Tre medlemmar i Wellobe berättar.

Så fick vi hjälp att gå ner i vikt

Att gå ner i vikt kräver både motivation, gemenskap och erfarenhet. Här berättar tre av Wellobes medlemmar hur de lyckades bli kvitt övervikten.

Kom igång med DIN viktminskning

Gertie Strandberg, 65

Jag var trött på att jojobanta och ville hitta ett sätt där jag kunde leva mitt liv och njuta, samtidigt som jag levde hälsosamt. Och jag kan inte fatta att det var så enkelt. Jag har inte offrat någonting. Har jag velat ta ett glas vin, en kaka eller bit tårta, har jag gjort det.

Innan kunde jag skippa både middagar och mellanmål. Nu inser jag hur viktiga alla dagens mål är. Jag har också lärt mig betydelsen av att skippa kalorier som jag inte behöver.

I dag går jag ofta ute i naturen och får frisk luft och energi, samtidigt som jag rör på mig. Det behöver inte vara svårare än så. Dessutom spelar jag golf ibland och någon gång i veckan går jag på gym.
Startvikt: 73 kg
Nuvarande vikt: 63 kg
Yrke: Apotekare
Bor: Tygelsjö i Skåne
Familj: Två barn

Investera i din hälsa du också!

Andreas Andersson, 34

För några år sedan fick jag diskbråck, vilket gjorde att jag inte längre kunde spela golf, som är min stora hobby. Snart visade vågen 96 kilo och efter ett misslyckat försök med GI testade jag Wellobe. Då började kilona försvinna. Jag gillar att man kan äta allt och inte utesluta några livsmedel.
Idag äter jag det mesta och använder alltid loggboken, både på vardagar och när det är fest. Dessutom äter jag var tredje eller fjärde timme. Det är det viktigaste jag har lärt mig.

Nu tränar jag på ett smartare sätt och mår fantastiskt. Från gym till simning och cykling. Dessutom spelar jag golf igen och åker skidor, det kunde jag inte tidigare med diskbråcket.

Startvikt: 96 kg
Nuvarande vikt: 76 kg
Yrke: Projektledare
Bor: Lövestad i Skåne
Familj: Fru och två barn på 6 och 1

Susanne Wikman, 31

Jag har ogillat min kropp sedan tonåren och efter år där jag känt mig som den tjocka tjejen tröttnade jag. Efter att ha sett en reklam för Wellobe tyckte jag att det verkade vara ett roligt upplägg, vågen visade då 91 kg. Det visade sig vara bra eftersom jag fick en egen kaloriplan. Sidan var dessutom lätt att förstå och jag fick även de verktyg jag behövde.
Eftersom mitt mål med träningen var att bränna fett började jag promenera på morgonen. Jag lyssnade på bra musik och tog på mig snygga träningskläder, och i dag promenerar jag minst en timme om dagen. Och min nya morgonrutin har gjort succé, kilona fortsätter rasa. Att börja promenera är det bästa jag gjort.

Starta DIN viktresa här

*Viktminskning är individuell så vi kan inte garantera hur mycket/snabbt du når ditt mål. Det viktiga är alla hälsofördelar. Vi tar avstånd ifrån osunda ideal och bantningskurer, och rekommenderar inte kaloriräkning som underviktig, sjuk eller gravid. Läs mer i våra användarvillkor.

Räkna ut när du kan nå din målvikt

Fyll i din längd, vikt och målvikt så får du veta ditt BMI och vilket datum du kan nå din idealvikt.

cm
kg
kg
Wellobe är en del av Schibsted. Schibsted är ansvarig för dina data på denna sida. Läs mer här
Wellobe är en del av Schibsted. Schibsted är ansvarig för dina data på denna sida. Läs mer här