Gick ner i vikt och slapp ölmagen

Idag är magen ett minne blott för 47-åriga Roger. Och nu är det rätt mängd mat och träning som gäller.
– Jag känner mig 10 år yngre efter min viktminskning.

Testa samma metod som Roger
Trots att Roger insåg för två år sedan att han borde gå ner i vikt, var det de höga blodsockervärdena som blev avgörande för Rogers beslut att ändra sin livsstil. Tillslut vägde han 88 kg på sina 169 centimeter, vilket är ett BMI som ligger nära fetma.

Starten på en ny livsstil

Efter att ha testat andra viktminskningsmetoder som pulverdiet, bestämde sig Roger för att testa Wellobe. Metoden blev starten på Rogers nya livsstil.
– Wellobe har gett mig ett mycket bättre underlag för min syn på vad jag kan och inte kan äta. Kombinationen med rekommenderat intag av kalorier och förslag på menyer och att inget är förbjudet är det som är bäst med den här metoden.

JUST NU: 50% rabatt

Rätt mängd mat

Kosten ändrades inte drastiskt när Roger fick sin kaloriplan av Wellobe. Den stora förändringen var mängden mat.
– Eftersom man får äta allt som medlem i Wellobe var det inte en omställning med maten, däremot äter jag mindre portioner och mer sallad i dag.

10 år yngre

Den stora förändringen för Roger blev träningen. Från att knappt orka jogga är löpningen i dag en stor del av Rogers vardag. Dessutom blir det en hel del fotboll, powerwalk, gym och innebandy.
– Det är mycket roligare att gå ut på fotbollsplanen och orka med att springa 90 minuter än att knappt orka i 5 minuter. Jag kan nog säga att jag känner sig minst 10 år yngre med tanke på vad jag orkar.

"Jag har aldrig varit i bättre form"

I dag, 11 månader efter att Roger gått med i Wellobe, väger han 73 kg. Totalt 15 kg är borta och Roger är i toppform.
– Jag har aldrig varit i bättre form än vad jag är i dag. Det viktigaste har varit att aldrig ge upp trots motgångar både viktmässiga och andra. Förändringen måste helt enkelt börja med en själv.
Se hur mycket DU kan gå ner med samma verktyg

Rogers fem viktknep
1. Gå mycket och bygg upp träningen över tid, det har tagit mig 3 år att komma upp till den träningsdos jag har i dag.
2. Sätt delmål som är rimliga och belöning därefter. Det kan vara något litet som en öl till maten eller en ny innebandyklubba.
3. Avstå alkohol under en period, det boostar viktnedgången och man orkar träna mer.
4. Väg maten i början så du lär dig hur mycket du får äta.5. Försök hitta någon som du kan jobba tillsammans med i din viktnedgång. Jag har haft hjälp av både sambo och barn men även forumet på Wellobe

*Viktminskning är individuell så vi kan inte garantera hur mycket/snabbt du når ditt mål. Det viktiga är alla hälsofördelar. Vi tar avstånd ifrån osunda ideal och bantningskurer, och rekommenderar inte kaloriräkning som underviktig, sjuk eller gravid. Läs mer i våra användarvillkor.

Räkna ut när du kan nå din målvikt

Fyll i din längd, vikt och målvikt så får du veta ditt BMI och vilket datum du kan nå din idealvikt. Läs mer om BMI

cm
kg
kg
Wellobe är en del av Schibsted. Schibsted är ansvarig för dina data på denna sida. Läs mer här
Wellobe är en del av Schibsted. Schibsted är ansvarig för dina data på denna sida. Läs mer här