Privat

Föll ihop på golvet och fick åka ambulans

Efter en ganska jobbig graviditet var övervikten ett faktum, för Sherine Dulski, 40. Och en dag när hon skulle plocka upp någonting från golvet förblev hon liggande.
– Då var Wellobe det enda som kunde rädda mig, säger hon.

I nästan hela sitt liv har Sherine Dulski kunnat äta i princip vad som helst när som helst – utan att gå upp i vikt. Tvärtom. Hon har snarare alltid varit "den trådsmala". Men sedan vände det. Efter att ha bott och jobbat två år i Australien klättrade vikten sakta men säkert upp 13-14 kilo. Och plötsligt vägde hon mer än hon någonsin gjort innan.
– Det var nog helt enkelt bara åldern. Visserligen lyckades jag gå ner de där extrakilona igen. Men sedan inträffade en rad stressfyllda händelser i mitt liv, precis innan jag skulle gifta mig. Och då tog jag till maten som tröst, säger hon.
SE FILM: Här berättar Sherine själv sin historia

Gick upp till 110 kilo

Vips, så hade Sherine gått upp igen. Och när hon i slutet av året låg på nästan exakt 72 kilo blev hon dessutom gravid – något som skulle visa sig vara jobbigare än väntat.
– Samtidigt som det var en underbar upplevelse att vara gravid, så var det även en oerhört påfrestande tid, eftersom min kropp producerade tre gånger så mycket hormoner än vad som är vanligt. Det påverkade i sin tur min ämnesomsättning och eftersom barnmorskorna på Mödravårdscentralen inte rekommenderade mig att räkna kalorier som gravid, gick jag upp hela 38 kilo. Så med min lilla flicka i magen vägde jag nu 110 kilo.

Nå din drömvikt med oss!

Fick åka ambulans

Sherines dotter föddes i oktober och därefter var det till råga på allt inte tal om någon hårdare träning, eftersom Sherine fått problem med ryggen. En dag skulle hon plocka upp någonting från golvet och förblev liggande. Hon hade helt enkelt gått upp i vikt så snabbt att musklerna inte hunnit följa med, så i stället blev det till att åka ambulans, säger hon.
– Då var Wellobe det enda som kunde rädda mig. För med deras loggbok kunde jag tydligt se om jag gick över mitt rekommenderade dagliga kaloriintag eller ej. Och i och med det lärde jag mig helt enkelt äta sådant som hade lite kalorier med ändå höll mig mätt. Samtidigt besökte jag en sjukgymnast två dagar i veckan, och körde såväl kondition som styrketräning.

”Mitt stora fokus är att må bra”

I maj året därpå hade Sherine med hjälp av Wellobe gått ner alla gravidkilon igen. Men pang, så blev hon i augusti gravid igen. Den här gången gick hon dock "bara" upp 22 kilo.
Det var 7 månader sedan. Och nu har Sherine återigen lyckats gå ner från 94 till drygt 65 kilo – återigen tack vare Wellobe.
– Den där decimalen är viktig och den är jag säker på eftersom jag väger mig varje dag. Jag vet visserligen att man inte ska det, men gör det ändå eftersom det är så roligt. Mitt stora fokus är just nu att må bra och få en hälsosam kropp. Bland annat har jag allt mer börjat intressera mig för hur socker och även kemikalier i maten och omgivningen påverkar oss. Och desto mer jag läser, desto lättare blir det att avstå från onyttigheter.
Kolla: Så här fick Sherine hjälp

*Viktminskning är individuell så vi kan inte garantera hur mycket/snabbt du når ditt mål. Det viktiga är alla hälsofördelar. Vi tar avstånd ifrån osunda ideal och bantningskurer, och rekommenderar inte kaloriräkning som underviktig, sjuk eller gravid. Läs mer i våra användarvillkor.

Räkna ut när du kan nå din målvikt

Fyll i din vikt, längd och målvikt så får du veta ditt BMI och vilket datum du kan vara i mål. Läs mer om BMI

cm
kg
kg
Wellobe är en del av Schibsted. Schibsted är ansvarig för dina data på denna sida. Läs mer här
Wellobe är en del av Schibsted. Schibsted är ansvarig för dina data på denna sida. Läs mer här