Anette har fått in nya rutiner och en mer hälsosam vardag.

Anettes tips: Krångla inte till det!

Hennes första försök att gå ner i vikt misslyckades. Nu har Anette Erlandsson, 56, gått ner 19 kilo – enbart genom att ändra kost.
– Jag började hålla det enkelt och krånglade inte till det.

Få tillgång till samma verktyg som Anette
När Anette Erlandsson, 56 år, ville ta tag i hälsan trodde hon att det skulle krävas stora uppoffringar. Tidigare försök hade inte gått vägen, och hon visste inte hur hon skulle bära sig åt.
Då såg Anette att några bekanta hade lyckats med sin hälsoresa med Wellobe* – och bestämde sig för att gå med också.
– Jag började med att logga allt jag åt då för att se hur mycket jag fick i mig, och gjorde små förändringar utefter det. Jag slutade bland annat dricka apelsinjuice till frukosten, tog bort fet grädde i matlagningen som jag ersatte med mer vatten och skippade pasta, säger hon.

Investera i din hälsa du också!

“Du behöver inte jaga recept”

I dag vet Anette i princip exakt vilken mängd hon kan äta för att “hålla sig på banan”. Är det hemmagjorda köttbullar är sex stycken lagom, är det färdigköpta är det fyra som gäller.
– Jag gör det enkelt. Jag tycker inte man behöver jaga massa nya recept, utan titta på vad du äter i dag och korrigera utefter det.
Att unna sig något ibland är inget problem för Anette. Vill hon äta en räkmacka till lunch så gör hon det.
– Då äter jag bara mindre senare, du kan alltid korrigera i efterhand. En väldigt positiv grej med att inte unna sig för ofta är att det goda är ännu godare när du väl äter det.
Känner du igen dig? Få mer hjälp med din hälsa här

“Magen är inte i vägen längre”

Anette är i ständig rörelse i jobbet som undersköterska och går ut med hunden på promenader, men en värkande hälsena gör att hon inte kan växla upp motionen mer än så i dagsläget. Det är tack vare att hon fått koll på kosten som Anette nu lyckats närma sig sina mål.
– Jag känner mig mycket lättare och smidigare, bara att kunna cykla utan att magen är i vägen är en otrolig känsla. Det är mycket såna småsaker. Jag kan böja mig ner ordentligt… Allt är mycket enklare. Min familj tycker jag är gladare. Nu behöver jag inte heller gå till specialavdelningar för att köpa kläder heller, det var en jätteskön känsla när jag slapp det första gången.
Få tillgång till samma verktyg som Anette

Jobbar med delmål

Förutom alla hälsofördelar har Anette gått ner 19 kilo på bara fyra månader. Det hade hon aldrig klarat om hon inte satt upp delmål, förklarar hon.
– Annars hade jag tröttnat och lagt ner det här. Jag tar tio kilo i taget, det känns lagom. Det är så roligt att få ett “Grattis!” i Wellobes app när ett delmål är uppnått, det ger extra motivation.
Nå dina hälsomål – med vår metod

Anettes tips – så gjorde hon för att lyckas

1. Gör det så enkelt som möjligt. Du behöver kanske inte hitta massa nya recept, bara göra små ändringar med dina egna.
2. Gör storkok och frys in i påsar. Sätt en lapp på varje påse med kalorimängd, då är det bara att äta och logga direkt.
3. Ät oftare. Få in ett mellanmål på eftermiddagen till exempel, så du håller dig till middagen utan att trycka i dig något oplanerat. Kvarg funkar utmärkt för mig.
4. Planera och förbered. Ha klart för dig vad du ska äta dagen innan, ha med dig matlåda till jobbet. Jag har med mig en tonfiskburk som reservplan och gör en sallad på den om jag inte hinner laga något annat.

Namn: Anette Erlandsson
Ålder: 56 år
Bor: Bredaryd
Familj: Gift, tre barn varav ett bor hemma
Yrke: Undersköterska inom äldreomsorgen
Längd: 168 cm
Startvikt: 105 kg
Väger i dag: 86 kg
Målvikt: 70 kg

Det här får du som medlem

  • En kostplan
  • En loggbok och mobilapp som håller koll på alla kalorier in och ut
  • En bank med tusentals kaloriberäknade recept
  • Dina framsteg i grafer och tabeller
  • Tips, råd och stöd av några av Sveriges ledande hälsoexperter
  • Ett välbesökt medlemsforum med andra likasinnade
  • Tillgång till alla våra träningsprogram
    Varmt välkommen till oss!

Följ oss för mer inspiration
Wellobe på Facebook
Wellobe på Instagram

*Viktminskning är individuell så vi kan inte garantera hur mycket/snabbt du når ditt mål. Det viktiga är alla hälsofördelar. Vi tar avstånd ifrån osunda ideal och bantningskurer, och rekommenderar inte kaloriräkning som underviktig, sjuk eller gravid. Läs mer i våra användarvillkor.

Räkna ut när du kan nå din målvikt

Fyll i din längd, vikt och målvikt så får du veta ditt BMI och vilket datum du kan nå din idealvikt.

cm
kg
kg
Wellobe är en del av Schibsted. Schibsted är ansvarig för dina data på denna sida. Läs mer här
Wellobe är en del av Schibsted. Schibsted är ansvarig för dina data på denna sida. Läs mer här