Samlade omdömen om Wellobe från nätet.

Wellobe i media

”Vad är Wellobe? Är det bra? Hur funkar det? Någon som har testat Wellobe?” På Google är de nyfikna användarna många. Här har vi samlat en mängd vitt skilda, objektiva omdömen om Wellobe – som har skrivits helt utan vår inblandning.

KOLLA: Så tycker medlemmarna själva om Wellobe

Omdöme 1: Susanne i Amelia

”Tricket är att hitta ett sätt att leva, som gör att man håller vikten”, säger Susanne till Amelia.

Susanne kunde inte tänka sig en diet med stränga restriktioner – med hjälp av sköna morgonpromenader och sundare matvanor fick hon sina extrakilon att försvinna...
... Sommaren 2010 bestämde hon sig för att testa något nytt*. Hon tog på sig träningsskorna en morgon, satte på sig hörlurarna och gav sig ut på en timslång promenad, skriver Amelia.
Tricket är att hitta ett sätt att leva, som gör att man håller vikten.
– Om man lär sig lyssna på sin kropp så säger den ifrån vad den vill ha och mår bra av, säger Susanne till Amelia.

Läs hela Susannes omdöme om Wellobe här:
Tre kvinnor berättar– ”Vi gick ner i vikt och fortsatte njuta”

Läs vår intervju:
Från 92 kg – till ”Fitness-Sussie”

Omdöme 2: Anna i Expressen

”Numera njuter jag av maten på ett helt annat sätt”, säger Anna i intervjun med Expressen.

Anna Häselbarth Iregren trivdes inte längre med sin kropp och ville gå ner i vikt. Men att hoppa på en torftig diet lockade inte henne. Genom att dra ner på socker och kolhydrater kunde hon fortsätta njuta – och samtidigt minska i vikt. Och ja – hon unnar sig fortfarande godsaker! skriver Expressen.
– Numera njuter jag av maten på ett helt annat sätt, säger Anna till Expressen.

Läs hela Annas omdöme om Wellobe här:
Anna, 39, minskade sockret – gick ner 11 kg

Läs vår intervju:
Tuff utmaning när man älskar sötsaker

Omdöme 3: Suzanne Sjögren i Expressen

”Jag laddade ner en app för att få koll på hur mycket jag stoppar i mig varje dag”, säger Suzanne Sjögren i en intervju med Expressen.

– Jag laddade ner en app för att få koll på hur mycket jag stoppar i mig varje dag. Det mesta har jag naturligtvis varit medveten om innan. Jag vet vad som är onyttigt och nyttigt. Men vissa grejer hade jag inte en aning om, säger Suzanne Sjögren till Expressen.
– Även om jag har fyra års utbildning på universitet till idrottslärare, och har läst både fysiolog och näringsvetenskap, inser jag att vissa grejer har jag konsumerat alldeles för mycket av.

Läs hela Suzannes omdöme om Wellobe: Tv-profilen visar upp sin stora förvandling

Läs Aftonbladet Söndags intervju: Tv-profilen Suzanne Sjögrens hälsoresa

Omdöme 4: Bitte i Sydöstran

Bitte laddade ner en viktklubbsapp, vars metod han gillade – att göra av med mer än du äter. Punkt, skriver Sydöstran.

Det är en mörk kväll i slutet av december och Ulf Appelqvist, mer känd under smeknamnet Bitte, sitter i soffan i hemmet i Torsås när hans fru Stine plötsligt sätter sig på huk framför honom. Med allvar i rösten säger hon att de inte kan fortsätta så här. Att de inte kommer att kunna göra saker i framtiden om han fortsätter att vara i ett sådant dåligt skick.
... när han väl bestämt sig fanns det inget annat. Redan samma kväll som hans fru talat allvar med honom laddade han ner en viktklubbsapp, vars metod han gillade.
– Att du måste göra dig av med mer än du äter. Punkt. Inga dieter, inga konstigheter.

