Paul Lindfors gick ner 22 kg i Wellobe.
Paul Lindfors gick ner 22 kg i Wellobe. Foto: PRIVAT.

"Kalorier in och kalorier ut – Wellobe är enkel matematik"

Paul tröttnade på matförbud och gymträning.
Men med Wellobe gick han ändå ner 22 kg.
– De har inga förbud på mat, det gjorde att jag lyckades gå ner i vikt.

KOLLA: Hur mycket kan du gå ner i vikt med våra verktyg?

Paul Lindfors från Svedala tröttnade på dieter där onyttig mat och dryck förbjöds. Även om han gick ner en hel del kilo, gick han snabbt tillbaka till sin ursprungsvikt när han slutat med dem.
– Tidigare har jag lyckats tappa en 10-12 kilo genom att sluta äta och dricka allt som var onyttigt. När man efter några veckor börja äta igen kommer de smygande kilona tillbaka.

Behöver du gå ner i vikt? Testa ditt BMI

JUST NU: En månad på köpet

Började med långa promenader

Med en konstant övervikt sedan gymnasiet sa Paul direkt ja på frågan om att börja med Wellobe ett nyår. Det var hans syster och hennes pojkvän som ställde frågan och nästan direkt började Paul och hans svåger med långa promenader.
– Det är väldigt underskattat som motion att ”bara” ta en promenad. Det känns faktiskt ordentligt i benen efter att ha gått 7 km på en timme.

Fitness boxing

Paul märkte snabbt att träning inte behövde betyda att svettas på ett gym. Idag har han hittat två aktiviteter förutom promenader som han inte kan vara utan.
– Eftersom jag tycker det är så tråkigt att styrketräna ville jag prova något annat. Jag testade fitness boxing och blev helt fast. När jag inte kör fitness boxing spelar jag bowling aktivt i en klubb.

Äta vad som helst

Förutom träningen har maten varit en viktig del i Pauls viktnedgång.
– Det som har gjort att min viktnedgång fungerat så bra är att jag fått äta vad som helst. Wellobe har inga förbud på mat, bara man har koll på hur stora intag man gör, det är enkel matematik. Jag använder Wellobe mest till att föra in min mat i dagboken, läsa om andra som lyckats och skriva in egna recept för att hålla koll på kalorierna.

Minus 22 kilo

Med Wellobe har Paul gått ner från 106 kg till 84 kg. Målet är att gå ner till 80 kg innan sommarens semesterresa och Paul ser inga som helst hinder med att lyckas.
– Både jag och min fru kommer lyckas. Då kommer jag ha gått ner totalt 26 kg.
Se hur mycket DU kan gå ner med samma verktyg

Sanna Eriksson

*Viktminskning är individuell så vi kan inte garantera hur mycket/snabbt du når ditt mål. Det viktiga är alla hälsofördelar. Vi tar avstånd ifrån osunda ideal och bantningskurer, och rekommenderar inte kaloriräkning som underviktig, sjuk eller gravid. Läs mer i våra användarvillkor.

Räkna ut när du kan nå din målvikt

Fyll i din längd, vikt och målvikt så får du veta ditt BMI och vilket datum du kan nå din idealvikt.

cm
kg
kg
Wellobe är en del av Schibsted. Schibsted är ansvarig för dina data på denna sida. Läs mer här
Wellobe är en del av Schibsted. Schibsted är ansvarig för dina data på denna sida. Läs mer här