Anders Bagge har återigen gått upp lite i vikt, men så är livet, säger han.

”Jag har gått upp i vikt igen”

Förr eller senare kommer man ofta till en "viktplatå".
Just nu har Anders Bagge dessutom en intensiv jobbperiod.
– Från att tidigare ha gått ner stadigt alla 12 veckor i Wellobe har jag nu gått upp i vikt igen.

Nå DIN målvikt – med samma verktyg som Anders
Ännu en vecka i projekt Be well med Wellobe är till ända, en vecka som Anders Bagge själv benämner som en "monstervecka". Just nu har han en intensiv jobbperiod med tidiga morgnar och sena kvällar i TV4-studion.
– Från att tidigare ha gått ner stadigt i princip alla 12 veckor jag har varit igång i Wellobe har jag nu vecka 13 gått upp något hekto igen. Det är inte mycket, men ändå. Så är livet. Ibland går det upp och ibland ner, precis som vikten, och den sidan tycker jag också är viktig att visa, säger han.

Har tappat över 1 kilo i veckan

Hittills har Anders lyckats skapa goda rutiner på kort tid. Han både vaknar och somnar tidigare, äter fler mål med mindre portioner och låter det aldrig gå mer än tre timmar mellan varje. Han promenerar runt 15 000 steg varje dag och styrketränar ibland. Och visst har det gett resultat. Han har gått ner över 1 kilo i veckan – i tre månader. Just sömnbrist och stress kan dock utsöndra hormonet kortisol, vilket i sin tur kan bromsa förbränningen. Samtidigt är det svårare att hålla koll på kost och träning om man är inne i en intensiv jobbperiod.
– Långa arbetsdagar tar jag vad som finns, vilket tyvärr ofta är socker och snabb energi. Där och då känns det som det bästa alternativet. Sedan kommer jag hem sent och då blir det också vad som finns. Träning dessa dagar är det inte tal om, säger Anders.
Känner du igen dig? Prova samma metod som Anders Bagge

Investera i din hälsa du också!

Dietistens tips

Det viktiga sådana här perioder är att göra så gott man kan, utifrån de förutsättningar man har. Exempelvis så kan Anders byta ut godis i logen mot frukt.
– Det bästa för att hålla nere sötsuget är att fortsätta äta så regelbundet som möjligt. Och undvik "allt-eller-inget-tänket". Kanske du inte kan påverka det som varit, men däremot kan du påverkar det som kommer, säger Josefine Jonasson, dietist på Wellobe.
– Ja, egentligen är jag inte jätteorolig för jag vet ju hur jag ska göra nu. Jag måste bara ha orken, tiden och energin, säger Anders Bagge.
Testa samma verktyg som Anders Bagge

4 tips om du har hamnat på en viktplatå

1. Gör någonting annorlunda
"Om du alltid gör som du alltid har gjort kommer du inte få några nya resultat." Går det trögt? Testa lite nya frukter, grönsaker och recept. Minska och öka mängden grönsaker, protein eller kolhydrater på tallriken. Att göra små men betydelsefulla förändringar i din kost kan ge större effekt än du tror.

2. Prova en ny träningsform
Samma sak är det med träningen. Visste du att din kropp vänjer sig vid samma träning efter några veckor? Testa att chocka kroppen. Det kan räcka med att byta löparrunda eller sänka eller öka tempot. Kör du alltid i gymmet? Testa ett gruppträningspass. Ägnar du dig bara åt bollsporter? Prova yoga eller meditation. Tränar du alltid på morgonen? Lägg om din träningstid till kvällen någon dag i veckan.

3. Öka mängden vardagsmotion
Öka din förbränning genom att öka mängden vardagsmotion varje dag. Ställ klockan tidigare och ta en lång, skön morgonpromenad. Utnyttja lunchen och gå ett varv runt kvarteret. Ställ bilen och skippa bussen och bestäm dig för att du ska gå eller cykla vart du än ska.

4. Ge inte upp bara för att det känns trögt
Tvärtom behöver du nu vara mer motiverad än någonsin. Det är ju inte så att allt det jobb som du har gjort hittills är förgäves. Du måste bara hitta grejen och sätta fart på förbränningen igen. Men håller du bara i och testar några av dessa tips, kommer din kropp förhoppningsvis svara ganska snart igen.

Projekt “Be well med Wellobe”

I 24 veckor ska Anders testa hur han kan förbättra sin hälsa med hjälp av Wellobe*. Han får:

  • … ett individuellt anpassat kost- och träningsupplägg att följa
  • … logga all sin mat och motion i Wellobes mobilapp
  • … tillgång till tusentals kaloriberäknade recept
  • … tips, råd och coaching av Wellobes legitimerade dietist en gång i veckan
  • … träna med Wellobes träningsexpert en gång i veckan

Vi kommer att följa Anders Bagge via intervjuer, filmer och sociala medier.
Nå DIN målvikt – med samma metod som Anders Bagge

Följ oss för mer inspiration
Wellobe på Facebook
Wellobe på Instagram

*Viktminskning är individuell så vi kan inte garantera hur mycket/snabbt du når ditt mål. Det viktiga är alla hälsofördelar. Vi tar avstånd ifrån osunda ideal och bantningskurer, och rekommenderar inte kaloriräkning som underviktig, sjuk eller gravid. Läs mer i våra användarvillkor.

Räkna ut när du kan nå din målvikt

Fyll i din längd, vikt och målvikt så får du veta ditt BMI och vilket datum du kan nå din idealvikt.

cm
kg
kg
Wellobe är en del av Schibsted. Schibsted är ansvarig för dina data på denna sida. Läs mer här
Wellobe är en del av Schibsted. Schibsted är ansvarig för dina data på denna sida. Läs mer här