Läs hela Bittes omdöme om Wellobe: Bitte förändrade sin livsstil – gick ner 43 kilo

Läs vår intervju: Wellobe räddade mitt liv

Omdöme 5: Thomas i Dagen

”Jag har aktat mig för att göra något gällande min hälsa för andras skull”, säger Thomas till Dagen.

Det var i höstas som Thomas Arvidsson, på rekommendation av sin läkare, började se över sin livsstil och lägga om den. Men att han som pastor förväntas vara i bättre form än någon annan tycker han inte, skriver Dagen.
– Jag har aktat mig för att göra något gällande min hälsa för andras skull. Det viktigaste är trots allt att vårda sitt andliga liv, säger Thomas Arvidsson.

Läs hela Thomas omdöme om Wellobe:
Pastorn Thomas Arvidsson gick ner 38 kg efter möte med läkaren

Läs vår intervju: ”Jag är inte slav under någonting”

Omdöme 6: Linda i Hälsoliv

”Tittar man på hur läkare tänker så är det kalorier in, kalorier ut. Jag gick med i viktklubb.se för att hålla koll på hur många kalorier jag skulle äta”, säger Linda.

I maj 2012, efter att hon slutat amma sitt tredje barn, bestämde sig Linda för att köra fullt ut. Genom att äta samma mat som tidigare, men i mindre portioner, började hon sin viktresa, skriver Hälsoliv.
– Jag ville inte gå på någon diet, dricka pulver eller äta enligt någon metod. Jag bestämde mig för om jag ska tappa den här vikten så ska jag göra det genom att leva som jag vill leva resten av mitt liv, säger Linda till Hälsoliv. Linda började hålla koll på energiintaget.
– Tittar man på hur läkare tänker så är det kalorier in, kalorier ut. Jag gick med i viktklubb.se för att hålla koll på hur många kalorier jag skulle äta, säger hon.

Läs hela Lindas omdöme om Wellobe (f d Viktklubb):
Linda gick ner 75 kg – åt mindre portioner

Linda har efter sin viktnedgång bett oss plocka ner vår intervju och har även varit med i Kanal 5:s Outsiders för problem med överskottshud. Vi vill ändå lyfta Lindas historia för att understryka att vi tar avstånd ifrån osunda ideal och bantningskurer. Vi rekommenderar inte att du går ner i vikt för snabbt och inte heller om du är underviktig, sjuk eller gravid.

JUST NU: 50% rabatt

Omdöme från Flashback

Bovette, reg: Jan 2008
Inlägg: 118

Har sedan jag tecknade ett tremånaders medlemsskap på Viktklubb.se gått ner ca 7 kg (dock inte sagt att det var Viktklubb utan min egen starka vilja och mitt intresse för att lära mig mer om träning och kost som gjorde jobbet). Jag har mest använt mig av dagboken där man på ett förhållandevis enkelt sätt kan fylla i vad man ätit och tränat under en dag men jag har även kikat en del i forumen och läst de olika kunskapsdelarna och lektionerna.

Brukar såhär efteråt rekommendera Viktklubb.se till lite mer okunniga människor som jag vet är för dumma eller lata för att lära sig själva (t.ex genom att läsa på flashback eller AST). På Viktklubb får du informationen i handen och du kan lära dig enkla saker om kost och hälsa.

Det Viktklubb är bra på är:
*Du kan få aha-upplevelser när det gäller viss mat och hur många kalorier den innehåller samt en sund syn på viktnedgång
*Du kan lära dig bra och finurliga knep för att lättare gå ner i vikt (t.ex. genom andra medlemmars tips eller genom "motivationscoachernas" inlägg)
*Om du är dålig på näringslära får du allt tilldelat utan ansträngning - du får en rekommenderad kalorinivå som det bara är att följa

Det Viktklubb är sämre på är:
*Den riktigt usla webdesignen
*Att man tröttnar på att skriva in all mat i dagboken och på att det kan bli väldigt omständligt och tidsödande - mycket på grund av dålig webdesign (se ovanstående punkt). Detta i kombination med att minsta prenumerationstid är 3 månader gör det hela olönsamt.
*Det är väldigt kvinno-inriktat och handlar mycket om traditionellt kvinnliga problem såsom pms-ätande och graviditetskilon. Det är inte ett dugg styrketränings- och muskelinriktat ("man vill ju inte bli nån Arnold, lixom.

