Filippa gick ner i vikt med hjälp av Wellobe.
Filippa gick ner i vikt med hjälp av Wellobe. Foto: Privat/Wellobe

”Helt ärligt? Jag har inte ansträngt mig”

”Vem har du haft som PT?”
Filippa Nilsson, 24, lyckades gå ner i vikt med enkla medel och Wellobe’s app – inte krångliga träningsprogram eller strikta dieter.
– Jag har bara ätit lite bättre och rört mig lite mer, säger hon.

Nå din drömvikt – med samma verktyg

Filippa Nilsson, 24 år, hade alltid trivts i sin egen kropp. Fram tills hon såg bilderna hennes vänner och bekanta tagit på henne. Under corona-pandemin blev goda vanor till ovanor, och vikten skenade iväg. När hon vägde 86 kilo bestämde hon sig för att göra en förändring.
– Jag testade på en del olika metoder, bland annat LCHF. Och visst, jag gick ner i vikt med alla, men det slutade alltid med att jag gick upp i vikt igen. Det höll aldrig i längden, säger Filippa.

JUST NU: En månad på köpet

Äter samma mat som förut

Till slut hittade hon Wellobe*. Hon laddade ner appen och började logga vad hon åt.
– Det var lite jobbigt att väga och mäta i början, men det var det värt. Jag såg exakt hur mycket jag hade ätit och hur mycket jag hade kvar att äta. När jag hållit på med det där ett tag fick jag ett bra ögonmått och kunde uppskatta hur många kalorier en portion var utan att behöva väga det. Det var väldigt viktigt för mig – jag jobbar på förskola där jag varken har möjlighet att välja vilken mat jag vill eller för den delen väga den.
Så, vilken typ av mat har Filippa tagit bort? Och vad har hon ersatt det med? Ingenting, visade det sig.
– Jag har ätit i princip exakt samma mat som förut. Men nu tar jag en portion i stället för två. Jag tar en brödbit i stället för tre. Äter jag pizza kanske jag äter halva och sen sparar andra halvan till dagen efter.

”Ärligt talat har jag inte ansträngt mig”

Även om Filippa dragit ner på glass, godis och andra snacks kan hon fortfarande unna sig.
– Absolut. Ett glas vin ibland, en glass en varm sommardag, det är inga problem. Ärligt talat har jag inte ansträngt mig speciellt mycket, det har varit smidigt.
Idag, knappt fem månader efter starten, väger Filippa drygt 71 kilo. Med den nyvunna hälsan har också motivationen att röra på sig mer kommit.
– Förutom den vardagliga motionen jag får på jobbet som barnskötare tar jag många långa promenader. Målet är att komma ut mellan en halvtimme och över en timme varje dag. Och det handlar inte främst om vikten utan om att jag verkligen tycker om det.

Få tillgång till samma app som Filippa HÄR

Nu är livet enklare

Att som överviktig gå ner i vikt, och med det få alla hälsofördelar som det innebär, behöver inte vara så svårt som många målar upp det, menar Filippa.
– Folk frågar mig vilken PT jag har haft och vilken diet jag kört. Men min metod har helt enkelt varit att få koll på vad jag äter, äta lite mindre och röra på mig lite mer. Det måste inte vara så krångligt, säger hon.
– I dag känner jag mig mycket finare, jag trivs framför kameran. Livet är så mycket enklare, jag känner mig lättare, avslutar Filippa.

Namn: Filippa Nilsson
Ålder: 24
Bor: Linköping
Sysselsättning: Barnskötare
Längd: 166 cm
Startvikt: 86 kg
Väger nu: 71,9 kg
Målvikt: 65 kg

Har du också gått ner i vikt i Wellobe? Dela din historia och inspirera andra. Mindre ersättning utgår. Maila info@wellobe.se så berättar vi mer.

Det här får du som medlem

  • En kostplan
  • En loggbok och mobilapp som håller koll på alla kalorier in och ut
  • En bank med tusentals kaloriberäknade recept
  • Dina framsteg i grafer och tabeller
  • Tips, råd och stöd av några av Sveriges ledande hälsoexperter
  • Ett välbesökt medlemsforum med andra likasinnade
  • Tillgång till alla våra träningsprogram
    Varmt välkommen till oss!

Följ oss för mer inspiration
Wellobe på Facebook
Wellobe på Instagram

Filip Häggberg

*Viktminskning är individuell så vi kan inte garantera hur mycket/snabbt du når ditt mål. Det viktiga är alla hälsofördelar. Vi tar avstånd ifrån osunda ideal och bantningskurer, och rekommenderar inte kaloriräkning som underviktig, sjuk eller gravid. Läs mer i våra användarvillkor.

Räkna ut när du kan nå din målvikt

Fyll i din längd, vikt och målvikt så får du veta ditt BMI och vilket datum du kan nå din idealvikt.

cm
kg
kg
Wellobe är en del av Schibsted. Schibsted är ansvarig för dina data på denna sida. Läs mer här
Wellobe är en del av Schibsted. Schibsted är ansvarig för dina data på denna sida. Läs mer här