Så gick vi ner i vikt med Wellobe

Många kämpar på i det tysta, utan att förstå vad som är fel. Sedan finns det de som plötsligt hittar sin grej – och lyckas. Här berättar tre olika personer hur de gjorde.

JENNY -36 KG

”Jag har ofantligt mycket mer energi”

Övervikten fanns redan i skolåren och när jag började plugga till sjuksköterska började vågen peka uppåt rejält. Långa studietimmar och onyttig kost ledde till en vikt på 113 kilo. Jag orkade ingenting och var alltid trött. Och när jag fick barn blev det ännu värre. Min svägerska tipsade då om Wellobe och det som tilltalade mig var möjligheten att kunna skriva in egna recept. För med deras kaloriräknare kunde jag fortsätta äta samma mat, men i mindre och nyttigare portioner. Idag har jag gått ner 36 kilo och skillnaden är enorm. Jag orkar både jobba, träna, hitta på grejer med barnen – och är gladare!

Namn: Jenny Lundmark
Ålder: 30 år
Yrke: Sjuksköterska
Bor: Lövånger
Familj: Sambo och 2 barn på 1,5 och 3,5 år
Längd: 170 cm
Startvikt: 92 kg
Väger idag: 77 kg

Investera i din hälsa du också!

HÅKAN – 25 KG

”Ingen ursäkt att ha blivit äldre”

När barnen var små var det svårt att träna, så då smög kilona sig på. Dessutom var jag lagledare i barnens hockeylag, så tiden och energin räckte inte heller till för att laga bra mat. Till slut visade vågen 115 kilo. Då utmanade jag mig själv med PT:n Martin Liedberg, för jag ville ju inte bli gammal sjuk. Jag ville vara en förebild för mina barn. Målvikten på 90 kilo stabiliserade jag sedan i Wellobe, som lärde mig att man inte måste göra avkall på god mat för att leva sunt. Och tillslut besteg jag Kebnekaise, något jag aldrig skulle klarat annars. Men för mig är det ingen ursäkt att ha blivit äldre. Man måste formulera sina mål och hålla dem.

Namn: Håkan Lindgren
Ålder: 44
Bor: Nacka
Yrke: Statligt anställd
Familj: Två barn
Längd: 185 cm
Startvikt: 115 kg
Väger i dag: 88 kg

JOHANNA – 22 KG

”Jag var mätt hela tiden”

Visserligen har jag alltid varit sportintresserad, men på gymnasiet fick jag andra intressen och det var också då jag gick upp i vikt. När jag hade fött barn gick jag med i Viktväktarna och gick ner 30 kilo, men sedan blev jag gravid med barn två. Därefter blev jag sjukskriven och gick bara hemma och smååt. Så när jag väl nått 85 kilo insåg jag att jag hade två val: Att köpa nya kläder eller göra någonting. En arbetskamrat tipsade om Wellobe och även min man gick med. Vi gick båda ner redan första veckan och fick därefter nya resultat hela tiden. Det enda vi gjorde var att logga alla våra kalorier och planera. Det sköna med Wellobe är att att man slipper banta. Man får faktiskt äta väldigt mycket.

Namn: Johanna Karlsson
Ålder: 31
Yrke: Habiliteringsassistent
Bor: Ulricehamn
Familj: Man och två barn
Längd: 167 cm
Startvikt: 85 kg
Slutvikt: 63 kg

Se hur mycket DU kan gå ner med samma verktyg

*Viktminskning är individuell så vi kan inte garantera hur mycket/snabbt du når ditt mål. Det viktiga är alla hälsofördelar. Vi tar avstånd ifrån osunda ideal och bantningskurer, och rekommenderar inte kaloriräkning som underviktig, sjuk eller gravid. Läs mer i våra användarvillkor.

Räkna ut när du kan nå din målvikt

Fyll i din längd, vikt och målvikt så får du veta ditt BMI och vilket datum du kan nå din idealvikt.

cm
kg
kg
Wellobe är en del av Schibsted. Schibsted är ansvarig för dina data på denna sida. Läs mer här
Wellobe är en del av Schibsted. Schibsted är ansvarig för dina data på denna sida. Läs mer här