I Wellobes app kunde Nikolaos enkelt se hur mycket han hade kvar att äta varje dag.

Kom i form – slapp medicinen

Han vägde 130 kilo och tog medicin mot magsmärtor.
I dag är Nikolaos piggare än någonsin, 45 kilo lättare och har ett normalt BMI.
– Det handlar verkligen bara om matematik, kalorier in och kalorier ut, säger han.

Testa samma metod som Nikolaos

Det var i juni 2020 som Nikolaos ”Nicke” Sarandopoulos, 49 år, blev medlem i Wellobe*. Fem år tidigare hade han gått in i väggen. Han hade slutat med allt, förutom att laga mat.
Nikolaos inledde sin hälsoresa med trötthet, magsmärtor han medicinerade för och 130 kilo på vågen. Men det blev det snabbt ändring på.

JUST NU: 50% rabatt

Började logga – fick en chock

Redan i september samma år var Nikolaos piggare, han hade slutat med medicinerna och vågen visade 25 kilo mindre. Då hade han tappat två kilo i veckan sedan starten.
– Det var främst en förändring med kosten. När jag började logga i Wellobes app insåg jag hur många kalorier det blir om man äter exempelvis pasta till lunch och pizza till middag. Så jag drog ner på kolhydraterna, pasta och bröd framför allt, och började käka olika sallader till lunch. Jag experimenterade med proteinerna, tonfisk, ägg, salami… Min Instagram blev som en matblogg.

”Då kom tävlingsmänniskan igång”

Förutom nya matvanor började Nikolaos också promenera. Och det mycket. Från starten i juni gick han minst en mil – varje dag – fram till oktober.
– Jag köpte en smartwatch som gjorde mig mer effektiv. Jag upptäckte hur snabbt jag behövde gå för att förbränna så mycket som jag ville. Gick jag en mil på 90 minuter, då brände jag 1000 kalorier.
När Nikolaos satte sin målvikt för första gången var den 100 kilo. Han märkte dock fort att han skulle gå ner mer. Nästa mål blev 90 kilo, och det uppnådde han i mitten på januari i fjol.
– Men då fick jag reda på att mitt BMI fortfarande var klassat som övervikt. Jag behövde väga 86 kilo för att få ett BMI under 25, alltså att vara normalviktig, och då kom tävlingsmänniskan i mig igång igen.
Nå din målvikt – med samma metod

”Vill aldrig tillbaka”

Lite drygt en månad senare, i början på mars, var han i mål – på riktigt. Nu är Nikolaos fast besluten om att bibehålla den nyfunna, goda hälsan.
– Bara så enkla saker som att kunna knyta skorna utan att bli ansträngd, eller kunna gå in en butik och köpa kläder jag faktiskt vill ha… Det gör så mycket för välbefinnandet. Jag vill aldrig tillbaka till mitt gamla liv, jag är här för att stanna.

Äter en pizza i veckan

Nikolaos framgångsrecept? Att vara hård mot sig själv, men ändå inte. Han har hållit sig till sin rekommenderade kalorinivå under hela resans gång, men…
– Jag äter en pizza i veckan, det är min lyx. Men tack vare Wellobes app kan jag enkelt se till att det finns utrymme för den, utan att jag äter mer än vad jag ska. Det handlar verkligen om matematik, kalorier in och kalorier ut. Då funkar det att unna sig ibland, man behöver inte tokköra. En annan jätteviktig sak är att ha stöttning bland vänner och familj. Där har min sambo varit fantastiskt, hon har haft tålamod med mitt vägande och räknande av maten.
Nå din målvikt – med våra verktyg

Vann pris

Tack vare sina insatser för sin egen hälsa, men också hur han inspirerade sina följare på Instagram och andra Wellobe-medlemmar i vårt Community, belönades Nikolaos förra julen med priset som Årets Wellobe 2021. Läs mer om utmärkelsen här.

Namn: Nikolaos Sarandopoulos
Ålder: 49
Yrke: Gruppchef på Scania
Bor: Södertälje
Familj: Två barn och en sambo
Längd: 186 cm
Startvikt: 130 kilo
Väger i dag: 85 kilo
Instagram: nikolaos_nicke_sarandopoulos

Nå dina hälsomål – med vår metod

Det här får du som medlem

 • En mobilapp och loggbok som räknar alla dina kalorier
 • Ett rekommenderat kaloriintag per dag
 • Dina personliga framsteg i grafer och diagram
 • Planerade veckomenyer med kostscheman
 • En bank med tusentals kaloriberäknade recept
 • Tillgång till alla våra träningsprogram för online-träning
 • Tips, råd och stöd av några av Sveriges ledande hälsoexperter
 • Ett välbesökt medlemsforum med andra likasinnade
 • Ett medlemsmagasin med fokus på mat, motion och motivation
  Varmt välkommen till oss!

Följ oss för mer inspiration
Wellobe på Facebook
Wellobe på Instagram

*Viktminskning är individuell så vi kan inte garantera hur mycket/snabbt du når ditt mål. Det viktiga är alla hälsofördelar. Vi tar avstånd ifrån osunda ideal och bantningskurer, och rekommenderar inte kaloriräkning som underviktig, sjuk eller gravid. Läs mer i våra användarvillkor.

Räkna ut när du kan nå din målvikt

Fyll i din längd, vikt och målvikt så får du veta ditt BMI och vilket datum du kan nå din idealvikt.

cm
kg
kg
Wellobe är en del av Schibsted. Schibsted är ansvarig för dina data på denna sida. Läs mer här
Wellobe är en del av Schibsted. Schibsted är ansvarig för dina data på denna sida. Läs mer här