Louice, 41, gick med i Wellobe och började springa – tappade 28 kg.

Sonens vädjan blev Louice vändpunkt

2019 vägde Louice 96 kilo och levde ett liv utan träning.
Nu nästan två år senare har hon gått ner 28 kilo och ska springa en fjällmara.
– Jag har lärt mig älska att springa och ser verkligen fram emot att få göra 28 km i naturen, säger Louice.

Få tillgång till samma verktyg som Louice

Under 2019 förlorade Louice Bergmark, 41 år, sin sambo som gick bort i sviterna av diabetes typ 2. Sorgen gjorde att Louice tappade orken för att laga och förbereda mat och hon slutade även att träna. Snabbmat och godis gjorde att hon snabbt ökade i vikt och hennes hälsa började vackla ordentligt .Hon orkade ingenting och hennes värden låg i risk för diabetes typ 2.
– Jag tog bilen till jobbet som ligger två kilometer bort och jag blev andfådd och fick astma bara jag gick en promenad med hundarna, säger hon.
Hennes son, som precis förlorat sin bonuspappa, blev orolig och vädjade till sin mamma att ta tag i sin hälsa.
– Han ville inte behöva förlora en förälder till och det var min alarmklocka, säger Louice.

JUST NU: 50% rabatt

Tog tag i livet

Louice, som tidigare hade gjort flera försök till att gå ner i vikt, bestämde sig för att hon denna gången skulle göra en livsstilsförändring snarare än en diet. Valet föll på Wellobe* där hon fick en kostplan med ett kalorimål att följa.
– Min son hjälpte mig på vägen och tillsammans började vi planera måltider och började att laga ordentlig mat, säger hon och fortsätter:
– Jag ville inte ha några förbud utan det viktiga för mig var att få in en rutin där jag verkligen planerade och började laga riktig mat sen kan jag unna mig saker som jag tycker om, säger hon.
Så fungerar Wellobe

Kosten viktigast

Sedan november 2019 har Louice lyckats gå ner hela 28 kilo – och det helt utan några förbud.
– Den stora skillnaden har varit att jag har planerat mina måltider och sett till att jag håller mitt blodsocker under kontroll genom att äta regelbundet, säger hon och fortsätter.
– Innan kunde jag hoppa över måltider och sedan blev det lätt godis eller för mycket mat eftersom jag blev så hungrig.
Hennes 15-åriga son har varit till stor hjälp och de har tillsammans hjälpts åt med att planera och laga bra och hälsosamma måltider.
– Min son drömmer om att bli PT så han har varit väldigt hjälpsam och peppat mig hela vägen, säger Louice.

Började en runstreak

I samma veva som Louice började förändra sin kost så började hon också med en runstreak.
– Jag har alltid gillat träning och framförallt löpning men har haft höga krav på mig själv om att jag måste springa ett visst antal kilometer eller på en viss tid. Det var omöjligt när jag vägde 96 kilo. En runstreak där målet var minst 1,6 km om dagen var perfekt. Då var det viktigaste att komma ut och röra på sig varje dag.

Och runstreaken gav verkligen Louice den starten hon behövde för att göra träningen till ett inslag varje dag.
– Jag började springa mer och mer. Vissa dagar blev det längre och vissa kortare. Det senaste året har jag börjat komma upp i distans och har bland annat avverkat ett maraton på hemmaplan under pandemin.

Nå din målvikt med samma metod som Louice

Ska göra en klassiker

Ett av målen som Louice satt upp för sig själv är att genomföra en klassiker. Först körde hon Vansbrosimningen och nu tränar hon för Vätternrundan.
– Cykling och löpning är bra sporter för mig för att man kan göra det var man vill. Man behöver inte planera och ta sig någonstans utan man kan bara bege sig ut. Vissa dagar blir det långt och andra en kortare sträcka.
Hon planerar också att bege sig till Idre för att springa en fjällmara.
– Det ser jag verkligen fram emot. Det är 28 kilometer i fjällen. Jag har alltid velat göra det men innan klarade min kropp inte av det. Nu när jag gått ner nästan 30 kilo så går det äntligen att genomföra, säger hon.
Bli medlem i Wellobe HÄR

Vill inspirera andra

En av anledningarna till att Louice vill berätta sin historia är för att inspirera andra.
– Jag tror att det är många som inte förstår hur farligt det faktiskt är att missköta sin hälsa. Min sambo var bara 46 när han dog för att han misskötte sin diabetes, säger hon och fortsätter:
– Jag vill visa att det går att förändra sina vanor även när man är vuxen och att det inte behöver vara så svårt. Genom planering och små förändringar så kan man gradvis få ett mer hälsosamt liv.

Louice som själv har en mild funktionsvariation vill också visa andra som på grund av funktionsvariationer inte håller på med träning att det finns sätt som fungerar.
– Gruppträning fungerar inte för mig eftersom jag har svårt att hänga med i instruktionerna och det är ganska vanligt om man har en funktionsvariation men det finns andra sätt. Både löpning och cykling är bra alternativ där man inte behöver förstå instruktioner eller behöver känna sig annorlunda eller sämre än andra, säger hon och fortsätter:
– Jag hoppas kunna visa att det går bra att göra förändringar och få en bra hälsa – både psykiskt och fysiskt genom att leva ett mer aktivt liv.

Namn: Louice Bergmark
Ålder: 41 år
Bor: Stockholm
Familj: En son på 15 år
Startvikt: 96 kg
Väger nu: 68 kg
Målvikt: 65 kg

Louice 3 bästa tips

1. Planera din kost –och håll dig till planen!
2. Jag har planerat allt med hjälp av Wellobes app och sett till att logga alla måltider så att jag har full koll och inte hoppar över måltider.
3. Hitta en aktivitet du gillar och försök få till någon rörelse varje dag. Det ger ge dig motivation på vägen.

Det här får du som medlem

  • En kostplan
  • En loggbok och mobilapp som håller koll på alla kalorier in och ut
  • En bank med tusentals kaloriberäknade recept
  • Dina framsteg i grafer och tabeller
  • Tips, råd och stöd av några av Sveriges ledande hälsoexperter
  • Ett välbesökt medlemsforum med andra likasinnade
  • Tillgång till alla våra träningsprogram
    Varmt välkommen till oss!

Följ oss för mer inspiration
Wellobe på Facebook
Wellobe på Instagram

*Viktminskning är individuell så vi kan inte garantera hur mycket/snabbt du når ditt mål. Det viktiga är alla hälsofördelar. Vi tar avstånd ifrån osunda ideal och bantningskurer, och rekommenderar inte kaloriräkning som underviktig, sjuk eller gravid. Läs mer i våra användarvillkor.

Räkna ut när du kan nå din målvikt

Fyll i din längd, vikt och målvikt så får du veta ditt BMI och vilket datum du kan nå din idealvikt. Läs mer om BMI

cm
kg
kg
Wellobe är en del av Schibsted. Schibsted är ansvarig för dina data på denna sida. Läs mer här
Wellobe är en del av Schibsted. Schibsted är ansvarig för dina data på denna sida. Läs mer här