I Wellobe har Gabriela Fuentes lyckats komma i superform.
I Wellobe har Gabriela Fuentes lyckats komma i superform. Foto: PRIVAT.

Gick upp 39 kilo – på två år

Två graviditeter, en foglossning, en sårig skilsmässa samt en tung depression fick Gabriela att gå upp upp från 55 till 94 kilo – inom två år. Här är hennes historia.

Testa samma metod som Gabriela

Sin första graviditet gick Gabriela Denise Fuentes, 31, upp hela 20 kilo. Men bara någon månad efter förlossningen hade hon gått ner nästan allting igen.
– Det var en annan situation då. Jag var ung, ammade och hade mycket vänner. Dessutom var det sommar så jag vistades mycket utomhus.
Två år senare gick Gabriela även med i Wellobe*.
– Där fick jag uträknat exakt hur många kalorier jag skulle äta och hur jag skulle fördela andelen protein, fett och kolhydrater i kosten. Jag kom också igång och började träna både styrka och kondition på gym.

JUST NU: En månad på köpet

Gick upp 20 kilo

Efter några år kraschade dock Gabrielas relation. Då gick hon in i en depression och tappade kontrollen helt.
– Jag började både tröstäta, sluta träna och vistas utomhus samtidigt. Jag lämnade i princip bara huset för att jobba, sedan satt jag hemma med mitt barn. I princip åt vi bara mackor, pasta, korv, köttbullar, pizza och kebab. Jag förlorade många vänner och gick upp från 55 till 75 kilo.
KOLLA: Hur mycket kan du gå ner i vikt med våra verktyg?

Plus 39 kilo på två år

Sedan träffade Gabriela en ny man. Och trots att hon var medveten om att hon borde förändra sina dåliga vanor fick självförtroendet en rejäl sjuss.
– “Äh, vadå. Jag ser ganska bra ut ändå. Allting löser sig”, tänkte jag. Sedan blev jag gravid igen, men med foglossning, och kunde vare sig laga mat eller röra på mig.
Dagen innan förlossningen i april vägde Gabriela 94 kilo till sina 153 centimeter. På bara två år hade hon alltså gått upp 39 kilo.

Kände inte igen sig

Medan andra föräldrar badade, spelade fotboll och lekte med sina barn hade Gabriela ingen energi alls. Men en julidag vände något. Familjen förberedde en dag på Kolmården. Det var varmt och Gabriela plockade fram en sommarklänning.
– Den dagen jag glömmer jag aldrig. Jag kände mig inte alls som den personen jag såg i spegeln. Jag kunde inte förstå hur jag hade kunnat förlora mig själv sådär. Vid det laget hade jag ändå lyckats gå ner några kilon, men vägde ändå runt 82 kilo.
Så fungerar Wellobe

Tog hjälp av andra mammor

Samma dag skapade Gabriela Instagram-kontot healthy.gabies, vars enda syfte var att följa andra konton för att få inspiration. Mest andra mammor, precis som hon.
– Därpå skrev jag ett schema med frukost, mellanmål, lunch, mellanmål och middag, och bestämde mig för att följa det varje dag. Jag bytte också ut snabbmaten mot hemlagad husmanskost, vägde aldrig någonting men minskade på portionerna samt införde nolltolerans på godis, chips och läsk. I alla fall de första veckorna.

Minus 19 kilo – på 9 månader

Så småningom lade Gabriela även in en morgonpromenad i schemat. Varje dag efter att hon lämnat sin sexåring på förskolan tog hon barnvagnen och gav sig ut.
– Till lunch åt jag sedan rester från middagen dagen innan. Och sedan lagade jag ny middag i form av potatis, råris eller fullkornspasta med kyckling och grönsaker.
Med de kunskaper Gabriela en gång skaffat sig i Viktklubb och genom att räkna kalorier kämpade hon på. Och bara nio månader senare hade hon gått ner 19 kilo.
– Det viktiga är att planera väl, hålla det enkelt och att njuta. För annars kommer du inte orka hela vägen, säger hon.
Nå dina hälsomål – med vår metod

Gabrielas 6 bästa vikttips

1) Våga ta hjälp.
Att räkna kalorier är a och o om man vill gå ner i vikt. Så att våga ta hjälp är bra, i alla fall i början. Jag tog hjälp av Wellobe två år efter att mitt första barn fötts och de kunskaperna har jag sedan haft med mig.

2) Skaffa dig rätt kunskap.
Traditionell snabbmat är inte bra, det säger sig självt. Men det finns ju annan mat som också är “snabb” som är bra. Förkokt lite broccoli till exempel. Det går till och med snabbare än att beställa hem mat.

3) Hitta substitut till det dåliga.
Mina första fyra veckor hade jag nolltolerans mot godis, chips och läsk. Även om vi skulle ha fredagsmys eller på kalas. De dagar det var som värst började jag sedan unna mig alternativ, som en smoothie eller lite mörk choklad. Det stillade det värsta suget.
Ta del av Gabriellas kostschema – som medlem

Namn: Gabriela Fuentes
Ålder: 31 år
Yrke: Undersköterska på Karolinska Institutet
Bor: Stockholm
Familj: Gift med två barn på 6 år och 10 månader samt två katter
Längd: 153 cm
Startvikt: 82,2 kg
Målvikt: 55 kg
Väger idag: 63 kg


OBS! Gabrielas vikt kan ha ändrats sedan intervjun gjordes.

Dela DIN historia och inspirera andra!
Mindre ersättning utgår. Maila info@wellobe.se så berättar vi mer.

Det här får du som medlem i Wellobe

  • En mobilapp och loggbok som räknar alla dina kalorier
  • Ett rekommenderat kaloriintag per dag
  • Dina personliga framsteg i grafer och diagram
  • Planerade veckomenyer med kostscheman
  • En bank med tusentals kaloriberäknade recept
  • Tillgång till alla våra träningsprogram för online-träning
  • Tips, råd och stöd av några av Sveriges ledande hälsoexperter
  • Ett välbesökt medlemsforum med andra likasinnade
  • Ett digitalt medlemsmagasin med fokus på mat, motion och motivation

Varmt välkommen till oss!

Läs även

Kom igång med Wellobe

Så fungerar Wellobe’s mobilapp

Så effektiv är Wellobe

Så går du säkrare ner i vikt

Sofia E. Yoo

*Viktminskning är individuell så vi kan inte garantera hur mycket/snabbt du når ditt mål. Det viktiga är alla hälsofördelar. Vi tar avstånd ifrån osunda ideal och bantningskurer, och rekommenderar inte kaloriräkning som underviktig, sjuk eller gravid. Läs mer i våra användarvillkor.

Räkna ut när du kan nå din målvikt

Fyll i din längd, vikt och målvikt så får du veta ditt BMI och vilket datum du kan nå din idealvikt.

cm
kg
kg
Wellobe är en del av Schibsted. Schibsted är ansvarig för dina data på denna sida. Läs mer här
Wellobe är en del av Schibsted. Schibsted är ansvarig för dina data på denna sida. Läs mer här