Så här gick Izabell ner sina gravidkilon.
Så här gick Izabell ner sina gravidkilon. Foto: PRIVAT.

Så gick hon bort övervikten efter sin graviditet

Som gravid får du frossa i mängder av mat – eller?
Så tänkte i alla fall Izabell Bentzer.
Och det slutade med en viktuppgång på 26 kilo.

Izabell Bentzer är gravid med sitt andra barn idag. Hon njuter lika mycket som förra gången men inte genom att stoppa i sig mat och godsaker.
– Det är viktigt för mig att folk inte tror att jag bantar nu när jag är gravid, det skulle jag aldrig göra. Däremot vill jag inte gå upp lika mycket i vikt* som förra gången, säger Izabell.
Få samma hjälp som Izabell fått

”Graviditeten blev en befrielse”

När Izabell blev gravid första gången gick hon nämligen upp i vikt snabbt. Hon åt vad hon ville, vilken tid som helst på dygnet.
– Var jag hungrig på natten så gick jag upp och åt mackor. Jag har alltid tänkt en del på vad jag äter och graviditeten blev väl någon sorts befrielse, jag bara släppte allt.
När Izabells dotter sedan föddes i juni förra året visade vågen +26 kilo.
– Orsaken är inte så svår att räkna ut. Jag åt väldigt mycket mat. Inte bara onyttigheter utan för stora portioner helt enkelt. Sen rörde jag inte på mig heller, jag var rädd att något skulle hända med bebisen då. Idag vet jag bättre.

”Jag var gråtfärdig”

Izabells bekanta hade nämnt att kilona skulle rinna av kroppen under amningstiden. Två månader efter födseln visade vågen –4 kilo.
– Jag var gråtfärdig och fick en chock, de skulle ju bara "rinna av" mig. Men det kanske var det som behövdes.
Med rätt mat och motion gick Izabell dock sedan ner 36 kilo på åtta månader. Nu var hon inte längre lika trött och livet kändes roligare. Långa promenader med dottern i vagnen och styrketräning kombinerat med att logga vad hon stoppade i sig var det rätta receptet.
– Jag rasade flera kilon i veckan under den första tiden så kroppen fick den skjuts den behövde. Jag vägde maten och insåg att jag verkligen ätit alldeles för mycket tidigare. Jag lärde mig vad kroppen behöver.

Nå din målvikt med oss!

”Nu äter jag lagom mycket”

Idag är Izabell gravid i vecka 20 och har under den här graviditeten hanterat sitt sug på ett helt nytt sätt. När kroppen suktar efter socker går hon istället och tränar eller tar en promenad.
– Man kan träna som gravid, det är inget man borde sluta med. Men jag lyssnar på kroppen, är jag trött så hoppar jag över träningen den dagen. Jag unnar mig också när är jag sugen, så länge jag har tränat innan. Förbud har aldrig funkat för mig, säger Izabell.
Idag äter hon dessutom tre större mål om dagen med två-tre mellanmål. Hon väger inte all mat längre, men de kaloririka produkterna som såser och snacks hamnar på vågen.
– När man loggar ser man exakt hur många kalorier man ska stoppa i sig per dag som gravid. Tidigare låg jag långt över det normala och idag äter jag istället lagom mycket. Jag mår mycket bättre den här gången då jag har kontroll över situationen.

Izabells tips när du vill gå ner i vikt

1. Rör på dig minst en timme om dagen. Den vardagliga motionen är viktig. En promenad räknas!

2. Du kan inte misslyckas om du loggar allt du äter. Programmet räknar ut exakt hur mycket du ska äta.

3. Slarva inte med vågen, det är så lätt att äta för mycket. Ha en dag då du unnar dig men håll det till en dag.

Kolla: Här är andra som också har fått hjälp av Wellobe

Janneke Wackerberg

*Viktminskning är individuell så vi kan inte garantera hur mycket/snabbt du når ditt mål. Det viktiga är alla hälsofördelar. Vi tar avstånd ifrån osunda ideal och bantningskurer, och rekommenderar inte kaloriräkning som underviktig, sjuk eller gravid. Läs mer i våra användarvillkor.

Räkna ut när du kan nå din målvikt

Fyll i din längd, vikt och målvikt så får du veta ditt BMI och vilket datum du kan nå din idealvikt.

cm
kg
kg
Wellobe är en del av Schibsted. Schibsted är ansvarig för dina data på denna sida. Läs mer här
Wellobe är en del av Schibsted. Schibsted är ansvarig för dina data på denna sida. Läs mer här