Catrine Arvidsson tog hem Wellobes pris för fyra år sedan, så här lever hon i dag.

“Jag lägger inte fokus på vågen”

Hon övervann diskbråcket och blev utsedd till “Årets Wellobe” 2015.
Tiden efter har varit en kamp mot utbrändhet och kroppens förändringar – men Catrine Arvidsson, 49, har hållit i sina goda vanor och ska nu ta nästa steg.
– Motgångarna har gett mig pannben, säger hon.

Få tillgång till samma verktyg som Catrine
För ganska exakt fyra år sedan offentliggjordes vinnaren av “Årets viktklubbare” 2015. Catrine Arvidsson, 49 år i dag, hade tagit sig igenom ett allvarligt diskbråck med sjukskrivning som följd och gått ner 45 kilo med hjälp av Wellobe, som då hette Viktklubb.
– Jag är så himla lycklig över att äntligen har lyckats och om jag tänker tillbaka så har jag inte offrat någonting, utan snarare vunnit massa, sa hon då.

JUST NU: 50% rabatt

“Jag hade en tung period”

Catrine mår toppen än i dag, berättar hon. Men den första tiden efter viktnedgången var inte lika enkel som hon först trodde.
– Jag hade en tung period. 2017 gick jag in i väggen kan man säga, jag tränade väldigt hårt och var petnoga med 5:2-dieten. Det blev för mycket, helt enkelt. Så jag slutade både med träningen och 5:2, trots att jag sagt att jag skulle använda mig utav den livet ut.
Men det blev ingen ny viktuppgång. Catrine tog sig inte an någon ny etablerad diet, men fortsatte att sköta kosten med hjälp kunskaperna hon tagit med sig från Wellobe.
Nå dina mål – med våra verktyg

“Jag kan unna mig och vara lugn med det”

I dag står vågen vanligtvis på 80 kilo. En idealvikt för Catrine, menar hon.
– Jag kan gå upp några kilo ibland och sen gå ner dem igen, och tvärtom. Det går upp och ner, men jag ligger stabilt runt 80.
– Det var min målvikt från start och den passar mig perfekt. Jag var nere på 73 ett tag, men för att hålla det måste jag vara extremt noggrann med kosten och träningen. Nu kan jag unna mig ibland och vara lugn med det. Jag har mer balans i livet.
Att sluta träna var långt ifrån ett enkelt val för Catrine. I efterhand har hon dock insett att det var nödvändigt.
– Träningen är så klart inte allt, men den var väldigt viktig för mig. Jag tror att det var tvunget att bli så ändå, det gav mig pannben att klara av allt.
Kolla: Kan vår smarta mobilapp hjälpa dig?

Lägger inte fokus på vågen

Och nu ser Catrine framåt. Med nysamlad styrka är målet att komma igång med träningen igen – i synnerhet löpningen.
– Jag deltog Bondemilen i fjol, ett lokalt lopp. I år ska jag göra det igen, men lyckas springa hela milen.
– Självklart vill jag fortsätta hålla vikten, men jag lägger inte fokus på vågen. Jag vill må bra och komma igång med träningen, det är det viktiga.
När Catrine jämför sin tillvaro i dag med tiden före viktnedgången pratar hon om två olika personer. Så låter det, i alla fall.
– Hela ens existens förändras ju till det bättre. Bara att du slipper gå runt och bära på massa tunga kilon… Jag är mycket fräschare och orkar mycket mer överlag, jag kan göra saker jag förut inte kunde.

Catrines tips för en hållbar viktnedgång

1. Ät bra, hälsosam mat du tycker om. Om det blir samma hela tiden spelar ingen roll. Man måste inte variera sig bara för variationens skull. Det viktiga är att göra det enkelt för sig.
2. Rör på dig i den mån du kan. Det behöver inte betyda att du måste springa ut och in på gymmet jämnt och ständigt. Det går lika bra att komma ut på en promenad för att få lite frisk luft.
3. Gå inte till överdrift. Då upplever i alla fall jag att jag tröttnar snabbt och att hela grejen blir som ett påhäng. Därför är det bättre att försöka få det att flyta på i just din vardag.

Namn: Catrine Arvidsson
Ålder: 49 år
Längd: 178 cm
Bor: Viskafors
Familj: Make, fyra barn plus två bonusbarn, ett barnbarn
Yrke: Undersköterska
Startvikt: 127,4 kg
Väger nu: 80 kg
Målvikt: 80 kg

Det här får du som medlem

  • En kostplan
  • En loggbok och mobilapp som håller koll på alla kalorier in och ut
  • En bank med tusentals kaloriberäknade recept
  • Dina framsteg i grafer och tabeller
  • Tips, råd och stöd av några av Sveriges ledande hälsoexperter
  • Ett välbesökt medlemsforum med andra likasinnade
  • Tillgång till alla våra träningsprogram
    Varmt välkommen till oss!

Följ oss för mer inspiration
Wellobe på Facebook
Wellobe på Instagram

*Viktminskning är individuell så vi kan inte garantera hur mycket/snabbt du når ditt mål. Det viktiga är alla hälsofördelar. Vi tar avstånd ifrån osunda ideal och bantningskurer, och rekommenderar inte kaloriräkning som underviktig, sjuk eller gravid. Läs mer i våra användarvillkor.

Räkna ut när du kan nå din målvikt

Fyll i din längd, vikt och målvikt så får du veta ditt BMI och vilket datum du kan nå din idealvikt. Läs mer om BMI

cm
kg
kg
Wellobe är en del av Schibsted. Schibsted är ansvarig för dina data på denna sida. Läs mer här
Wellobe är en del av Schibsted. Schibsted är ansvarig för dina data på denna sida. Läs mer här