Åsa gick ner totalt 50 kilo med Wellobe och är nu normalviktig enligt BMI-skalan.

”Det bästa? Jag har inte gjort någon uppoffring”

Övervikt, artros och trötthet. Det var ett drygt år sedan.
I dag har Åsa Kihl, 55, nått sin målvikt, kunnat sänka dosen blodtrycksmedicin och blivit kvitt sin smärta.
– Det bästa är att jag knappt gjort någon uppoffring, det har bara löpt på. Jag är lycklig och förvånad, säger hon.

Få tillgång till samma verktyg som Åsa

Våren 2021 bestämde sig Åsa Kihl, i dag 55 år, för att ta tag i sin hälsa. Då vägde hon 118 kilo och tvingades äta mediciner mot högt blodtryck, samtidigt som hon hade artros i ena knät och var beroende av socker. Av vården och läkarna fick Åsa inga verktyg för att lyckas – hon upplevde att de inte lyssnade.

Ett drygt halvår senare, i december förra året, hade Åsa tappat 33 kilo.
– Jag gjorde inga jättekonstiga förändringar och äter mat som jag tycker om. Jag har bland annat snöat in på soppor som jag gör storkok av och har i kylen. Grönsaker, potatis, lök och buljong, det är perfekt, sa hon då.

Investera i din hälsa!

Inte krävts stora uppoffringar

Men Åsa var inte färdig. Hennes mål var att väga 70 kilo och därmed nå normalvikt enligt BMI. I juni – ett drygt år sedan hon gick med i Wellobe – hade hon nått dit.
– Det bara fortsatte löpa på och vara enkelt, jag är så förvånad. Det har inte krävts så mycket av mig, jag har inte behövt göra några jättestora uppoffringar, säger Åsa.

Under kortare perioder har Åsa stannat av i sin viktnedgång. Då har hon fått göra små förändringar, så har det kommit igång igen.
– Det är bara att testa sig fram. Någon gång ökade jag motionen lite i samband med att det gick lite trögare, en annan gång testade jag att äta mer än vad jag vanligtvis gör. Båda metoder fungerade för mig.
Så fungerar vår tjänst

Hoppat över frukost

Det Åsa gjorde när hon gick med i Wellobe var att dra ned kraftigt på sötsaker som godis och fika, samt att hoppa över frukosten. Hon har egentligen aldrig varit hungrig på morgonen utan ätit för att det är “så man gör”, så det målet fyllde ingen funktion. I stället har hon ätit sin soppa till lunch och en ordentlig middag, oftast vanlig husmankost.
– Man lär sig så mycket när man börjar logga vad man äter i Wellobe’s app. Det är så enkelt och gör allt mycket lättare. Redan i affären kan man scanna streckkoden och se allt innehåll direkt och göra bedömningen om det är värt att äta.

Tack vare att Åsa har så pass bra koll på vad och hur mycket hon äter har hon inga problem att unna sig då och då.
– Inför sommarlovet var jag ute med kollegor och drack lite champagne och åt gott. Men jag hade koll. Hemma kan jag ta en chokladbit och njuta av den, utan att vilja ha mer efteråt. Det funkar hur bra som helst.
Nå din målvikt med samma metod som Åsa

Inte begränsad längre

Nu när Åsa nått sina hälsomål kommer hon under en period ställa om och använda Wellobe’s “hålla nollan-program”. Då anpassas hennes kalorinivå från att gå ner i vikt till att vara viktstabil.
– Jag kommer fortsätta vara aktiv och röra på mig. Tidigare har jag haft ont i både knä och höft, men nu är den smärtan nästan helt borta så jag är inte begränsad längre. Min kropp är en helt annan i dag, jag orkar mer och har mycket mer energi. Jag mår så himla bra, helt enkelt!

Till sist vill hon skicka med ett tips till dig som planerar att starta eller precis har börjat en hälsoresa.
– Du kommer att frestas på kalas, fester och andra tillställningar. Det är bara att förbereda sig. Du kommer kunna äta lite av varje, men inte i de mängder som du kanske egentligen vill. Där behövs ett pannben och en envishet!
Bli medlem HÄR

Namn: Åsa Kihl
Ålder: 55
Bor: Västervik
Familj: Tre vuxna barn och många husdjur
Sysselsättning: Språklärare på högstadiet
Längd: 168 cm
Startvikt: 117,9 kg
Väger nu: 68 kg

Det här får du som medlem

  • En kostplan
  • En loggbok och mobilapp som håller koll på alla kalorier in och ut
  • En bank med tusentals kaloriberäknade recept
  • Dina framsteg i grafer och tabeller
  • Tips, råd och stöd av några av Sveriges ledande hälsoexperter
  • Ett välbesökt medlemsforum med andra likasinnade
  • Tillgång till alla våra träningsprogram
    Varmt välkommen till oss!

Följ oss för mer inspiration
Wellobe på Facebook
Wellobe på Instagram

*Viktminskning är individuell så vi kan inte garantera hur mycket/snabbt du når ditt mål. Det viktiga är alla hälsofördelar. Vi tar avstånd ifrån osunda ideal och bantningskurer, och rekommenderar inte kaloriräkning som underviktig, sjuk eller gravid. Läs mer i våra användarvillkor.

Räkna ut när du kan nå din målvikt

Fyll i din längd, vikt och målvikt så får du veta ditt BMI och vilket datum du kan nå din idealvikt. Läs mer om BMI

cm
kg
kg
Wellobe är en del av Schibsted. Schibsted är ansvarig för dina data på denna sida. Läs mer här
Wellobe är en del av Schibsted. Schibsted är ansvarig för dina data på denna sida. Läs mer här