Veronica om sin viktresa i Wellobe.
Veronica om sin viktresa i Wellobe. Foto: PRIVAT.

Slutade med dieter – och gick ner i vikt

Veronica tröttnade på alla genvägar och bestämde sig för att nå sin målvikt en gång för alla.
– Skillnaden nu är att jag har ätit vanlig mat, säger hon.

År av viktpendling och en våg som visade närmre 70 kilo gjorde att Veronica Paulsson kände att det var dags att ta tag i sin kropp. Men trots perioder av träning och dieter lyckades aldrig Veronica nå sitt mål – att leva sunt och hälsosamt.
– Jag använde alltid de "vanliga metoderna" för att gå ner i vikt. Att dra ner på fett och kolhydrater eller vad som var på modet just då. Jag testade även att träna som en tok, dricka soppor och shakes, och gick på svältportioner. Det började alltid med att jag gick ut hårt, men sedan lyckades jag bara hålla dieterna i några dagar eller veckor. Ett par kilo ner och sedan några fler upp.

Inte lönt med dieter

Nu för tiden tycker inte Veronica det är lönt att lägga ner tid på dieter då hon vet att de inte är hållbara i längden. I dag har hon hittat ett sätt som funkar i vardagen samtidigt som hon går ner i vikt, nämligen Wellobe.
– Skillnaden den här gången är att jag bara har ätit "vanlig" mat. Jag orkar inte med dieterna, det är inte hållbart att utesluta det ena eller det andra. Jag tycker om att umgås kring mat, att laga mat och att njuta av den. Så nu äter jag som förut, men mindre – och nöjer mig när jag är lagom mätt och hoppar över den där andra portionen som man bara tar för att det är gott.

Löparfrälst

Från att ha varit en träningspendlare som kör hårt i början, men sedan tröttnat har Veronica dessutom blivit såld på en viss form av träning.
– Jag har blivit löparfrälst! De första månaderna sprang jag bara, först korta sträckor och sedan längre. Första gången jag sprang 5 kilometer jublade jag som en galning när jag kom hem. Nu har jag lagt till styrketräningen för att forma kroppen men att jogga är fortfarande favoriten, jag känner mig som en kung när hjärtat pumpar och jag hittar ett flow i andning och steg. Det hade jag aldrig trott för ett halvår sen!

JUST NU: En månad på köpet

"Största förändringen är inte vikten"

Totalt har Veronica gått från 70 till 55 kilo på bara 6 månader i Wellobe och är nu både smalare och smidigare. Men den största förändringen är inte vikten.
– Det låter som en klyscha, men den största förändringen har skett på insidan. Jag har hittat tillbaka till mitt gamla jag och slutat att svika de löften jag ger till mig själv. Rent fysiskt så är allt så mycket lättare och smidigare, jag är piggare, känner mig fräsch och orkar mer.

Behöver du också gå ner några kilon? Få hjälp här

Sofie Strandberg

*Viktminskning är individuell så vi kan inte garantera hur mycket/snabbt du når ditt mål. Det viktiga är alla hälsofördelar. Vi tar avstånd ifrån osunda ideal och bantningskurer, och rekommenderar inte kaloriräkning som underviktig, sjuk eller gravid. Läs mer i våra användarvillkor.

Räkna ut när du kan nå din målvikt

Fyll i din längd, vikt och målvikt så får du veta ditt BMI och vilket datum du kan nå din idealvikt.

cm
kg
kg
Wellobe är en del av Schibsted. Schibsted är ansvarig för dina data på denna sida. Läs mer här
Wellobe är en del av Schibsted. Schibsted är ansvarig för dina data på denna sida. Läs mer här