Läs hela inlägget om Viktklubb (f d Wellobe)

Omdömen från Familjeliv

Lillehusetiskogen
12 OKT 12:19, 3 076 visningar, 10 svar

Jag har precis börjat... Var med i viktväktarna innan men inget hände med vikten. Efter 3 månader hade jag tappat knappt 3 kg och började till slut till och med gå upp i vikt!

Så nu provar jag Viktklubb. Det verkar logiskt att räkna kalorier. Vad kan gå fel?

Äter idag 1 300 kalorier per dag och det blir MYCKET mer mat än med viktväktarna. Nästan dubbelt så mycket!

Whattodowhattodo
12 OKT 12:26

Vad äter du då? :) Hur lägger du upp dessa 1 300 kcal för att hålla en bra balans under hela dagen? 3 stora mål eller flera små?

Jag måste också ta tag i kcal-räkningen, det är ju faktiskt det enda som fungerar.

Griseknoen35
12 OKT 12:43

Tycker det funkar bra, gick stadigt nedåt för att sedan hamna i en stressad period med mycket skit. Men började igår igen och förhoppningsvis funkar det. Jag lägger upp mina dagar med frukost, lunch, middag och tex något äpple el frukt som mellanmål. Är aldrig direkt hungrig.

Lillehusetiskogen
12 OKT 12:47

När du menar att du hamnade i stressad period, menar du då att du inte räknade då?

Det känns som att jag äter SÅ mycket, men 1 300 kalorier låter inte mycket ALLS!?

Tänk om jag gör fel haha.. men dubbelkollar alltid i Viktklubb-appen och det verkar som att jag gör rätt. Har inte haft min första invägning än (lördag) började igår så jag har inte fått bekräftelse på om jag gör rätt eller fel ännu.

Griseknoen35
12 OKT 12:55

... Jag kör bara med recept från Viktklubb, för in i loggboken och tar mindre portioner än normalt så jag behöver räkna så lite kalorier som möjligt. Tycker just loggboken och deras uträknade recept är väldigt bra. Finns otroligt mycket god mat.

Anonym (-40)
12 OKT 14:54

2004-2006 gick jag ner 40 kg med Viktklubb så det funkade jättebra för mig!

Just enkelheten i matematiken, kalorier in och ut.

LV2
18 NOV 08:16

Jag är med i Viktklubb har sedan sommaren gått ner 28,8 kilo igenom att räkna kalorier. Du kan äta vanlig mat bara du håller dig innom gränsen ät frukost, lunch . Mellanmål och middag då håller du en jämn blodsockernivå och suget på onyttigheter minskar.

Läs hela tråden om Viktklubb (f d Wellobe)

Omdömen från Bröllopstorget

Gossis
15 NOV 14:48

Jahapp........ Då har man blivit medlem i Viktklubb.se! Får se om det gör susen för de sista 5 kg....

Fler som är med där? Är det inte lite omständigt och jobbigt att skriva in ALLT man äter hela tiden, om man inte gör det direkt så glömmer man ju hälften sen! Varenda liten smörklick på mackan ska ju stå med!

Jag ska ner 5 kg på MAX 15 veckor, hoppas det funkar!

Några goda råd på vägen?

Viktualia
15 NOV 14:55

Japp! Vi är ett helt gäng i den här tråden!

www.brollopstorget.se/Forum-2-19/m2542625.html

_elin_
4 OKT 21:15

Precis som rubriken lyder så undrar jag om det finns någon här som har erfarenhet av viktklubben.se? Jag funderar på att testa detta, känner att jag behöver lite hjälp att motivera mig och att komma igång med träning och bättre mat.

