Efter viktnedgången lever Annika Löfstrand ett mycket aktivare liv.

Gick ner i vikt – blev av med artros

Annika Löfstrand, 45, vägde 127 kilo och led av artros i knäet.
Enligt läkarna fanns bara en sak att göra: att gå ner i vikt.
– I dag är jag 46 kilo lättare och har inte ont alls, säger hon.

Nå din målvikt med samma metod som Annika

För det första lever Annika Löfstrand, 45, ett otroligt intensivt liv med en sambo och två barn som går på friidrott, fotboll, pingis och ridning. Utöver det har hon en hund, ett antal sköldpaddor, kaniner, fiskar, höns – och sex hästar. Dessutom arbetar hon som förskollärare, vilket kräver många långa dagar med mycket fysisk rörelse.
– Tillslut började min kropp helt enkelt att säga ifrån. Jag kände mig alltmer orkeslös och fick alltmer ont av artrosen i mitt knä. Och enligt läkarna fanns det bara en sak att göra. “All viktnedgång kommer på sikt att vara bra för dina leder”, sa de.

Prioritera dig själv och din hälsa i höst!

Annika hade ett medlemskap i Wellobe*, som hon “ströanvänt”. Men den här gången bestämde hon sig på riktigt:

1) Hon började logga allt hon åt.
I och med det fick hon en tydligare översikt över vad hon egentligen fick i sig samt hur mycket hon åt. Hon lade därmed till mer grönt i sina måltider och minskade portionerna.

2. Hon började promenera.
Och visst var det jättejobbigt i början, hon fick ju ont i knäet av nästan all fysisk rörelse. Men hon började helt enkelt lågt och trappade så småningom upp.

3. Hon började planera bättre.
Och det här var kanske nyckeln, eftersom Annika hade begränsat med tid. Hon började laga matlådor, äta mer grönsaker till lunch och röra sig lite extra om det var så att hon var bjuden på middag eller skulle ha myskväll med familjen.

Har skaffat gymkort

Dessa små relativt enkla förändringar gav resultat snabbare än Annika trott. Och när hon väl hade kickat igång sin viktnedgång blev allt annat också lättare.
– I början promenerade jag som sagt bara, först långsamt och sedan längre och snabbare. Efterhand kunde jag börja träna på min crosstrainer direkt hemma i vardagsrummet, kanske två till tre gånger i veckan. Nu kan jag ta en halvtimmes promenad i snabb takt utan att det bekommer mig och köra ett rejält svettigt pass med flås på crosstrainern. Dessutom har jag skaffat gymkort för att få in lite styrketräning.
Nå din målvikt med samma metod som Annika

Namn: Annika Löfstrand
Ålder: 45
Yrke: Förskolelärare
Bor: Skänninge
Familj: Sambo och två barn
Längd: 167 cm
Startvikt: 126,9 kg
Ny vikt: 81, 1 kg

OBS! Annikas vikt kan ha ändrats sedan intervjun gjordes.

Dela DIN historia och inspirera andra!
Mindre ersättning utgår. Maila info@wellobe.se så berättar vi mer.

Annikas 3 största förändringar

1) Alla positiva hälsovinster
Min artrosvärk har helt avtagit, dessutom mår jag bättre såväl fysiskt som psykiskt. Och det är viktigast av allt.

2) Ett bättre självförtroende
Jag både mår bättre, orkar mer och kan hitta kläder som passar. Alla de sakerna har fått mig att växa!

3) Alla positiva kommentarer
Även människor jag normalt sätt bara hejar på har stannat upp och kommenterat hur mycket jag har gått ner i vikt. Vissa har till och med frågat om jag har opererat mig och då har jag helt enkelt fått förklara att jag bara har börjat logga min mat och motion.

Behöver du hjälp med DIN hälsa?

Wellobe* startade i samarbete med Karolinska Institutet år 2003. Som medlem får du en individuell kostplan, loggbok och mobilapp så att du kan hålla koll på hur många kalorier du äter och göra av med. Du får även tillgång till vår bank med tusentals kaloriberäknade recept, kan ta del av träningsprogram och filmer, följa dina framsteg i grafer samt få tips, råd och stöd av några av Sveriges ledande mat-, motions- och motivationsexperter. Och behöver du extra pepp kan du alltid besöka vårt medlemsforum.
Varmt välkommen till oss

Läs även

"Så kan du lindra dina artrosbesvär"

Styrketräna och slipp smärta

*Viktminskning är individuell så vi kan inte garantera hur mycket/snabbt du når ditt mål. Det viktiga är alla hälsofördelar. Vi tar avstånd ifrån osunda ideal och bantningskurer, och rekommenderar inte kaloriräkning som underviktig, sjuk eller gravid. Läs mer i våra användarvillkor.

Räkna ut när du kan nå din målvikt

Fyll i din längd, vikt och målvikt så får du veta ditt BMI och vilket datum du kan nå din idealvikt.

cm
kg
kg
Wellobe är en del av Schibsted. Schibsted är ansvarig för dina data på denna sida. Läs mer här
Wellobe är en del av Schibsted. Schibsted är ansvarig för dina data på denna sida. Läs mer här