Ett av Ulf tips efter sin tid i Wellobe är: Börja tycka om dig själv, det är trots allt inuti det viktiga finns!

Wellobe räddade mitt liv

I sju år kämpade dottern med svåra ätstörningar.
Samtidigt hade han sina egna hälsoproblem.
– Det har naturligtvis varit svårt att kombinera, men vår familj har svetsats samman på ett magiskt sätt. Min fru och mina barn är helt tagna, säger Ulf Appelqvist, 58.

Nå din målvikt – med samma metod som Ulf

Ulf Appelqvists hälsoresa började den 28 december 2017. Då satte sig hans fru ner framför honom, tittade honom djupt i ögonen och sade:
– Jag är på riktigt orolig, över både dig och oss. Jag vet inte hur du ska orka fungera och jag vill att vi ska kunna göra saker tillsammans i många år framöver. Även när vi blir gamla.
Det blev Ulfs wake up call. Lätt chockad ställde han sig på vågen, det hade han inte gjort på 25 år. 109 kilo. ”Helvete”, var första tanken. Ulf har alltid varit en sportig typ med koll på både mat och mode. Nu kunde han plötsligt knappt ta sig upp ur en fåtölj, resa sig från golvet eller ta på sig ett par byxor, beskriver han.

Investera i din hälsa du också!

Loggade minsta vindruva

Samma dag påbörjade Ulf sin hälsoresa i Wellobe*. Matvågen som han köpt på loppis för flera år sedan åkte fram. Och från dag ett var han oerhört noggrann, vilket lönade sig.
– Jag höll mig strikt till min rekommenderade kaloriplan, vägde all mat, loggade minsta vindruva och planerade kommande dagar i god tid i förväg. Eftersom jag inte gillar att vara hungrig så gäller det att hitta saker som är både goda och mättande. Så varje kväll åt jag en ”monsterstor” salladstallrik med massa av goda saker i.
Prova samma metod som Ulf

”Det viktiga är att prioritera”

Nu började Ulf också att promenera minst en timme om dagen samt styrketräna. Han testade även på att åka rullskidor – ”farligt men sjukt kul”.
– Det viktiga är att prioritera. Det räcker med en halvtimme om dagen. Och träningen gör inte sig själv och inte av någon annan heller!
Och den positiva inställning gav verkligen resultat. Redan efter fem-sex månader nådde Ulf sitt mål på minus 30 kilo! Därefter fortsatte kilona dessutom rasa, liksom av bara farten, och efter ytterligare några månader hade han gått ner ytterligare 12 kilo till.

Har fått tillbaka sitt gamla jag

Idag beskriver Ulf sig själv som ”en helt ny människa”. Eller rättare sagt: han har snarare fått tillbaka sitt gamla sunda, modeintresserade jag! säger han. Nackdelen är att viktminskningen har gjort ett stort hål i hans plånbok eftersom han har fått skänka hela sin garderob till välgörenhet. Men samtidigt är det inte helt negativt för en modeintresserad 58-åring. Ulf säger också att hans hälsoresa har gjort underverk i hans yrkesroll.
– Jag är både mer kreativ och har bättre minne.

Nå dina hälsomål med våra verktyg

”Familjen har svetsats samman på ett magiskt sätt”

I allt detta ska nämnas att Ulf och hans familj under sju år kämpade med dotterns svåra ätstörning och psykiska ohälsa, vilket innebar att de bodde på sjukhus i långa perioder.
– Idag är hon helt frisk, men det har naturligtvis varit svårt att kombinera min hälsoresa och hennes. Men det har gått. Svensk sjukvård har varit episkt bra och vår familj har svetsats samman på ett magiskt sätt. Min fru och mina barn är helt tagna över sin glada aktiva make och pappa som är tillbaka, så för mig har nog Wellobe räddat mitt liv.

Namn: Ulf Bitte Appelqvist
Ålder: 58 år
Yrke: Musiker, producent och företagare
Hemort: Torsås
Längd: 170 cm
Startvikt: 109 kg
Nuvarande vikt: 67 kg
Viktnedgång: 42 kg

Ulfs 5 bästa vikttips

Redan medlem? Då kan du även ta del av Ulfs bästa vikttips >>HÄR<<
Bli medlem du också

Det här får du som medlem

  • En mobilapp och loggbok som räknar alla dina kalorier
  • Ett rekommenderat kaloriintag per dag
  • Dina personliga framsteg i grafer och diagram
  • Planerade veckomenyer med kostscheman
  • En bank med tusentals kaloriberäknade recept
  • Tillgång till alla våra träningsprogram för online-träning
  • Tips, råd och stöd av några av Sveriges ledande hälsoexperter
  • Ett välbesökt medlemsforum med andra likasinnade
  • Ett digitalt medlemsmagasin med fokus på mat, motion och motivation

Varmt välkommen till oss!

*Viktminskning är individuell så vi kan inte garantera hur mycket/snabbt du når ditt mål. Det viktiga är alla hälsofördelar. Vi tar avstånd ifrån osunda ideal och bantningskurer, och rekommenderar inte kaloriräkning som underviktig, sjuk eller gravid. Läs mer i våra användarvillkor.

Räkna ut när du kan nå din målvikt

Fyll i din längd, vikt och målvikt så får du veta ditt BMI och vilket datum du kan nå din idealvikt.

cm
kg
kg
Wellobe är en del av Schibsted. Schibsted är ansvarig för dina data på denna sida. Läs mer här
Wellobe är en del av Schibsted. Schibsted är ansvarig för dina data på denna sida. Läs mer här