Från 86,6 kilo till 70,5 kilo i Wellobe.

Bojkottade godis – rasade i vikt

Maria Blomkvist minskade sina portioner, slutade med godis, började promenera – och gick på så vis ner över 19 kilo på 8 månader. Här är hennes erfarenheter av Wellobe.

Testa samma metod som Maria

Även om Maria Blomkvist, 30, både har promenerat och tränat innebandy och fotboll, har hon alltid varit rund. Kanske för att hon har ett stillasittande jobb och både ätit stora portioner mat och en hel del sötsaker. När hon blev sambo var det dessutom lätt att sjunka ner i TV-soffan på kvällarna, vilket bara triggade suget.
– Är man två känns det liksom mer rättfärdigat att åka och köpa godis. Vi gjorde i alla fall det ett par gånger i veckan. Och för att båda skulle få det vi tyckte om plockade vi från alla sorter, säger hon.

JUST NU: En månad på köpet

Gick ner 9 kilo på 4 månader

Till slut vägde Maria lika mycket som sin sambo, trots att han var 2 decimeter längre. Då bestämde hon sig för att bojkotta allt godis och snacks. Sagt och gjort. Maria gick ner 9 kilo på 4 månader från 86,6 kilo till 77,6. Det var alltså inte särskilt svårt att gå ner i vikt snabbt. Det svåra brukar vara att behålla den nya vikten.
– Följande år gick jag därför med i Wellobe. Några kollegor hade redan anslutit sig via sitt friskvårdsbidrag. Där fick jag en rekommenderad nivå på 1 300 kalorier om dagen. Med den, en ny matvåg och Wellobes fantastiska loggbok som räknade alla kalorier in och ut åt mig lärde jag mig för första gången att verkligen se vad jag stoppade i mig, säger Maria.

Kolla: Därför fungerar Wellobes-metoden för så många

Fortsatte äta som vanligt

En viktig lärdom var att Marias portioner var tredubbelt så stora som de borde. Genom att byta ut vissa produkter till lättvarianter i sina vanliga recept förstod hon dessutom att hon kunde fortsätta äta som vanligt – men i mindre mängder.
– Jag lärde mig också att planera bättre. Till exempel valde jag sallad till lunch om jag visste att jag skulle äta lasagne på kvällen. Jag började också måtta upp alla portioner direkt och göra matlådor så att jag inte skulle äta mer än jag behövde nästa dag på jobbet. Jag började också promenera. Jag behövde alltså aldrig göra några dramatiska förändringar, bara mindre "justeringar". Och på det sättet gick jag på bara 4 månader ner ytterligare 10,3 kilo till 67,3 kilo.

Kolla hur mycket DU kan gå ner med samma verktyg

Lika vacker då som nu – men lite lättare.

Äter inte längre "bara för att"

Idag har Maria både hunnit avsluta Wellobe och hoppa på igen. Inte för att hon behövt det, utan för att hon saknade Wellobes medlemsforum och alla medlemsbloggar där hon verkligen har fått stöttning av andra i samma situation.
– För ett och ett halvt år sedan fick jag dessutom barn och använde mig därefter av Wellobe för att tappa mina mammakilon. Idag väger jag lite mer än vad jag gjorde innan jag fick barn och pendlar mellan 73,5 och 74,5 kilo, men känner mig nöjd med det.
Och hur går det med godissuget?
– Idag kan det gå flera månader utan godis, för skillnaden nu är att jag väljer mina tillfällen istället för att äta "bara för att". Jag kan också gå förbi godiset i affären utan att köpa något, även om det är extrapris. I övrigt kör jag på samma knep som innan ungefär med promenader, matlådor och det tänk som jag har lärt mig i Wellobe tidigare.

Namn: Maria Blomkvist
Ålder: 30
Yrke: Banktjänsteman
Bor: Umeå
Familj: Pojkvän och son på 1,5 år
Längd: 169 cm
Startvikt: 86,6 kg
Vägt som minst: 67,3 kg
Väger i dag: 73,5-74,5 kg


OBS! Maria vikt kan ha ändrats sedan intervjun gjordes.

Dela DIN historia och inspirera andra!
Mindre ersättning utgår. Maila info@wellobe.se så berättar vi mer.

Detta får du som medlem i Wellobe

  • En mobilapp och loggbok som räknar alla dina kalorier
  • Ett rekommenderat kaloriintag per dag
  • Dina personliga framsteg i grafer och diagram
  • Planerade veckomenyer med kostscheman
  • En bank med tusentals kaloriberäknade recept
  • Tillgång till alla våra träningsprogram för online-träning
  • Tips, råd och stöd av några av Sveriges ledande hälsoexperter
  • Ett välbesökt medlemsforum med andra likasinnade
  • Ett digitalt medlemsmagasin med fokus på mat, motion och motivation

Varmt välkommen till oss!

Läs Marias första intervju HÄR

*Viktminskning är individuell så vi kan inte garantera hur mycket/snabbt du når ditt mål. Det viktiga är alla hälsofördelar. Vi tar avstånd ifrån osunda ideal och bantningskurer, och rekommenderar inte kaloriräkning som underviktig, sjuk eller gravid. Läs mer i våra användarvillkor.

Räkna ut när du kan nå din målvikt

Fyll i din längd, vikt och målvikt så får du veta ditt BMI och vilket datum du kan nå din idealvikt.

cm
kg
kg
Wellobe är en del av Schibsted. Schibsted är ansvarig för dina data på denna sida. Läs mer här
Wellobe är en del av Schibsted. Schibsted är ansvarig för dina data på denna sida. Läs mer här