Är viktklubben bra? krånglig att använda? ger det resultat samt får man "hjälp" både med kost och träning eller handlar det bara om kosten?

många frågor, tacksam för svar och inspiration! :)

Skottdagen2008
4 OKT 21:25

Jopp, det har jag. Har också gått med för att få den sista moroten till att gå ner de sista graviditetskilona.

Bra - JA, jag har gått ner 3 kg på 3 månader, jag vill gå ner långsamt men säkert

Krånglig - nej, inte direkt, men jag är lite lat för att skriva dagbok hela tiden utan skriver i den lite då och då för att ändå få en viss känsla för vad jag äter. Som idag när jag var och fikade hos en kompis, så belv det en kanelbulle, en chokladboll och tre mini choklad kex och ta mig fan, det blev över 700 kcal så det undviker jag nästa gång. Tar bara en av dem. man lär sig snabbt vad man kan äta istället så att säga...

Snowsee
4 OKT 21:53

Jag kan absolut rekomendera viktklubb.se (VK)! Har varit medlem sen i januari och gått ner dryga 14 kg, har ca 3 kg kvar till målvikt.

Krångligt? Nja... I början kan det vara svårt att veta hur man ska göra, var man ska lägga in allt osv men man lär sig snabbt och det finns alltid andra medlemmar att fråga i diskussionsforumet. Det är nästan det bästa, allt stöd och all peppning man får av andra medlemmar i samma situation. Som sagt, du får äta allt men inte alltid. Vill du så kan du använda de måltids-och menyförslag som VK ger men det går lika bra att äta den mat du vill så länge du håller dig till den kalorigråns som VK räknat ut åt dig. När du blir medlem fårdu svara på ett antal frågor om bla ålder, kön, vikt, aktivietet på fritiden, jobb, om det finns övervikt i släkten, hur mkt du vill gå ner och på hur lång tid. Grundat på dina svar så räknar VK ut hur många kalorier du ska äta per dag för att nå ditt mål. Sedan har du en dagbok där du varje dag ska skriva in vad och hur mkt du äter för att se till att du håller dig inom din gräns. Ett tips är att planera maten en dag i förväg och föra in den i dagboken kvällen innan, då har du koll hela tiden.

Vill du tex unna dig ngt extra som inte ryms i din kcal-budget får du se till att motionera ihop extra kcal, sk motionskalorier (MK) Säg att du tex får en kcalnivå på 1300 kcal/dag och du en dag äter 1600 kcal, då får du motionera ihop de 300 du överstigit gränsen för att fortsätta gå ner i vikt. Låter krångligare än vad det är.. i dagboken kan du också föra in den motion du gör och då se hur många kcal du bränner/tjänar in. Kanonbra!

Vill du så kan du leta upp mig på VK om du blir medlem, heter Snowsee där också. Lycka till!

Läs hela tråden om Viktklubb (f d Wellobe)

Omdöme från Allt för föräldrar

Skrivet av Amatea:

God middag!
Är det någon mer än jag som är med eller precis gått med i Aftonbladets Viktklubb? Det skulle vara kul att höra hur ni tycker det funkar och hur många kalorier ni får äta? Själv *får* jag äta 1300 kalorier vilket är lite tycker jag; när jag gått ner i vikt tidigare har jag aldrig ätit under 1600. Med 1300 Kcal per dag tänker jag försöka gå minst 60 minuter per dag, annars känns det som om jag inte får äta nåt alls.

Jag ska förlora 15 kg på 18 veckor; låter det rimligt eller är det ett tufft program? Annars tycker jag Viktklubben verkar jättebra och jag tycker det är bara roligt att fylla i mat & motion och att planera vad jag kan äta :-)

Trevlig helg!

