Lollo Steffen före och efter sin hälsoresa med Wellobe.
Lollo Steffen före och efter sin hälsoresa med Wellobe. Foto: Privat

Började äta oftare – gick ner i vikt

Fysiska slitningar och allt djupare dippar i humöret fick Lollo Steffen, 48, att ta tag i hälsan.
Hon ville ställa om sin livsstil, inte ha någon quick fix.
– Nu har jag inte ont i kroppen, jag är mer stabil psykiskt och har gått ner 32 kilo. Jag är oerhört stolt, säger Lollo efter ett år med Wellobe.

Få tillgång till samma verktyg som Lollo

I slutet på sommaren 2020 kände Lollo Steffen, 48 år, att det var dags. Kroppen hade börjat säga ifrån och hon fick inte bukt med sin mentala ohälsa.
– Jag har borderline och dipparna började bli djupare, säger Lollo.

Att det till slut blev Wellobe* för Lollo var lite av en slump. Hennes mamma blev medlem, och tanken var att Lollo skulle hjälpa och peppa henne. Men Lollo insåg fort att det var rätt väg för henne också. I dag använder tre i familjen Wellobe.
– Det gick hand i hand med vad jag ville. Jag har aldrig trott på dieter eller snabba lösningar. Med Wellobe insåg jag att jag kommer få äta vilken mat jag vill.

JUST NU: En månad på köpet

Äter oftare nu

Lollo behövde inte göra några stora förändringar för att lyckas i sin hälsoresa. Faktum är att hon började äta oftare, snarare än mer sällan.
– Förr åt jag frukost, lunch och middag. Men i för stora portioner. Nu kanske jag äter lite mindre till frukost men fyller på med mellanmål mellan måltiderna. Då håller jag mig alltid mätt och slipper riskera att överäta.

Lollo har också börjat laga allt mer mat själv. Förut köpte hon gärna färdiglagat, men med hjälp av Wellobes receptdatabas har hon inspirerats att göra egna vegetariska recept och lägga in i appen. Favoriten: Rotfrukter i ugn.
– Jag lagar mat på ett helt nytt sätt nu. Det är väldigt lätthanterat allting, inte alls så krångligt som folk tror. Du lägger in ditt recept och får full koll på närings- och energiinnehållet. Sen loggar jag det i loggboken och ser exakt hur många kalorier jag har kvar att äta.

Så fungerar Wellobe

”Jag har inga förbud alls”

Bara för att Lollo gått över till en mer hälsosam livsstil betyder det inte att hon aldrig unnar sig. Tvärtom. Nu kan hon njuta mer av speciella tillfällen.
– Det har hänt att jag besökt vänner och släkt som tar fram fika – men inte till mig. De tror att jag aldrig kan äta en bulle eller en bit tårta. Men det gör jag, jag har inga förbud alls.

Förutom att tänka om kring kosten har Lollo också börjat motionera mer. Hon har alltid gått promenader med sin hund, men ju längre hon kommit i sin hälsoresa, desto mer har hon orkat göra.
– Nu går jag sju, åtta kilometer varje dag. Jag kör också cirkelträning på gym två, tre gånger i veckan.

Gör som Lollo – bli medlem i Wellobe här

Från 107 till 75 kg

I augusti 2020 vägde Lollo 107 kilo. Idag väger hon 75. Och det är inte bara på vågen det märks.
– Rent fysiskt har jag inte ont i kroppen längre. Jag är smidigare och orkar göra mer. Magen mår mycket bättre. Det är en stor skillnad på många plan, säger hon och fortsätter:
– Mina dippar i humöret är inte alls lika djupa som de var för ett år sedan. Det här har piggnat på mig ordentligt, jag har haft annat att tänka på.

Nå din målvikt med samma metod som Lollo

Hennes tips: Ge dig själv belöningar

När Lollo får frågan om hennes bästa tips för en lyckad hälsoresa är svaret enkelt.
– Var snäll mot dig själv, ha inga förbud och ge dig själv belöningar. Jag satte upp delmål längs vägen för att hela tiden ha något att sträva mot. Då har jag unnat mig att göra saker som jag sällan annars gör. Snart ska jag sätta mig på hästryggen igen, det har jag inte gjort sedan jag var 10 år.
– Och glöm inte: Om du gör misstag i början, få inte panik. Lär dig av misstagen och fortsätt jobba lugnt och metodiskt.

Namn: Lollo Steffen
Ålder: 48 år
Bor: Utanför Norrtälje
Längd: 163 cm
Startvikt: 107 kg
Ny vikt: 75 kg

Det här får du som medlem

  • En kostplan
  • En loggbok och mobilapp som håller koll på alla kalorier in och ut
  • En bank med tusentals kaloriberäknade recept
  • Dina framsteg i grafer och tabeller
  • Tips, råd och stöd av några av Sveriges ledande hälsoexperter
  • Ett välbesökt medlemsforum med andra likasinnade
  • Tillgång till alla våra träningsprogram
    Varmt välkommen till oss!

Följ oss för mer inspiration
Wellobe på Facebook
Wellobe på Instagram

Filip Häggberg

*Viktminskning är individuell så vi kan inte garantera hur mycket/snabbt du når ditt mål. Det viktiga är alla hälsofördelar. Vi tar avstånd ifrån osunda ideal och bantningskurer, och rekommenderar inte kaloriräkning som underviktig, sjuk eller gravid. Läs mer i våra användarvillkor.

Räkna ut när du kan nå din målvikt

Fyll i din längd, vikt och målvikt så får du veta ditt BMI och vilket datum du kan nå din idealvikt.

cm
kg
kg
Wellobe är en del av Schibsted. Schibsted är ansvarig för dina data på denna sida. Läs mer här
Wellobe är en del av Schibsted. Schibsted är ansvarig för dina data på denna sida. Läs mer här