motion som inte är tillräckligt hård. Varje steg gör skillnad. Var stolt och nöjd, och tänk på att ett steg alltid är bättre än inget.
3. Ta nya tag direkt. Det är mänskligt att misslyckas med kosten, gräv inte ner dig för det, utan ta nya tag dagen efter igen. Vänta inte till nästa vecka, eller efter semestern.

Behöver du hjälp med DIN hälsa?

Wellobe startade i samarbete med Karolinska Institutet år 2003. Som medlem får du en individuell kostplan, loggbok och mobilapp så att du kan hålla koll på hur många kalorier du äter och göra av med. Du får även tillgång till vår bank med tusentals kaloriberäknade recept, kan ta del av träningsprogram och filmer, följa dina framsteg i grafer samt få tips, råd och stöd av några av Sveriges ledande mat-, motions- och motivationsexperter. Och behöver du extra pepp kan du alltid besöka vårt medlemsforum. Varmt välkommen!


Kom igång med DIN hälsoresa

*Viktminskning är individuell så vi kan inte garantera hur mycket/snabbt du når ditt mål. Det viktiga är alla hälsofördelar. Vi tar avstånd ifrån osunda ideal och bantningskurer, och rekommenderar inte kaloriräkning som underviktig, sjuk eller gravid. Läs mer i våra användarvillkor.

Räkna ut när du kan nå din målvikt

Fyll i din längd, vikt och målvikt så får du veta ditt BMI och vilket datum du kan nå din idealvikt. Läs mer om BMI

cm
kg
kg
Wellobe är en del av Schibsted. Schibsted är ansvarig för dina data på denna sida. Läs mer här
Wellobe är en del av Schibsted. Schibsted är ansvarig för dina data på denna sida. Läs mer här