PRIVAT. Carolina har lärt sig massor om kost och hälsa via Wellobe.

”Det är lika viktigt att jobba på insidan”

Carolina Karlsson, 40, har tagit medicin för sitt psykiska mående i över tio år. När hon började träna kunde hon trappa ner och nu har hon hittat en helt annan typ av hjälp:
– Träning och matlagning är min medicin nu, säger hon.

Kolla: Kan du nå dina mål – med samma verktyg?
Carolina Karlsson, 40, vägde 140 kg när hon bestämde sig för att ta tag i sin övervikt. På 18 månader gick hon ner 51 kg. Efter viktminskningen har hon lyckats hålla sin nya vikt och jobbar nu mycket på den mentala biten.
– Jag går fortfarande fram till storlek 52 i butiken fast jag har storlek 40 nu. Det är svårt att hänga med mentalt när man går ner så mycket i vikt som jag har gjort.

Nå din målvikt – med vår metod

Bestämde sig

Det var på grund av Carolinas psykiska mående som hon bestämde sig för att hon ville ändra sin livsstil och gå ner i vikt. Måendet gjorde att hon gick upp en hel del i vikt och det var något hon inte trivdes med.
– Nu kan jag äta allt, men inte alltid och jag har inga förbud mot något. Jag har verkligen hittat en bra balans och för mig har det varit väldigt viktigt med just balansen.

Nå din drömvikt med oss!

Promenerat mot ångesten

Carolina har jobbat mentalt för att få bort sin ångest men det var promenaderna som blev avgörande. Med hjälp av dem blev hon av med sin ångest.
– Varje gång jag kände att jag mådde dåligt tog jag en promenad. Jag har promenerat hur mycket som helst och det har verkligen hjälpt mig. Träning och matlagning är min medicin nu och det känns så skönt.
Prova samma grej som Carolina

Lärt sig massor

Tack vare Wellobe* har Carolina lärt sig massor när det kommer till kost och hälsa. Hon har alltid varit intresserad av matlagning och gillar all inspiration hon har hittat i Wellobes mobilapp.
– Det bästa med appen är att jag inspireras av andra och att det finns väldigt många bra recept. Dessutom kan man få bra träningsprogram om man vill.

Carolinas bästa tips

1. Gör det för din egen skull
Gå ner i vikt för din egen skull och inte för någon annans.
2. Jobba på det mentala
Fokusera inte så mycket på siffran. För att lyckas behöver du jobba på insidan också. Om du inte mår bra på insidan spelar det ingen roll hur många kilon du går ner.
3. Låt det ta tid
När du ska göra en livsstilsförändring måste du låta det ta sin tid. Stressa inte och gör det i din egen takt.
Låter det här som något för dig? Bli medlem

Namn: Carolina Karlsson
Ålder: 40
Yrke: Projektmedarbetare och sakkunnig utifrån sina erfarenheter av psykisk ohälsa i ett rekryteringsprojekt
Bor: Borås
Familj: Bor själv men har pappa, en bror med familj och en syster
Längd: 170
Startvikt: 140 kg (gick ner till 89 kg på 18 mån men har gått upp lite igen)
Väger idag: 91 kg

Behöver du hjälp med DIN hälsa?

Wellobe startade i samarbete med Karolinska Institutet år 2003. Som medlem får du en individuell kostplan, loggbok och mobilapp så att du kan hålla koll på hur många kalorier du äter och göra av med. Du får även tillgång till vår bank med tusentals kaloriberäknade recept, kan ta del av träningsprogram och filmer, följa dina framsteg i grafer samt få tips, råd och stöd av några av Sveriges ledande mat-, motions- och motivationsexperter. Och behöver du extra pepp kan du alltid besöka vårt medlemsforum. Varmt välkommen!
Bli medlem

*Viktminskning är individuell så vi kan inte garantera hur mycket/snabbt du når ditt mål. Det viktiga är alla hälsofördelar. Vi tar avstånd ifrån osunda ideal och bantningskurer, och rekommenderar inte kaloriräkning som underviktig, sjuk eller gravid. Läs mer i våra användarvillkor.

Räkna ut när du kan nå din målvikt

Fyll i din vikt, längd och målvikt så får du veta ditt BMI och vilket datum du kan vara i mål. Läs mer om BMI

cm
kg
kg
Wellobe är en del av Schibsted. Schibsted är ansvarig för dina data på denna sida. Läs mer här
Wellobe är en del av Schibsted. Schibsted är ansvarig för dina data på denna sida. Läs mer här