Skrivet av Lilla G:

Jag har varit med i VK sen i januari. Det blev en några aha-upplevelser när jag gick med, som jag inte upplevde med VV. Tex att frukt innehåller en del kalorier och så gillar jag att man får se ett diagram över hur man bör fördela protein, fett & kolhydrater.
Jag ska äta 1560 kal/dag. När jag jobbar är det inga problem att äta så mycket, men nu när jag är ledig och hemma äter jag ca 1000-1200.
Det är ingen omöjlighet att tappa 15 kg på 18 v. När man lägger om kosten går det ju oftast fort i början. Jag har väl insett att min smärtgräns går vid ungefär 3,5 kg/5v om jag sköter mig bra.
Nåt jag upptäckt med VK är att simma bröstsim är riktigt bra förbränning. Så jag försöker simma några gånger i veckan - vilket jag kommer ge upp om ett tag säkerligen för att det är så himla tråkigt att simma.

Skrivet av Sterna:

Att 1300kcal är tufft och i 18 veckor låter det än värre.

Ska egentligen inte klaga eftersom jag själv ligger på samma kcal-intag via VK men de dagar jag jobbar så går jag mycket och kan då lägga till ca 1000kcal och ändå gå ner i vikt.

Rör på dig MCYKET för kroppen behöver mat och magen lika så.
Känner du att det är jobbigt i början så ta 2kg på 4 veckor för att "vänja in" magen och sen 13kg på 13 veckor. Hamnar du på platå och känner att du inte orkar så gå över till "hålla nollan" några veckor tills du fått ny kraft så brukar kroppen även hänga med i nästa satsning. Låt det ta tid och ha inte för bråttom.

Jag har gått ner 33kg med VK på ett år.
Lycka till!

Läs hela tråden om Viktklubb (f d Wellobe)

Omdöme från Smartson

Tycker att Wellobe har varit bra till att få koll på innehållet av kalorier, kan med lätthet skanna produkter och snabbt fått fram antalet kalorier. Jag har på det hela haft stor hjälp i min viktnedgång genom att få koll på vad saker innehåller och hur mycket jag får i mig dagligen samt hålla koll på kaloriintaget.

Anna Klajn

Det funkar väldigt bra, det är nästan för lätt man behöver aldrig vara hungrig.

Anders Lundén

Det är smidigt att lägga in mat, vill man lägga in egna recept är det mycket smidigare än i andra appar! Tycker om enkelheten, stilrent upplägg och enkelt att följa sina framsteg. Mycket bra artiklar och bra recept!

Kim Olofsson

Läs alla omdömen om Wellobe

* Det är inte ovanligt att medlemmar från Wellobe som intervjuas av andra medier ombeds att undvika säga vilken kommersiell tjänst de har använt.

Det här får du som medlem i Wellobe

  • En mobilapp och loggbok som räknar alla dina kalorier
  • Ett rekommenderat kaloriintag per dag
  • Dina personliga framsteg i grafer och diagram
  • Planerade veckomenyer med kostscheman
  • En bank med tusentals kaloriberäknade recept
  • Tillgång till alla våra träningsprogram för online-träning
  • Tips, råd och stöd av några av Sveriges ledande hälsoexperter
  • Ett välbesökt medlemsforum med andra likasinnade
  • Ett digital medlemsmagasin med fokus på mat, motion och motivation

Varmt välkommen till oss!

*Viktminskning är individuell så vi kan inte garantera hur mycket/snabbt du når ditt mål. Det viktiga är alla hälsofördelar. Vi tar avstånd ifrån osunda ideal och bantningskurer, och rekommenderar inte kaloriräkning som underviktig, sjuk eller gravid. Läs mer i våra användarvillkor.

Räkna ut när du kan nå din målvikt

Fyll i din längd, vikt och målvikt så får du veta ditt BMI och vilket datum du kan nå din idealvikt. Läs mer om BMI

cm
kg
kg
Wellobe är en del av Schibsted. Schibsted är ansvarig för dina data på denna sida. Läs mer här
Wellobe är en del av Schibsted. Schibsted är ansvarig för dina data på denna sida. Läs mer här