Foto: PRIVAT

”Att äta oftare hjälpte mig att gå ner i vikt”

Från 100 till 70 kilo – på ett år. Agneta Fogelström insåg till slut att hon var tvungen att ta tag i sin övervikt.
– Att räkna kalorier och äta fem gånger om dagen hjälpte mig, säger hon.

38-åriga Agneta Fogelström från Halmstad insåg inte hur stor hon var,. Ändå vägde hon över 100 kilo. Men idag, 30 kilo lättare, lever Agneta ett hälsosamt liv med sunda vanor och med kunskapen hur viktigt det är att ta hand om sin kropp och själ.

Hoppade över flera mål

Agnetas övervikt började i 20-årsålden och skräpmat som pizza och Coca cola var hennes dagliga matintag.
– Jag åt verkligen helt fel. Jag kunde hoppa över flera mål om dagen och sedan inte orka laga mat utan åt istället pizza, en påse chips eller dylikt. Dessutom levde jag på läsk och drack minst en och en halv liter cola om dagen.

Testade olika metoder

Även om Agneta inte insåg hur stor hon var, testade hon olika metoder för att gå ner i vikt. Nutrilett och Cambridge-metoden funkade inte alls. Av en slump hittade hon Wellobe och började sakta men säkert gå ner vikt.
– Enkelheten där var det jag gillade mest, den var lättförstådd. När jag gick ner i vikt använde jag mest dagboken där jag förde in vad jag åt och vad jag tränade. Höll jag mig till kaloriplanen flöt liksom viktminskningen på av sig själv. Det var inte krångligare än så egentligen.

JUST NU: En månad på köpet

Fixade eget hemmagym

Träningen var också en stor del i Agnetas viktnedgång. Att gå till gymmet lockade inte alls, så hon fixade ett eget hemmagym.
– Jag har aldrig gillat det där med gym så min räddning blev att träna hemma i min ensamhet. Jag köpte träningsfilmer, en pilatesboll, gummiband och hantlar. Det blev även en investering i en crosstrainer. Att variera träningen var ett måste så att jag inte skulle tröttna. I dag springer jag mest och försöker använda min cykel så fort jag ska någonstans.

Minus 30 kilo och ny livsglädje

På ett år gick Agneta ner otroliga 30 kilo. I dag väger hon 70 kilo och har ny energi, mer ork och en hälsosam kropp.
– Jag mår så mycket bättre nu och har mer ork till saker. Känslan av att kunna gå in i en klädbutik utan att behöva gå till tjockis-kläderna är underbar. Jag har lärt mig hur viktigt det är att röra på sig, äta rätt och ta hand om sin kropp och själ, jag har bara den här. Nu för tiden känner jag mig piggare och har en annan livsglädje än innan.
Kickstarta din viktnedgång du också

Sanna Eriksson

*Viktminskning är individuell så vi kan inte garantera hur mycket/snabbt du når ditt mål. Det viktiga är alla hälsofördelar. Vi tar avstånd ifrån osunda ideal och bantningskurer, och rekommenderar inte kaloriräkning som underviktig, sjuk eller gravid. Läs mer i våra användarvillkor.

Räkna ut när du kan nå din målvikt

Fyll i din längd, vikt och målvikt så får du veta ditt BMI och vilket datum du kan nå din idealvikt.

cm
kg
kg
Wellobe är en del av Schibsted. Schibsted är ansvarig för dina data på denna sida. Läs mer här
Wellobe är en del av Schibsted. Schibsted är ansvarig för dina data på denna sida. Läs mer här