Jeanette om sin viktresa.
Jeanette om sin viktresa. Foto: Privat.

Redan i mål – 6 veckor för tidigt

Totalt 14 veckor har de på sig.
Men Jeanette Eriksson, 37, är redan i mål.
– Jag klarade mina 10 kilo på 8 veckor, säger hon.

Kolla: Här är andra medlemmar som har lyckats

Har din strategi förändrats under den här tiden?
– Jag hade lovat mig själv nolltolerans på godsaker de första 8 veckorna. Men sedan har jag fortsatt med det eftersom jag inte har känt något sug. Det känns väldigt bra. Och så har jag köpt en motionscykel. Samtidigt som jag cyklar kolla jag gärna på Biggest loser på min iPad. Det både peppar mig och får mig att glömma hur långt jag har cyklat. Och då känns det inte lika jobbigt. Jag brukar cykla ungefär 2,5 mil på 90 minuter. Utöver det har jag börjat promenera på rasten på jobbet också.
Tidigare har ditt godissug varit svårt. Hur försvann det?
– Det fanns bara där de första dagarna och sedan gick det över. Nu finns det faktiskt ingenting som är svårt. Besvikelsen när vågen inte rör sig känns lite tuff, men det är väl det enda. Det känns ju i kroppen att jag gör rätt.
Och hur känns det inför de här sista veckorna?
– Bra! Tiden har gått jättesnabbt. Jag blev av med mina 10 kilo på bara 8 veckor. Totalt har jag gått ner 11.6 kilo och ligger nu på 73.4 kilo. Nu vill jag forma kroppen, så planen är helt enkelt att hålla i det jag har gjort och göra det ännu bättre. Jag kommer nog alltid att hålla koll på kalorierna, för det är det som har fått det att fungera för mig. Jag mår ju så mycket bättre när jag inte stoppar i mig onyttigheter och jag vill inte hamna där igen. Både jag och andra märker att jag är gladare och tror mer på mig själv, så den känslan vill jag så klart behålla.

Det låter fantastiskt! Och vad ska du hitta på i sommar?
– Jag ska åka till Kreta i två veckor. Innan dess tar min äldsta dotter studenten och då ska ja ha en klänning. Det har jag lovat henne.

Kolla: Dessa verktyg har Jeanette använt

Josefine Jonasson

*Viktminskning är individuell så vi kan inte garantera hur mycket/snabbt du når ditt mål. Det viktiga är alla hälsofördelar. Vi tar avstånd ifrån osunda ideal och bantningskurer, och rekommenderar inte kaloriräkning som underviktig, sjuk eller gravid. Läs mer i våra användarvillkor.

Räkna ut när du kan nå din målvikt

Fyll i din längd, vikt och målvikt så får du veta ditt BMI och vilket datum du kan nå din idealvikt.

cm
kg
kg
Wellobe är en del av Schibsted. Schibsted är ansvarig för dina data på denna sida. Läs mer här
Wellobe är en del av Schibsted. Schibsted är ansvarig för dina data på denna sida. Läs mer här