Jenny, Micael och Sara gick alla ner i vikt i Wellobe.

Så vann vi kampen mot övervikten

Många kämpar i det tysta, utan att förstå vad som är fel.
Sedan finns det de som plötsligt hittar sin grej – och lyckas.
Här berättar tre medlemmar i Wellobe hur de gick ner i vikt.

JENNIE -30 KG ”I dag reser jag jorden runt och dyker”

Jag har varit kraftigt överviktig så länge jag kan minnas. Inte för att jag har ätit dåligt. Däremot har jag ätit alldeles för mycket och rört på mig för lite.
Sedan tipsade en kompis om Wellobe* (f d Viktklubb) , vilket var vad jag behövde: Hjälp att få ordning på hur mycket jag åt. Samtidigt började jag läsa medlemsblogga och bloggade snart även själv. Vändningen kom när jag vann en dykkurs. 'Herregud, det lär ju inte finnas en dräkt i världen till mig', tänkte jag. Men det fanns det. Då tvingades jag acceptera min kropp, för ska man dyka får man inte vara blyg. Nu började jag också både promenera och gymma. Och i dag har jag gått ner hela 18 kilo och reser regelbundet världen över och dyker – i bikini!

MICAEL -21 KG ”I dag slipper jag mina sprutor”

Först gick min dotter med i Wellobe och därefter min fru. Och ju fler kläder de växte ur, desto mer intresserad blev jag. Men även om jag gick med sist, vann jag som mest. De senaste tolv åren har jag nämligen haft åldersdiabetes och de sista sex tagit både blodtrycksmedicin och injicerat insulin.

För mig gick det inte lika snabbt, även om jag tappade fem kilo redan första veckorna. I dag är jag däremot helt insulinfri och på mitt jobb är min viktnedgång ett stående ämne. Vi killar brukar normalt inte prata om kost annars, men i dag undrar alla hur jag har burit mig åt.

JUST NU: En månad på köpet

SARA -20 KG ”Det händer mycket i kroppen när man dansar”

Ju tyngre jag blev, desto jobbigare var det. Men när vågen visade 120 kilo fick jag nog. Istället för att göra något slutade jag dock bara väga mig. Det var först våren året därpå som jag insåg att jag behövde hjälp.
Jag gick med i Wellobe – i smyg – och började äta såväl frukost, lunch, middag som mellanmål regelbundet. Samtidigt fann jag zumban, som verkligen chockade min kropp. Och vips hade jag gått ner 10 kilo. Sedan fortsatte jag så och belönade mig själv med en ny danskurs varje gång jag gått ner lite till.
I dag är jag själv instruktör och kör styrketräning med en PT. Och planen nu är att fortsätta gå ner i vikt. Når jag mina 85 ska mamma bjuda på en resa!

Nå DIN målvikt med samma metod

*Viktminskning är individuell så vi kan inte garantera hur mycket/snabbt du når ditt mål. Det viktiga är alla hälsofördelar. Vi tar avstånd ifrån osunda ideal och bantningskurer, och rekommenderar inte kaloriräkning som underviktig, sjuk eller gravid. Läs mer i våra användarvillkor.

Räkna ut när du kan nå din målvikt

Fyll i din längd, vikt och målvikt så får du veta ditt BMI och vilket datum du kan nå din idealvikt.

cm
kg
kg
Wellobe är en del av Schibsted. Schibsted är ansvarig för dina data på denna sida. Läs mer här
Wellobe är en del av Schibsted. Schibsted är ansvarig för dina data på denna sida. Läs mer här