”Jag har jojobantat hela mitt liv – tills nu”

Carita Bengtsson, 62, har jojobantat i hela sitt liv, men för drygt ett år sedan gick hon med i Wellobe. Resultatet? Minus 26 kilo.
– Jag har bantat bort säkert 200 kilo under min livstid, men alltid gått upp igen. Nu är det första gången som jag har lyckats hålla min nya vikt, säger hon.

Nå din målvikt – med samma metod som Carita

Carita Bengtsson, 62, gick ner i vikt första gången när hon var 17 år. Sedan dess har hon gått ner i vikt genom olika dieter och metoder – men alltid gått upp igen. Till slut kunde hon dock inte gå ner i vikt längre. Hon har reumatiska besvär och misstänkte att den starka medicinen gjorde att hon inte gick ner i vikt.
– Jag hittade Viktklubb* och bestämde mig för att ge det ett år. Nu har jag gått ner 26 kilo och dessutom lyckats behålla min nya vikt för första gången. Det handlade inte om medicinen utan om ett nytt sätt att tänka! säger hon.

JUST NU: 50% rabatt

Lät det ta tid

Carita bestämde sig för att låta viktminskningen ta sin tid. Hon räknade ut att om hon tappade 400 gram per vecka skulle den totala viktminskningen landa på lite mer än 20 kilo totalt på ett år.
– Förut har jag alltid stressat med viktminskningen och velat att det ska gå så fort som möjligt. Nu hittade jag en annan livsstil när det kommer till mat och det tror jag är anledningen till att jag lyckades.

Åt allt – men i mindre portioner

För att gå ner i vikt loggade Carita allt hon åt i Viktklubbs mobilapp. Hon åt nästan precis som tidigare, men i mindre portioner.
– Jag minskade även på sockret och undvek såser. Annars åt jag samma saker som innan, men fyllde halva tallriken med grönsaker och minskade mina portioner. Eftersom jag oftast blir sugen på något på kvällen så lade jag största delen av mina kalorier på middagen.
Kom igång med din hälsoresa – redan idag

”Kan jag, kan du!”

Med hjälp av Viktklubb har Carita alltså totalt gått ner 26 kilo och nu vill hon hjälpa andra. Via Viktklubbs app läser hon bloggar och svarar på nya användares frågor.
– Jag känner att om jag kan göra det här så kan du. Jag tycker om att läsa hur det går för andra och det är väldigt roligt med bloggvänner via Viktklubb.
Namn: Carita Bengtsson
Ålder: 62 år
Bor: Halmstad
Längd: 160 cm
Startvikt: 97,5 kg
Målvikt: 65 kg
Väger idag: 71,7 kg
Behöver du också hjälp? Prova samma grej som Carita!

Caritas 3 bästa vikttips

Redan medlem? Då kan du även ta del av Caritas bästa vikttips >>HÄR<<

Det här får du som medlem

* En kostplan
* En loggbok och mobilapp som håller koll på alla kalorier in och ut
* En bank med tusentals kaloriberäknade recept
* Dina framsteg i grafer och tabeller
* Tips, råd och stöd av några av Sveriges ledande hälsoexperter
* Ett välbesökt medlemsforum med andra likasinnade
* Tillgång till alla våra träningsprogram
Varmt välkommen till oss!

Följ oss för mer inspiration
Wellobe på Facebook
Wellobe på Instagram

*Viktminskning är individuell så vi kan inte garantera hur mycket/snabbt du når ditt mål. Det viktiga är alla hälsofördelar. Vi tar avstånd ifrån osunda ideal och bantningskurer, och rekommenderar inte kaloriräkning som underviktig, sjuk eller gravid. Läs mer i våra användarvillkor.

Räkna ut när du kan nå din målvikt

Fyll i din längd, vikt och målvikt så får du veta ditt BMI och vilket datum du kan nå din idealvikt. Läs mer om BMI

cm
kg
kg
Wellobe är en del av Schibsted. Schibsted är ansvarig för dina data på denna sida. Läs mer här
Wellobe är en del av Schibsted. Schibsted är ansvarig för dina data på denna sida. Läs mer här