Gina om sin viktresa i Wellobe.
Gina om sin viktresa i Wellobe. Foto: PRIVAT.

Slapp medicin – tack vare sin nya vikt

Gina Asp hade små aningar om att kilona hade smugit sig på de senaste åren. Men när hon ställde sig på vågen – som visade 111 kilo – fick hon en chock.
– Jag åkte raka vägen hem, satte på datorn och skaffade ett medlemskap på Wellobe, säger Gina.

Gina Asp, 45, har alltid älskat mat. Favoriten, kött med bearnaisesås, dukades upp flera gånger i veckan och suget gjorde det svårt att sluta äta.
– När man egentligen inte skulle ta mer så tog jag gärna en portion till. Och sen blev det bara lite kvar och det var ju synd att slänga. Jag åt alldeles för stora portioner helt enkelt, det var min last.

Viktuppgången har smugit sig på med åren men det började när Gina blev gravid för 24 år sedan.
– Jag gick aldrig ner mina gravidkilon och sen har det bara ökat.

”Envishet och vilja funkar, men är kanske inte smart”

Innan graviditeten var Gina en sportig tjej, som gärna tränade flera gånger i veckan. Den motivationen har suttit kvar och Gina har, trots sin övervikt, klarat av Tjejklassikern samt ett antal rundor Tjejvättern.
– Det är ju inte bra för kroppen att göra de här loppen med övervikt. Jag fick fruktansvärt ont i knäna bland annat. Envishet och vilja funkar, men är kanske inte så himla smart i längden.

JUST NU: En månad på köpet

Ville inte ha någon medicin

Envishet och vilja är dock det som gjort att Gina gått ner över 20 kilo idag. Det var efter ett läkarbesök, där hon precis blivit rekommenderad att äta tabletter mot högt blodtryck, som hon bestämde sig.
– Jag ville inte ha någon medicin innan jag fyllt femtio så det var bara att sätta fart. Åkte raka vägen hem, satte på datorn och skaffade ett medlemskap på Wellobe.

Enkla, men fantastiska recept

Samma kväll lagade hon en god räksallad, ett av många recept på Wellobe. Och nu äter Gina och hennes man Roger, som också rasat i vikt, bara maträtter från Wellobe.
– Det finns så mycket gott så jag är inte ens sugen på något annat. Det är enkla men fantastiska recept. Både jag och min man uppskattar dem verkligen.

Har gått ner tre hela storlekar

Häromveckan var Gina ute och shoppade och det var dags för ett par nya byxor. Hon trodde eventuellt att hon kunde välja en storlek mindre. Hon blev förvånad. Gina hade gått ner hela tre storlekar.
– Jag är riktigt nöjd och glatt överraskad. Jag har inte varit hungrig alls och får fortfarande äta god mat. Det är fantastiskt.

”Man bestämmer själv”

På fredagar och lördagar firar Gina helgen med chips och kanske något glas vin. Men i övrigt håller hon sig till det som Wellobe rekommenderar.
– Det som är skönt är att man bestämmer själv. Jag uppskattar att inte vara för styrd eller få en pekpinne efter mig om jag inte gått ner en vecka. På Wellobe blir man peppad och det behöver man.

”Många frågar hur man lyckats”

Två dagar i veckan går Gina till gymmet i källaren på jobbet. Hemma har hon ett löpband och en motionscykel men vardagsmotionen utgör den största delen av aktivitet.
– Vi har hund och jag går fram och tillbaka till bussen varje dag. Att röra sig känns lättare idag och då blir man ju gladare rent allmänt. Sen är det förstås väldigt roligt att många går fram och frågar hur man lyckats, det ger lite extra motivation, säger Gina.

Ginas 3 vikttips

1. Det är inte så svårt att laga mat

Det finns många enkla recept på Wellobe, vilket gör det enkelt att laga mat. Gör en handlingslista och skriv upp vad du ska äta i veckan så blir det ännu lättare.

2.  Du bestämmer själv

Det finns inga förbud, du bestämmer själv hur du vill gå ner i vikt. Tänk på vad DU vill och anpassade livet därefter.

3. Peppning

För mig är det viktigt att bli peppad, snarare än att få en pekpinne mot mig när jag inte gått ner i vikt en vecka. Man går inte ner i vikt varje vecka, så är det bara.
på Wellobe finns forum och artiklar där jag hittar den motivation jag behöver.
Kan den här metoden fungera för dig? Kolla här

Janneke Wackerberg

*Viktminskning är individuell så vi kan inte garantera hur mycket/snabbt du når ditt mål. Det viktiga är alla hälsofördelar. Vi tar avstånd ifrån osunda ideal och bantningskurer, och rekommenderar inte kaloriräkning som underviktig, sjuk eller gravid. Läs mer i våra användarvillkor.

Räkna ut när du kan nå din målvikt

Fyll i din längd, vikt och målvikt så får du veta ditt BMI och vilket datum du kan nå din idealvikt.

cm
kg
kg
Wellobe är en del av Schibsted. Schibsted är ansvarig för dina data på denna sida. Läs mer här
Wellobe är en del av Schibsted. Schibsted är ansvarig för dina data på denna sida. Läs mer här