Wellobe och 5:2-metoden hjälpte Mia ner i vikt.

”Viktigast är hur jag mår”

När Mia Rosling bestämde sig för att gå ner i vikt, gick det över all förväntan. Så pass bra att hon efter nästan 40 kilo tappade ytterligare 3 – av bara farten.
– Jag fick faktiskt anstränga mig för att gå upp igen.

Nå din målvikt – med samma verktyg som Mia

Under hela sitt liv har Mia Rosling varit mullig, men vid första graviditeten skenade vikten iväg rejält. Inte ens efter att bebisen fötts gick hon ner igen.
– Tvärtom underhöll jag min vikt ordentligt under föräldraledigheten, och gick till och med upp ännu mer, säger hon.

JUST NU: 50% rabatt

Nådde 100-kilos-strecket

Mellan 24 och 40 års ålder var Mia ordentligt överviktig, men kände sig ändå ganska bekväm i sin kropp och gjorde ingen större ansats att försöka förändra den. Men när vågen började närma sig 100 till hennes 164 centimeter var gränsen nådd till och med för henne.
Mia anmälde sig till Wellobe* och påbörjade sin viktresa hösten 2014.

Rasade 40 kilo på 1,5 år

Mia valde 5:2-programmet i kombination med att minska på mängden kolhydrater. Bröd och pasta byttes ut mot ren mat och mängder av grönsaker. Måndagar och torsdagar åt hon ingen frukost eller lunch utan bara en middag på 500 kalorier.
– Plötsligt rasade vikten och på bara ett halvår hade jag gått ner 30 kilo. Och under ytterligare ett år gick jag ner tio till! säger hon.
KOLLA: Hur mycket kan du gå ner i vikt med våra verktyg?

Fortsatte gå ner i vikt – av bara farten

Mia satte flera delmål under resans gång. Det sista låg på 60 kilo, men av bara farten fortsatte hon att gå ner till 57.
– Det var för lite kände jag, så jag fick anstränga mig för att gå upp igen.

Tränade inte en dag – förrän målet nåtts

Man skulle kunna ha trott att Mia tvingats hårdträna för att åstadkomma ett så stortviktras. Men icke. Det var faktiskt först när hon hållit sin målvikt ett tag som hon lade till träning i sitt liv.
– Det blev för mycket för mig att vara fokuserad på både mat och träning samtidig, så för mig var det bäst att ta en sak i taget. Men idag powerwalkar jag och kör regelbundna pass med en PT.
Nå dina hälsomål – med vår metod

Har plockat bort sin våg

Det svåraste under resans gång har inte varit att gå ner i vikt utan att få hjärnan att hänga med i viktminskningen, tycker Mia.
– Jag kan fortfarande reagera med förvåning när jag går förbi en spegel eller gå in ett provrum med kläder i storlek 52 istället för 38, säger hon med ett skratt.

För att hjälpa hjärnan att komma ikapp har hon plockat bort sin våg och tränar på att lära sig vara i sin nya kropp. Istället för att fokusera på hur hon ser ut övar hon på hur hon mår och hur jeansen och skärpet känns.

Blev av med sin IBS

Idag har Mia behållit sin vikt. Hon är en helt ny människa, med mer kraft och ork och bättre hälsa. Till och med den bökiga IBS-magen försvann med övervikten. Men fortfarande väger och loggar hon maten, äter enligt 5:2 och går in på Wellobe flera gånger varje dag för att få inspiration, dela tips och diskutera med andra medlemmar.
– Wellobe är min livförsäkring, den säger jag inte upp i första taget!
Känner du igen dig? Få mer hjälp med din hälsa

Mias bästa tips:

• Logga i förväg!
Genom att logga hela veckans mat redan på söndagen minskar du stressen, underlättar vardagen och minimerar riskerna att göra avsteg.
 

• Var inte rädd för fett!
Det är normalt att hamna på platåer i sin viktminskning. Prova att tillsätta bra fetter som avokado, nötter, olivolja och makrill, för att bryta dem och fortsätta viktresan nedåt.
 

• Berätta för alla!
Tala om för alla runt omkring att du gör en livsstilsförändring. Om de förstår har de också lättare att stötta och hjälpa dig genom den.

Namn: Mia Rosling
Ålder: 43 år
Bor: Enköping
Gör: Administratör
Längd: 164 cm
Startvikt: 98 kilo
Målvikt: 60 kilo

Det här får du som medlem

  • En kostplan
  • En loggbok och mobilapp som håller koll på alla kalorier in och ut
  • En bank med tusentals kaloriberäknade recept
  • Dina framsteg i grafer och tabeller
  • Tips, råd och stöd av några av Sveriges ledande hälsoexperter
  • Ett välbesökt medlemsforum med andra likasinnade
  • Tillgång till alla våra träningsprogram
    Varmt välkommen till oss!

Följ oss för mer inspiration
Wellobe på Facebook
Wellobe på Instagram

*Viktminskning är individuell så vi kan inte garantera hur mycket/snabbt du når ditt mål. Det viktiga är alla hälsofördelar. Vi tar avstånd ifrån osunda ideal och bantningskurer, och rekommenderar inte kaloriräkning som underviktig, sjuk eller gravid. Läs mer i våra användarvillkor.

Räkna ut när du kan nå din målvikt

Fyll i din längd, vikt och målvikt så får du veta ditt BMI och vilket datum du kan nå din idealvikt.

cm
kg
kg
Wellobe är en del av Schibsted. Schibsted är ansvarig för dina data på denna sida. Läs mer här
Wellobe är en del av Schibsted. Schibsted är ansvarig för dina data på denna sida. Läs mer här