Hur går man ner i vikt till sitt bröllop? Kristina vet.
Hur går man ner i vikt till sitt bröllop? Kristina vet. Foto: PRIVAT.

Målet: Att gå ner i vikt till sitt bröllop

I slutet av sommaren gifte sig Kristina Almgren, 31.
Och nog var hon redo – hon hade gått ner 8 kilo på 4 månader.
– Inte för att jag var superöverviktig, men visst hade jag extrakilon.

Kristina Almgren, 31, är i dag i sitt livs form. Rätt kost, regelbundna yogapass, ett par kilometer löpning varje vecka och ett jäklar anamma har hjälpt henne att hitta tillbaka till sig själv igen – såväl psykiskt som fysiskt. För så har det inte alltid varit.

– För åtta år sedan flyttade jag till Dublin på Irland, där min syster bodde. Till en början för att jobba några månader och prova en annan kultur, men sedan förälskade jag mig i den gröna ön och blev kvar. Under den perioden vägde jag uppåt 73 kilo, trots att jag bara var 163 centimeter lång. Och de extrakilona vare sig försvann eller blev färre, säger hon.

JUST NU: En månad på köpet

”Wellobe hjälpte mig få stenkoll”

Kristina testade såväl måltidsersättningar som trendiga viktminskningskurer, men hamnade som så många andra i en ond cirkel av jojobantning. Sedan tipsade hennes andra syster hemma i Sverige om Wellobe.

– Jag signade upp mig direkt, det kändes som en jättebra lösning för mig som alltid varit lite glupsk. Medlemsskapet i Wellobe hjälpte mig nämligen att få stenkoll på vad jag stoppade i mig – utan att exkludera någonting. Och det var just det som var tricket. Exkluderar man ingenting skapar man heller inga lockelser, till skillnad från när man går på diet. Då är man hungrig jämt och blir tvärtom besatt av mat. Många använder dessutom dieter som en "quick fix", men då får man vare sig någon hälsosam eller varaktig livsstil att fortsätta med.  

Bestämde sig för att göra slut

Ytterligare en sak Kristina lärde sig var att skynda långsamt. För en av de viktigaste sakerna att komma ihåg när man vill gå ner i vikt är att inte ha för bråttom, säger hon. De första månaderna på Wellobe var hon exmpelvis inte tillräckligt motiverad. Sedan gick pojkvännen ner på knä och då väcktes kämparandan på allvar.

– Alla drömmer väl om att vara sitt vackraste jag på sin bröllopsdag, eller?
I januari bestämde hon sig för att göra slut en gång för alla – med extrakilona det vill säga. Och efter bara fyra månader visade vågen att hon lyckats bli av med hela åtta av dem.

”Minst lika viktigt att må bra också”

I dag dokumenterar Kristina sin förändring på Instagram för att, via sin kost och träning, inspirera andra. Och hon har lyckats få hela 600 följare*.

– Visserligen vet jag att det finns tusentals män och kvinnor därute som väger det dubbla, men jag vill visa att allt inte är svart och vitt. Det är lika jobbigt att bli av med sina extrakilon, oavsett vem man är. Så Wellobe kan alla vara med i – och ha minst lika stor hjälp av det. Dessutom handlar inte allt bara om att gå ner i vikt, det är minst lika viktigt att må bra innuti.
Dödsstöten för Kristinas sista extrakilon blir någon månad innan bröllopet, då hon ska springa sin första halvmara. Men Wellobe kommer hon ändå att fortsätta vara med i.

– Absolut. Det är ju inte bara en snabb lösning, utan ett bestående medel. Och nu brinner jag ju verkligen för detta så nästa steg blir att hålla nollan.

Därför tycker Kristina att Wellobe fungerar så bra

1) Man får full kolla på vad man stoppar i sig
2) Du gör allt på egen hand, men support finns bara ett par klick bort
3) Det är kul – och det är det viktigaste
4) Tjänsten bygger inte på några snabba genvägar, utan ger en långsiktig livsförändring
5) Ytterligare ett tips är att på något sätt dokumentera och dela med sig av hela sin viktresa, antingen via de bloggar eller det forum Wellobe erbjuder, eller genom att hela tiden fotografera sig själv. På det sättet blir man inte besatt av siffrorna på vågen, utan mer av de framsteg som man faktiskt ganska snart ser. Det är nästan den bästa motivationen av alla.
Starta DIN viktresa här

Sofia E. Yoo

*Viktminskning är individuell så vi kan inte garantera hur mycket/snabbt du når ditt mål. Det viktiga är alla hälsofördelar. Vi tar avstånd ifrån osunda ideal och bantningskurer, och rekommenderar inte kaloriräkning som underviktig, sjuk eller gravid. Läs mer i våra användarvillkor.

Räkna ut när du kan nå din målvikt

Fyll i din längd, vikt och målvikt så får du veta ditt BMI och vilket datum du kan nå din idealvikt.

cm
kg
kg
Wellobe är en del av Schibsted. Schibsted är ansvarig för dina data på denna sida. Läs mer här
Wellobe är en del av Schibsted. Schibsted är ansvarig för dina data på denna sida. Läs mer här