Det första Susanne gjorde var att sluta dricka Coca-Cola – och börja promenera.

Från stammis på Max till stammis på gymmet

Hon drack Coca-Cola till frukost och var stammis på Max.
I dag lagar Susanne Wikman, 40, sin mat från grunden och är stammis på gymmet.
– Jag har flera vänner som testat på olika dieter, men de har gått upp i vikt igen. Så har det inte varit för mig med Wellobe, säger hon.

Få tillgång till samma verktyg som Susanne

Susanne Wikman, 40 år, levde på Coca-Cola, hamburgare och snacks. När vågen till slut visade 92 kilo blev det ett uppvaknande.
– Jag tränade en del på den tiden också, men då var det mer regel än undantag att jag svängde förbi Max efter passet. Så träningen gav aldrig resultat, säger Susanne.

JUST NU: 50% rabatt

Fick se grafer i Wellobe’s app

Hon insåg att det var kosten hon behövde ändra på, först och främst. Susanne blev medlem i Wellobe* (på den tiden Viktklubb) där hon snabbt lärde sig hur hon behövde äta för att må bra.
– När jag loggade allt jag stoppade i mig såg jag ju vad det var värt. Jag såg grafer och staplar över hur mycket utrymme jag hade. Coca-Colan tog jag bort direkt, jag insåg att det bara var socker och kalorier, men ingen näring.

Susanne drog också ned på småätandet av godis och snacks, hon valde i stället att planera in en måltid var tredje timme för att hålla sig mätt och hålla sötsuget borta.
– En annan aspekt är att det blev jobbigt att äta godis, även om jag skulle ”ha råd” med det kalorimässigt. Om jag skulle ta tre små bitar skulle jag ju ändå vara tvungen att logga det, och det orkade jag helt enkelt inte. Så då lät jag bli.

Nå din målvikt – med våra verktyg

Förbränning på morgonpromenaden

Susanne började laga sin mat från grunden och drog ner på utematen. Kyckling eller kött med potatis och rotfrukter i ugn blev en paradrätt.

I kombination med sin nya kosthållning började Susanne promenera. Samma runda varje morgon innan frukost.
– Det var så jag kom igång. Jag tog en kopp kaffe hemma, sen gick jag ut. Det är den bästa förbränningsträningen enligt mig, kroppen tar från fettreserverna. Sen åt jag frukost när jag kom hem.

Nå din målvikt – med våra verktyg

Sötsuget försvann

Med hjälp av Wellobe och sina promenader gick Susanne ner 17 kilo. Då kände hon sig redo att börja träna mer och hårdare.
– Jag ville tappa i vikt och bygga upp lite kondition innan jag gick till gymmet, och i efterhand var det ett bra beslut. Nu kunde jag ge järnet direkt, oavsett om det var spinning eller styrketräning. Träningen har gett mig jättemycket, inte bara kroppsligt utan också som terapiform. Det ger mig sinnesro, säger Susanne och fortsätter:
– När jag fick upp intresset för träning försvann också mitt sug efter socker. Efter ett hård spinningpass vill jag ha mat som hjälper till bygga upp kroppen, inte något sött och näringsfattigt.

”Det här är ingen diet”

I dag är träningen och de hälsosamma matvanorna en del av Susannes vardag. Det har blivit hennes livsstil. När hon började sin hälsoresa visade vågen på 92 kilo, vilket innebar ett BMI på 29,4 (övervikt). I dag väger hon 68 kilo och har ett BMI på 21,7, vilket är inom ramen för normalvikt.

Men att Susanne gått på en diet skriver hon inte under på alls.
– Jag har alltid varit emot dieter och det är jag fortfarande. Det jag har gjort är ingen diet. Med Wellobe kan du äta vad du vill, så länge du håller dig till dina rekommenderade kalorier.
– Jag har flera vänner som testat olika dieter där de inte får äta en viss typ av mat, men de har gått upp i vikt igen och jojobantat. Så har det inte varit för mig, jag har hållit vikten i flera år.

Det här får du som medlem

 • En mobilapp och loggbok som räknar alla dina kalorier
 • Ett rekommenderat kaloriintag per dag
 • Dina personliga framsteg i grafer och diagram
 • Planerade veckomenyer med kostscheman
 • En bank med tusentals kaloriberäknade recept
 • Tillgång till alla våra träningsprogram för online-träning
 • Tips, råd och stöd av några av Sveriges ledande hälsoexperter
 • Ett välbesökt medlemsforum med andra likasinnade
 • Ett medlemsmagasin med fokus på mat, motion och motivation
  Varmt välkommen till oss!

Läs även

Hon gick ner i vikt med promenader

*Viktminskning är individuell så vi kan inte garantera hur mycket/snabbt du når ditt mål. Det viktiga är alla hälsofördelar. Vi tar avstånd ifrån osunda ideal och bantningskurer, och rekommenderar inte kaloriräkning som underviktig, sjuk eller gravid. Läs mer i våra användarvillkor.

Räkna ut när du kan nå din målvikt

Fyll i din längd, vikt och målvikt så får du veta ditt BMI och vilket datum du kan nå din idealvikt.

cm
kg
kg
Wellobe är en del av Schibsted. Schibsted är ansvarig för dina data på denna sida. Läs mer här
Wellobe är en del av Schibsted. Schibsted är ansvarig för dina data på denna sida. Läs mer här