Gertie Strandberg om sin viktresa i Wellobe.

"Jag har inte offrat något för att gå ner i vikt"

64-åriga Gertie Strandberg hade testat "allt". Men först när hon gick med i Wellobe så hände något.
– Den erbjuder en livsstil som passar mig perfekt! Jag har inte behövt offra någonting för att gå ner i vikt.

Under tidigare bantningsförsök hade det alltid varit samma visa. Gertie gick ner några kilon, men gick upp dem lika snabbt igen när dieten var slut.

– Jag var trött på att jojobanta och ville hitta ett sätt där jag kunde leva mitt liv och njuta av allt det goda, samtidigt som jag levde hälsosamt. Och det har jag gjort nu!

Små förändringar gav stora resultat

Före Wellobe tyckte Gertie att hon levde relativt hälsosamt men insåg inte att det var viktigt att äta på regelbundna tider. Att det dessutom kunde göra skillnad att skippa lite sås var också en nyhet.

– Innan kunde jag skippa middagen och strunta i mellanmål. Idag inser jag hur viktigt det är att äta dagens alla mål. Jag har också lärt mig betydelsen av att skippa onödiga kalorier som jag egentligen inte behöver. Som t ex att ta mindre sås till köttbiten eller bara ta 5 godisbitar i stället för 20 gör en enorm skillnad för vikten. Det var sådant jag aldrig tänkte på innan. I dag äter jag mycket mindre av kakor, godis, feta såser etcetera, jag är helt enkelt inte sugen på det!

JUST NU: En månad på köpet

"Man behöver inte gå på gym"

Träningen hade alltid varit svår att få rutin på. Det blev några promenader då och då och i perioder var det gym. Idag har Gertie hittat ett träningsätt som passar henne.

– Man behöver inte gå på gym varje dag som många tror! Jag går ofta ute i naturen där man både får frisk luft och energi samtidigt som man rör på sig. Det behöver inte vara svårare än så. Dessutom spelar jag golf ibland, där man går en hel del. Någon gång i veckan går jag på gym för att jag få en bättre hållning och träna musklerna.

"Det var otroligt lätt att gå ner i vikt!"

Efter bara 6 månader hade Gertie tappat 10 kilo. Och idag håller hon fortfarande vikten.

– Jag kan inte fatta att det var så enkelt att gå ner mina extrakilon! Och jag har verkligen inte offrat någonting. Jag tror att anledningen till att jag klarade av att komma i form är att inget är förbjudet med Wellobe. Har jag velat ta ett glas vin på fredagskvällen, en kaka till kaffet eller en bit tårta när jag varit på kalas, har jag helt enkelt gjort det.

Sundare och piggare med Wellobe

Gertie har idag nått sin målvikt men använder fortfarande Wellobe för att bli inspirerad av hälsosamma tips och goda recept. Hon tipsar även alla hon träffar som vill bli sunda, att testa.

– När jag träffar folk som undrar hur jag gått ner i vikt tipsar jag om Wellobe. Och inte bara för att gå ner i vikt utan även för att bli sundare och piggare!

Gerties tips till dig som vill gå ner i vikt

– Gör matlådor som du har med dig till jobbet, de gör dig mätt och du slipper sötsuget! Dessutom sparar du pengar.

– När du börjar med Wellobe, var noga att skriv in ALLT du äter i dagboken. Äter du en godisbit, skriv in det.

– Gör något aktivt varje dag. Det behöver inte vara att du går till gymmet utan tex en snabb promenad på lunchen, påta i trädgården eller något annat där din kropp får arbeta.

– Var noga med att väg dig en gång i veckan. Viktnedgången sporrar en att fortsätta!
Prova samma metod du med

*Viktminskning är individuell så vi kan inte garantera hur mycket/snabbt du når ditt mål. Det viktiga är alla hälsofördelar. Vi tar avstånd ifrån osunda ideal och bantningskurer, och rekommenderar inte kaloriräkning som underviktig, sjuk eller gravid. Läs mer i våra användarvillkor.

Räkna ut när du kan nå din målvikt

Fyll i din längd, vikt och målvikt så får du veta ditt BMI och vilket datum du kan nå din idealvikt.

cm
kg
kg
Wellobe är en del av Schibsted. Schibsted är ansvarig för dina data på denna sida. Läs mer här
Wellobe är en del av Schibsted. Schibsted är ansvarig för dina data på denna sida. Läs mer här