Camilla i Wellobes höstutmaning.

Så gick Camilla ner 33 kg – på 1 år

I januari 2016 blev Camilla Gustavsson, 46, medlem i Wellobe.
Ett år senare hade hon gått ner 33 kilo.
– Jag mår så mycket bättre nu när jag gått ner i vikt, säger hon.

Se hur du kan få hjälp med DIN vikt

Camilla Gustavsson, 46, har pendlat upp och ner i vikt sedan hennes första barn föddes 2002. I januari 2016 tog hon därför beslutet att en gång för alla bli mer hälsosam och gå ner i vikt.
Hon blev medlem i Wellobe och påbörjade sin resa från 114,5 kilo mot 79.
– Jag var jätteskeptisk och trodde faktiskt inte det skulle funka, men det gick mycket lättare än jag föreställt mig, säger hon.

Hittade höstformen

Framåt hösten hade Camilla redan gått ner 28 kilo. Då hoppade hon även på utmaningen ”Hitta höstformen” på Wellobe, med fokus på att komma igång med träningen på riktigt.
– För att göra det började jag jogga en gång i veckan samt även promenera och cykla. Så trots att jag blev förkyld lyckades jag ändå fortsätta gå ner i vikt, fast inte i samma takt. De sista kilona gick därmed lite trögare.
Vill du testa samma verktyg som Camilla? Kolla här

Investera i din hälsa du också!

”Både lätt och svårt”

Men Camilla kämpade på. Och efter ett år hade hon lyckats gå ner totalt 33 kilo. Såhär efteråt säger hon att det både var lätt och svårt:
– Både och. För mig är det viktigt att planera både kost och motion annars trillar jag lätt tillbaka i gamla hjulspår. Men när jag sköter mig och loggar all mat så funkar allt fint.
Camilla har också sett till att äta ungefär fem gånger per dag och utökat träningen till att även köra Mårten Nyléns träningspass som alla medlemmar i Wellobe får tillgång till. 
– Jag har även börjat simma och eftersom jag fick en aktivitetsklocka förra julen har det motiverat mig att röra mig ännu mer till vardags.

”Målet har aldrig varit att bli trådsmal”

Idag mår Camilla betydligt bättre än tidigare och har också blivit mycket piggare. En stor skillnad är dessutom att hon kan gå utan att få ont i vare sig knän eller fötter, säger hon.

Och vad ska du göra nu?

– Kämpa vidare för att komma ner till 79 kilo. Men målet har aldrig varit att bli trådsmal utan bara hälsosam, så att jag inte behöver oroa mig för att drabbas av några viktrelaterade sjukdomar.

Kan du nå DIN målvikt – med samma verktyg? Kolla här

*Viktminskning är individuell så vi kan inte garantera hur mycket/snabbt du når ditt mål. Det viktiga är alla hälsofördelar. Vi tar avstånd ifrån osunda ideal och bantningskurer, och rekommenderar inte kaloriräkning som underviktig, sjuk eller gravid. Läs mer i våra användarvillkor.

Räkna ut när du kan nå din målvikt

Fyll i din längd, vikt och målvikt så får du veta ditt BMI och vilket datum du kan nå din idealvikt.

cm
kg
kg
Wellobe är en del av Schibsted. Schibsted är ansvarig för dina data på denna sida. Läs mer här
Wellobe är en del av Schibsted. Schibsted är ansvarig för dina data på denna sida. Läs mer här