Cecilia om sin viktresa i Wellobe.
Cecilia om sin viktresa i Wellobe. Foto: PRIVAT.

"Jag kan inte förstå att 24 kilo är borta"

Vågen visade nästan 100 kilo när Cecilia bestämde sig för att ta tag i sin vikt på riktigt. Från att knappt orka leka med sin dotter är hon idag en träningstjej med stor aptit på livet.
– Jag kan inte förstå att jag gjort jobbet själv.

KOLLA: Hur mycket kan du gå ner i vikt med våra verktyg?

Cecilia Westberg hade kämpat med sin övervikt sedan högstadiet. Men det var när hon närmade sig 100 kilo och inte längre orkade leka med sin tvååriga dotter som hon kände att hon på allvar var tvungen att göra något åt saken.
– Jag fick mig en tankeställare och kände att jag aldrig mer ville må såhär. Jag hade testat andra metoder men det var aldrig någon som hade funkat i längden, så denna gången ville jag göra det på rätt sätt.

Målet - gå ner i vikt och leva hälsosamt

Att gå ner i vikt och leva hälsosamt var målet med Cecilias viktnedgång. Genom en vän fick hon höra talas om Wellobe* och blev medlem direkt. Hon började använda de olika verktygen och det blev snabbt ändringar i vardagen, speciellt när det kom till matvanorna.
– Innan åt jag smörgåsar i stället för lunch och middag. Jag åt också alldeles för stora portioner och godis och fikabröden slank ner lite väl ofta. Idag har jag lärt mig vad en portion mat är. Idag äter jag alltid lagad mat och det blir mellanmål varje dag. Vill jag unna mig något försöker jag göra det på helgen men även då i begränsad mängd. Det absolut bästa med Wellobe är utan tvekan att allt är tillåtet i lagom mängd men inte alltid.

JUST NU: En månad på köpet

"Jag skulle aldrig orkat löpning innan"

Från att ha varit stillasittande och knappt kunnat leka med sina barn utan att bli andfådd gjorde Cecilia en helomvändning och fick både in vardagsmotion och träning i vardagen.
– Utöver att jag alltid försöker få in dagliga promenader tränar jag så allsidigt som möjligt. Jag provar gärna nya saker och vill inte fastna med en aktivitet. Idag tränar jag till exempel gympa, aerobic, afrodans, styrketräning, cyckling och boxning. Jag ägnar mig också åt löpning, något som inte fanns med i min värld förut då jag inte orkade.

Så här fick Cecilia hjälp – läs mer här

"Kan inte förstå att 24 kg är borta"

Från att nästan varit uppe i 100 kilo 2013, vägde Cecilia in sig på 69 kilo bara fem månader senare. Nu är 24 kilo borta och Cecilia kämpar med de 6 sista kilona för att nå målviken på 63 kilo. Efter viktnedgången mår Cecilia bättre än någonsin.
– Jag mår helt fantastiskt! Det går inte att beskriva i ord och jag kan inte riktigt förstå att 24 kilo är borta från kroppen och att det är jag själv som gjort jobbet. Idag känner jag mig bekväm, attraktiv och nöjd med mig själv.

Vill du få samma hjälp som Cecilia? Kolla här

Sanna Eriksson

*Viktminskning är individuell så vi kan inte garantera hur mycket/snabbt du når ditt mål. Det viktiga är alla hälsofördelar. Vi tar avstånd ifrån osunda ideal och bantningskurer, och rekommenderar inte kaloriräkning som underviktig, sjuk eller gravid. Läs mer i våra användarvillkor.

Räkna ut när du kan nå din målvikt

Fyll i din längd, vikt och målvikt så får du veta ditt BMI och vilket datum du kan nå din idealvikt.

cm
kg
kg
Wellobe är en del av Schibsted. Schibsted är ansvarig för dina data på denna sida. Läs mer här
Wellobe är en del av Schibsted. Schibsted är ansvarig för dina data på denna sida. Läs mer här