Efter 15 år av föräldrafokus hittade Fredrik tillbaka med hjälp av Wellobe’s app.
Efter 15 år av föräldrafokus hittade Fredrik tillbaka med hjälp av Wellobe’s app. Foto: Getty Images/Privat

Fredrik, 43, kom i form på två månader

Under småbarnsåren hann Fredrik Lannergård, 43, inte prioritera sig själv.
När han bestämde sig för att komma i form igen tog det bara två månader.
– Jag drog ned på pasta, bröd – och korv, säger Fredrik.

Få tillgång till samma verktyg som Fredrik

Fredrik Lannergård, 43 år, har alltid varit fysiskt aktiv. Han hade länge heller inga som helst problem med vikten eller dåliga matvanor.
Men för 15 år sedan förändrades det. Fredrik och hans fru fick sitt första av tre barn, och tiden att ta hand om sig själv försvann.

– Rent fysiskt kändes det som ett förfall. Det gick inte fort, sakta men väldigt säkert smög sig kilona på. Jag tänkte inte alls på vad jag åt och skadade dessutom foten, så jag kunde inte löpträna som jag gjort i så många år, säger Fredrik.

JUST NU: En månad på köpet

Behövde bara två månader

Den sista juli förra året bestämde sig Fredrik för att komma i form igen. Han hade hört talas om Wellobe och bestämde sig för att testa i ett halvår.
Men han behövde bara två månader.

– Jag vägde 80,5 kilo och ville ner till 75, så jag skrev in det i Wellobe’s app och skulle då gå ner ett halvt kilo i veckan enligt planen. Efter bara två månader var jag nere på 75, säger Fredrik.

Hur gjorde han då? Träningsmässigt går Fredrik upp vid fem varje morgon och tar en cykeltur, och sex kvällar i veckan kör han styrketräning med egen kroppsvikt i åtta minuter med frun.
Så fungerar vår tjänst

Dragit ner på korven

Men det var hans kostomställning som gav resultat på vågen.

– Jag loggade allt jag åt. Det jag gjorde konkret var i princip att dra ner ordentligt på pasta, bröd och andra livsmedel med mjöl som bas. I stället fyller jag på med bönor, squash, broccoli och andra grönsaker. Är jag sugen på pasta kan jag absolut lägga till lite spagetti, men bara en liten slev, säger Fredrik och fortsätter:
– Proteinet kör jag lite olika, men jag har faktiskt nästan slutat med all form av korv. Det är en klassisk grej som jag ätit mycket av utan att riktigt tänka på det, men kollar man på kalorimängden är det helt enkelt inte värt det. Så gott är det inte.
Nå din målvikt med samma metod som Fredrik

”Betydligt piggare mentalt”

Sedan Fredrik nådde sin målvikt på 75 kilo har han fortsatt på samma koncept. Skillnaden är att hans rekommenderade kalorinivå i Wellobe’s app har ökat – nu vill han inte gå ner mer i vikt, utan hålla den.
– Jag äter lite mindre luncher för att ha lite mer utrymme till kvällarna och helgerna. Det vi unnade oss hemma förut kan vi fortfarande unna oss, att äta pizza någon gång ibland funkar hur bra som helst.

Med de nya matvanorna, den fortsatta träningen och fem kilo mindre att bära på har Fredrik förbättrat sitt mående.
– Jag mår generellt sett mycket bättre. Jag känner mig mindre tung i magen och är betydligt piggare mentalt. Jag vet faktiskt inte om det är viktminskningen eller bara det faktum att jag äter bättre mat som ligger bakom det här, men oavsett är jag väldigt glad att jag till slut tog tag i hälsan.
Bli medlem HÄR

Fredriks 3 bästa hälsotips

 1. Logga i förväg. Om du redan dagen innan loggar vad du ska äta dagen efter är det lättare att faktiskt följa det. Då slipper du dessutom stå och lägga in det inför varje måltid.
 2. Gör det ordentligt. Om du följer planen du får till 100 procent kommer du få snabba resultat. Det kommer ge dig motivation att fortsätta.
 3. Är det värt det? Fundera över saker du äter utan att riktigt tänka på vad det innehåller. Jag åt mycket korv, men när jag tänkte till insåg att att det fanns betydligt bättre alternativ som faktiskt var godare.

Namn: Fredrik Lannergård
Ålder: 43
Bor: Enköping
Familj: Vi är fem i familjen + en katt
Sysselsättning: Studie- och yrkesvägledare
Längd: 178 cm
Startvikt: 80,5 kg
Väger nu: 75 kg

Det här får du som medlem

 • En kostplan
 • En loggbok och mobilapp som håller koll på alla kalorier in och ut
 • En bank med tusentals kaloriberäknade recept
 • Dina framsteg i grafer och tabeller
 • Tips, råd och stöd av några av Sveriges ledande hälsoexperter
 • Ett välbesökt medlemsforum med andra likasinnade
 • Tillgång till alla våra träningsprogram
  Varmt välkommen till oss!

Följ oss för mer inspiration
Wellobe på Facebook
Wellobe på Instagram

Filip Häggberg

*Viktminskning är individuell så vi kan inte garantera hur mycket/snabbt du når ditt mål. Det viktiga är alla hälsofördelar. Vi tar avstånd ifrån osunda ideal och bantningskurer, och rekommenderar inte kaloriräkning som underviktig, sjuk eller gravid. Läs mer i våra användarvillkor.

Räkna ut när du kan nå din målvikt

Fyll i din längd, vikt och målvikt så får du veta ditt BMI och vilket datum du kan nå din idealvikt.

cm
kg
kg
Wellobe är en del av Schibsted. Schibsted är ansvarig för dina data på denna sida. Läs mer här
Wellobe är en del av Schibsted. Schibsted är ansvarig för dina data på denna sida. Läs mer här